URL



آماده سازی موشک بزرگ ناسا برای تمرین لباس مرطوب

آماده سازی موشک بزرگ ناسا برای تمرین لباس مرطوب

به گزارش کوتاه کننده لینک ناسا سامانه پرتاب فضایی(SLS) عظیم خویش را برای تمرین لباس مرطوب مأموریت آرتمیس یک(Artemis I) آماده می کند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، مهندسان ناسا آزمایش نهایی فضاپیما اوریون و سیستم های زمینی اکتشافی موشک سامانه پرتاب فضایی(SLS) را که بعنوان تمرین لباس مرطوب شناخته می شود را قبل از پرتاب مأموریت آرتمیس ۱ از سکوی پرتاب ۳۹B در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا انجام خواهند داد.
در "تمرین لباس مرطوب"(wet dress rehearsal) خدمه تمامی مراحل آماده سازی پرتاب همچون پر کردن موشک با سوخت را اجرا می کنند.
پایگاه خبری اسپیس روز گذشته در اینباره نوشت: ناسا موشک غول پیکر SLS/موشک سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای "اوریون" را ۱۷ مارس به سمت سکوی پرتاب خواهد برد تا برای اولین بار، تمام سیستم های آنرا با هم بررسی کند و بعد از انجام این کار محققان آزمایش تمرین لباس مرطوب را انجام خواهند داد.
همه این کارها به منظور آماده سازی مأموریت "آرتمیس ۱" انجام می شود که طی آن یک فضاپیمای بدون سرنشین اوریون توسط موشک سامانه پرتاب فضایی برای سفر به مدار ماه پرتاب می شود. این پرتاب که برای تابستان سال جاری برنامه ریزی شده است، "پروژه آرتمیس" ناسا را ​​آغاز می کند و سپس فضانوردان را طی مأموریت "آرتمیس ۲" به مدار ماه خواهد فرستاد و در مرحله بعد، با مأموریت "آرتمیس ۳"، فضانوردان را روی ماه فرود خواهد آورد.
قرار دادن موشک سامانه پرتاب فضایی و فضاپیمای "اوریون" روی سکوی پرتاب، گامی حیاتی به سمت پرتاب مأموریت بدون سرنشین "آرتمیس ۱" است. همانطور که از نام این مأموریت پیداست، "آرتمیس ۱" نخستین مأموریت در برنامه "آرتمیس" ناسا است که هدف آن فرود انسان روی ماه برای نخستین بار از زمان مأموریت های "آپولو" است. انتظار می رود پرتاب مأموریت "آرتمیس ۱" تا ماه مه طول بکشد.
ناسا در صورت موفقیت "آرتمیس ۱"، روی "آرتمیس ۲" کار خواهد نمود که برای انجام در سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است و فضانوردان را به سفری به دور ماه خواهد فرستاد و آنها را به زمین باز خواهد گرداند. همه این مأموریت ها به "آرتمیس ۳" منتهی می شوند که برای سال ۲۰۲۵ تعیین شده است و برای نخستین بار از زمان آخرین فرود "آپولو" در ماه در سال ۱۹۷۲، فضانوردان را روی ماه فرود خواهد آورد.
در طول این آزمایش حدودا دو روزه، محققان با فعال کردن امکانات مورد نیاز برای پرتاب و شروع رسمی شمارش معکوس کار خویش را آغاز خواهند کرد. اعضای این تیم کارکنان مرکز کنترل پرتاب در کندی خواهند بود و با کارکنان مرکز کنترل مأموریت در مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون، نیروی فضایی محدوده شرقی و مرکز پشتیبانی مهندسی سامانه پرتاب فضایی در مرکز پرواز فضایی مارشال آژانس در هانتسویل، آلاباما ارتباط برقرار خواهند کرد. کنترل کننده های پرتاب سیستم های مختلف موشک و فضاپیما را به همراه تجهیزات پشتیبانی زمینی آماده خواهند کرد.
سپس اعضای این تیم بیشتر از ۷۰۰ هزار گالن سوخت موشک برودتی یا فوق سرد شامل هیدروژن مایع و اکسیژن مایع را در سکوی پرتاب پرتابگر متحرک، در موشک قرار خواهند داد. آنها هر مرحله از شمارش معکوس همچون جلسات توجیهی آب و هوا، توقف های از پیش برنامه ریزی شده در شمارش معکوس، تهویه و پر کردن سوخت موشک در صورت نیاز و بررسی های اعتبارسنجی را تمرین خواهند کرد.
در طول تمرین لباس مرطوب، هنگامی که کنترل کننده های پرتاب به نقطه درست پیش از روشن شدن موتورهای RS-۲۵ موشک در روز پرتاب می رسند، باردیگر به نقطه T-۱۰ دقیقه ای باز خواهند گشت و سپس شمارش معکوس را یک مرتبه دیگر بعد از توقف از سر خواهند گرفت. سپس تیم شمارش معکوس را در حدود ۱۰ ثانیه پیش از پرتاب شبیه سازی شده متوقف خواهند کرد تا عملیات توقف پرتاب و تخلیه سوخت موشک از موشک را نشان دهند که گاهی اوقات به آن "اسکراب"(scrub) گفته می شود و کنترل کننده های پرتاب امکان دارد تصمیم بگیرند که در صورت بروز مشکل فنی یا آب و هوایی در حین یا پیش از شمارش معکوس، پرتاب را ادامه ندهند، ازاین رو نشان دادن توانایی حذف سوخت موشک سبب خواهد شد تا اعضای تیم برای سناریوهای مختلف در روز پرتاب آماده باشند.
چند روز بعد از تمرین لباس مرطوب، موشک و فضاپیمای یکپارچه به ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه(VAB) بازگردانده خواهند شد. در ساختمان مونتاژ وسایل نقلیه، تکنسین ها سکوها را گسترش خواهند داد تا دسترسی به چندین بخش از موشک و فضاپیما را باردیگر برقرار کنند. آنها حسگرهایی را که به صورت خاص برای نظارت در طول تمرین لباس مرطوب استفاده می شوند حذف خواهند کرد، باتری های اوریون و سایر سیستم ها را شارژ می کنند، بخش ذخیره بار در اوریون را چک خواهند کرد و بررسی های نهایی را روی چندین بخش همچون کارهای دیگر انجام خواهند داد. اوریون و موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا برای آخرین بار حدود یک هفته پیش از پرتاب به سکوی پرتاب خواهند رفت.



1400/12/28
14:17:56
5.0 / 5
756
تگهای خبر: آزمایش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

جدیدترین ها

کوتاه کننده لینک