URL



زبان بیوالکترونیک میزان شیرینی را اندازه گیری می کند

زبان بیوالکترونیک میزان شیرینی را اندازه گیری می کند

به گزارش کوتاه کننده لینک محققان کره جنوبی نوعی زبان بیوالکترونیک ابداع نموده اند که میزان شیرینی نوشیدنی و غذا را ۱۰ بار دقیق تر از سیستم های پیشین اندازه گیری می کند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از نیواطلس، امکان دارد طعم شیرینی یک غذا برای فردی اندک و برای دیگری خیلی زیاد باشد. ازاین رو شرکتهای تولید کننده مواد غذایی و نوشیدنی چگونه می توانند میزان شیرینی یک محصول را تعیین کنند. حالا یک زبان بیوالکترونیک آزمایشی جدید ابداع شده که این فرآیند را ساده تر می کند. هم اکنون گروه هایی از افراد برای ارزیابی میزان شیرینی و دیگر کیفیت های محصولات غذایی استخدام می شوند. این گروه ها امکان دارد به این نتیجه برسند که غذا یا نوشیدنی بسیار شیرین است یا شیرینی آن کافی نیست البته چنین ارزیابی کاملا موضوعی است. در این نقطه یک زبان بیوالکترونیک به کار می آید. در زبان واقعی انسان بیشتر اوقات شکر و ترکیبات شیرین با یکی از دو بخش حساس به شیرینی واکنش نشان می دهند. این بخش به نام «ونوس فلای ترپ»(Venus fly trap)مشهور است چونکه ساختار مولکولی آن شبیه برگ های این گیاه گوشتخوار است. محققان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی به رهبری تای هون پارک و سنگون هونگ با استفاده از باکتری نسخه هایی از منطقه ونوس فلای ترپ زبان را ساختند. این نسخه ها روی یک ورقه نازک چند الکترود طلایی ذخیره شد که به وسیله نانوتوب های کربن به یکدیگر متصل بودند. دستگاه حاصل بعنوان یک ترانزیستور تأثیر میدان معروف است. هنگامیکه محلول های حاوی شکر یا ساخارین( نوعی شیرین کننده مصنوعی) روی دستگاه قرار گیرد، جریان الکتریکی که در آن می گذرد به روشی هماهنگ و قابل خوانش کاسته می شود. هر چقدر میزان شکر یا ساخارین بیشتر باشد، میزان کاهش جریان الکتریسیته هم بیشتر خواهد بود. علاوه بر آن ترانزیستور میدان تأثیر هم هنگامیکه در معرض سلوبیوز قرار می گیرد، واکنش نشان نمی دهد. سلوبیوز یک نوع شکر بدون طعم است که از هیدرولیز سلولز به دست می آید. نمونه اولیه زبان بیوالکترونیک از الان برای ارزیابی میزان شیرینی نوشیدنی هایی مانند آب سیب و غیره استفاده شد و نشان داد ۱۰ بار حساس تر از سیستم های بیوالکترونیکی است که قبلا ساخته شده اند. این تحقیق در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces انتشار یافته است.

1400/11/17
13:47:41
5.0 / 5
576
تگهای خبر: آزمایش , الكترونیكی , الكتریكی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک