URL



با نخبگان ایرانی مقیم خارج از كشور-۱؛

درخشش زوج ایرانی در ناسا

درخشش زوج ایرانی در ناسا

کوتاه کننده لینک: دکتر ˮکامک عبادیˮ به همراه همسرش، مهندس ˮآرام حمیدیˮ، زوج جوان ایرانی هستند که در لابراتوار پیشرانش جت (JPL) ناسا مشغول فعالیت هستند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا، در بین صدها زوج موفقی که در دنیا مشغول فعالیت هستند و در ارتقای علم بشر نقش آفرینی می کنند، یک زوج جوان ایرانی توانسته با کسب مدارج علمی، پشتکار و همت بالا، پله های موفقیت را یکی بعد از دیگری پیموده و حالا در جایی مشغول به کار شوند که شاید آرزوی بسیاری از پژوهشگران و نخبگان دنیا باشد.

دکتر "کامک عبادی" به همراه همسرش، مهندس "آرام حمیدی"، زوج جوان ایرانی هستند که در لابراتوار پیشرانش جت (JPL) ناسا مشغول فعالیت هستند.



نگاهی به زندگی نامه زوج ایرانی شاغل در ناسا

"کامک عبادی" مدرک کارشناسی ارشد خودرا در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه بین المللی فلوریدا دریافت کرد. وی موفق به گرفتن مدرک دکترا خود در رشته اِدراک رباتیک از دانشگاه سانتا کلارا و فوق دکترا در همین رشته از موسسه فناوری کالیفرنیا شد.

در میان سابقه کاری طولانی دکتر عبادی می توان به دو سال فعالیت وی به عنوان مهندس خودرو های خودران رنو-نیسان و بیش از ۴ سال فعالیت به عنوان دستیار آموزشی در برنامه های تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی دانشگاه سانتا کلارا اشاره نمود.

وی تکنسین رباتیک در بخش سیستم های ادراک هوایی در لابراتوار پیشرانه جت (JPL) ناسا است. تحقیقات دکتر عبادی، در درجه اول بر روی ادراک ربات، محلی سازی سه بعدی و نقشه برداری همزمان برای سیستم های مشارکتی چند عاملی در محیط های نامساعد که قابلیت استفاده از جی پی اس (GPS) در آنجا وجود ندارد و محیط های تخریب شده ادراکی، سازه حرکتی و یادگیری ماشین برای تشخیص اشیا و تقسیم بندی معنایی متمرکز است.



تحقیقات فعلی این پژوهشگر ایرانی ناسا، روی نقشه برداری مداری با دقت بالا و ناوبری نسبی زمین (TRN) برای فرود هدایت شده و فرود دقیق روی ماه در پشتیبانی از برنامه آرتمیس ناسا متمرکز شده است. ماموریت آرتمیس ۱ (Artemis ۱)، کپسول بدون سرنشین اوریون را به سفری تقریباً یک ماهه به مدار ماه خواهد برد.

آرتمیس ۱، یک پرواز آزمایشی بدون خدمه به دور ماه خواهد داشت که به عنوان یک عامل مهم در آزمایش ماموریت های انسانی آینده عمل می کند. ناسا درحال بررسی سه تاریخ برای پرتاب آرتمیس ۱ است؛ مقامات ناسا طی یک کنفرانس ازراه دور با رسانه ها، این تاریخ ها را ۲۹ اوت، دو سپتامبر و پنج سپتامبر اعلام نمودند.



همانطور که از نام این ماموریت پیداست، آرتمیس ۱، اولین ماموریت برنامه آرتمیس ناسا شمرده می شود که هدف از آن، ایجاد حضور پایدار انسان در ماه و اطراف آن تا اختتام دهه ۲۰۲۰ است. اگر همه چیز با آرتمیس ۱ خوب جلو برود، ماموریت آرتمیس ۲ در سال ۲۰۲۴، یک کپسول اوریون سرنشین دار را به مدار ماه خواهد فرستاد و ماموریت آرتمیس ۳ حدود ۲ سال بعد، فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوب ماه پیاده خواهدنمود.

"آرام حمیدی"، همسر دکتر عبادی نیز، دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه فردوسی مشهد و مدرک کارشناسی ارشد همین رشته در زمینه رباتیک، مکاترونیک و کنترل از دانشگاه سانتا کلارا آمریکا است.

مهندس حمیدی به مدت دو سال به عنوان دستیار تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار بوده و مدتی نیز مهندس خودرو های خودران در شرکت آمریکایی کروز (Cruise) بوده است. وی در حال حاضر دانشمند داده و یادگیری ماشین و از پژوهشگران لابراتوار پیشرانه جت (JPL) ناسا است.

حالا که به فعالیت این زوج دانشمند ایرانی آشنا شدید، شاید خالی از لطف نباشه که با چند زوج قدرتمند خارجی در زمینه های دیگر علم هم آشنا شویم.

اگر به زندگینامه مردان موفق نگاهی بیندازیم، نقش مؤثر همسرشان در رسیدن به این موفقیت کاملا مشهود است. همیشه این ضرب المثل را شنیده ایم که پشت هر مرد موفقی یک زن موفق حضور دارد. در این مطلب می خواهیم ۳ مورد از قدرتمندترین زوج های حوزه فناوری را به شما معرفی کنیم:

"مارک زاکربرگ" و "پریسیلا چان"

مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) مدیرعامل و بنیانگذار فیس بوک سال ۲۰۱۲ با یکی از همکلاسی های خود در دانشگاه هاروارد ازدواج کرد. همسر وی، پریسیلا چان (Priscilla Chan)، پزشک اطفال و یک فرد نیکوکار است. این زوج در سال ۲۰۱۵ با سرمایه یک میلیارد دلاری، بنیاد خیریه مشترک خود با نام بنیاد چان زاکربرگ (Chan Zuckerberg Initiative) را بنیان نهادند. این مؤسسه روی کارهای بشردوستانه علمی و آموزشی تمرکز دارد. این زوج موفق اکنون ۲ فرزند دختر دارند.





"بیل گیتس" و "ملیندا گیتس"

بیل گیتس (Bill Gates) و ملیندا فرنچ گیتس (Melinda French) سال ۱۹۹۴ با یکدیگر ازدواج کردند. گیتس در سال ۱۹۷۵ شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد. ملیندا قبل از این، مدیر تعدادی از محصولات شرکت مایکروسافت است. ملیندا گیتس در سال ۲۰۱۳ از طرف مجله فوربس پس از آنگلا مرکل و دیلما روسف، به عنوان سومین زن قدرتمند جهان شناخته شد.

این زوج در سال ۲۰۰۰ میلادی بنیاد بیل و ملیندا گیتس را تأسیس کردند. این بنیاد، قدرتمندترین بنیاد خیریه خانوادگی در جهان است که هدف های اصلی بنیانگذاری آن، افزایش تندرستی و کاهش فقر در جهان است. هدف این بنیاد در آمریکا نیز گسترش فرصت های آموزشی و دسترسی به فناوری اطلاعات و داده ها است. زوج گیتس در سال ۲۰۲۱ از یکدیگر جدا شدند.





"مریسا مایر" و "زاخاری بوگو"

مریسا مایر (Marissa Mayer) مدیرعامل یاهو، در گذشته برای مدت زیادی از مدیران و سخنگوهای اصلی گوگل بود و سال ها در پروژه های مختلف گوگل مسئولیت داشت. مایر، اولین زن مهندسی بود که در گوگل استخدام شد و بیستمین کارمند این غول فناوری نیز بشمار می رود. همسر وی زاخاری بوگو (Zachary Bogue)، یکی از فعالان حوزه فناوری است.




اما در میان زوج های موفق دنیا، زوج هایی هستند که موفق به دریافت جایزه نوبل به عنوان معتبرترین جایزه علمی جهان شده اند:

۵ زوجی که جایزه نوبل گرفته اند
"ماری کوری" و "پیر کوری"
این زوج توانستند در سال ۱۹۰۳ میلادی جایزه نوبل فیزیک را به سبب کشف دو عنصر جدید با اسامی پولونیم و رادیوم و مطالعه پدیده های تابشی در کشف رونتگن از آن خود کنند.
"ایرن ژولیو-کوری" و "فردریک ژولیو کوری"

این زوج در سال ۱۹۳۵ میلادی به خاطر کشف رادیوکتیویته مصنوعی جایزه نوبل شیمی را دریافت نمودند. ایرن کوری که فرزند بزرگ ماری و پیر کوری بود، قدم در راه پدر و مادر خود نهاد و مانند والدین خود به همراه همسرش در موسسه رادیوم (Radium Institute) فعالیت کرد. در سال ۱۹۲۴ میلادی بود که فردریک به موسسه مادر زن خود رفت تا تحقیقاتی را پیرامون مواد رادیواکتیو از ماری کوری و همسرش بیاموزد.
"کارل فردیناند کوری" و "گرتی کوری"
این زوج آمریکایی هم در سال ۱۹۴۷ میلادی جایزه نوبل پزشکی را با خود به خانه بردند. آنها به خاطر تحقیق در زمینه گلیکوژن و متابولیسم گلوکوز برنده نوبل شدند.
"گونار میردال" و "آلوا میردال"

این زوج جایزه نوبل را به سبب کارهای انفرادی خود گرفتند و در قالب یک زوج این جایزه را دریافت نکردند. گونار میردال جامعه شناس سوئدی توانست در سال ۱۹۷۴ میلادی جایزه نوبل اقتصاد را کسب کند. همسر وی، آلوا میردال هم در سال ۱۹۸۲ میلادی جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد.
"ادوارد موزر" و "می-بریت موزرگ"

ادوارد موزر که در حوزه علوم اعصاب کار می کند، به همراه همسرش می بریت موزر که یک عصب پژوه است، به خاطر کشف سلول هایی که سامانه موقعیت یابی در مغز انسان را می سازند، بطور مشترک برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۲۰۱۴ شد.





منبع:

1401/05/31
13:18:25
5.0 / 5
465
تگهای خبر: آزمایش , ربات , رباتیك , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک