URL



توسط محققان كشور؛

محلول افزایش ماندگاری میوه تا دو برابر تولید شد

محلول افزایش ماندگاری میوه تا دو برابر تولید شد

کوتاه کننده لینک: پژوهشگران در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید یک پوشش خوراکی برای کاهش چشم گیر ضایعات بخش کشاورزی و افزایش طول عمر دو برابری میوه شدند.



منوچهر بهزادی، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از آنجا که سالانه نزدیک به ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در ایران و جهان در مراحل مختلف تولید تا مصرف از بین می رود موفق شدیم یک محلول کاهش دهنده ضایعات بخش کشاورزی تولید نماییم.
وی افزود: البته زیان های مالی تنها قسمتی از مشکلات پیرامون این معضل است و اتلاف سالانه میلیاردها متر مکعب آب و منابع انرژی به کار رفته برای این محصولات و نیز تولید میلیونها متر مکعب گازهای گلخانه ای ناشی از دفن این محصولات در محیط زیست از سایر نتایج متعاقب این چالش بشمار می رود.
بهزادی با اعلان اینکه این محلول می تواند ماندگاری میوه را به میزان دو برابر افزایش دهد، اشاره کرد: با پوشش دهی میوه و صیفی جات به وسیله این محلول، میزان ضایعات ناشی از اکسیداسیون طبیعی، قارچ زدگی تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می کند.
وی با اعلان اینکه تا کنون برای ماندگاری میوه از پوشش های روغنی همچون پارافین استفاده شده، اضافه کرد: البته به سبب عدم امکان پوشش دهی خیلی از محصولات کشاورزی با پارافین نیاز به چنین محلولی حس می شد برای اینکه پارافین فقط مختص مرکبات است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان اضافه کرد: طی سال های اخیر تلاش هایی نیز برای ورود پوشش های غیر روغنی به مرحله تجاری صورت گرفته و محلول ارائه شده توسط این شرکت نیز در قالب همین رویکرد، تولید شده است.
وی با اشاره به عدم تغییر در ظاهر و طعم محصولات پوشش داده شده با این محلول، اظهار داشت: با بهره گیری از این محلول که برای بیشتر میوه ها قابل استفاده می باشد، افزایش ظرفیت های صادراتی کشور در بخش کشاورزی و امکان صدور محصولات صادراتی کشور به بازارهای دورتر فراهم می شود.
وی ایجاد زمینه های رشد و تجاری سازی فناوری هایی از این دست را بعنوان کلید حل خیلی از مشکلات زیربنایی کشور دانست و اظهار داشت: فقط میزان آب هدر رفته بر اثر اتلاف محصولات کشاورزی به تنهایی حدود ۴ برابر کل آب مصرفی کشور در بخش شهری است بدین جهت باید با تولید بیشتر این محصول مانع از بین بردن میوه ها شویم.
به گفته وی، این مساله می تواند معضلات زیست محیطی از قبیل خشکسالی و کمبود منابع آب در کشور را در صورت تدوین راهبردهای طولانی مدت و چند جانبه حل کند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، این طرح در رویداد ارائه نیازهای فناورانه صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان شد.


منبع:

1400/06/27
10:57:33
5.0 / 5
645
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک