URL



تولید پروتئین سفیده تخم مرغ از قارچ!

تولید پروتئین سفیده تخم مرغ از قارچ!

به گزارش کوتاه کننده لینک دانشمندان فنلاندی در پژوهش جدیدی نشان داده اند که شاید بتوان پروتئین سفیده تخم مرغ را از قارچ به دست آورد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پودر سفیده تخم مرغ، یک ماده غذایی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و این بدان معناست که مرغ های زیادی باید در مزارع پرورش داده شوند، غذای زیادی مصرف کنند و ضایعات زیادی را تولید کنند. حالا به لطف قارچی که پروتئین مهم سفیده تخم مرغ را تولید می کند، امکان دارد بزودی یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای سفیده تخم مرغ وجود داشته باشد.
دانشمندان طی یک پژوهش که در "دانشگاه هلسینکی"(University of Helsinki) و "مرکز پژوهش های فنی فنلاند"(VTT) انجام شده است، قارچ معروف به "تریکودرما ریسی"(Trichoderma reesei) را از نظر ژنتیکی تغییر دادند تا پروتئین "اوآلبومین"(Ovalbumin) را تولید و ترشح کند که بیشتر از نیمی از محتوای پروتئینی پودر سفیده تخم مرغ را تشکیل می دهد.
آنها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین ساخته شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن به صورت پودر انجام دادند. هنگامی که این پودر مورد بررسی قرار گرفت، خیلی از خصوصیت های مطلوب پودر سفیده تخم مرغ مانند توانایی کف کردن را نشان داد.
به قول دانشمندان، تولید اوآلبومین با استفاده از قارچ در مقایسه با پرورش مرغ برای به دست آوردن سفیده تخم مرغ می تواند احتیاج به زمین را حدودا تا ۹۰ درصد و انتشار گازهای گلخانه ای را بین ۳۱ تا ۵۵ درصد کم کند.
دانشمندان هنوز به صورت دقیق تعیین نکرده اند که چقدر انرژی برای این کار مورد نیاز است اما باور دارند که این انرژی احیانا به میزان قابل توجهی کمتر از انرژی مورد نیاز کنونی در مزارع پرورش دهنده مرغ است. حدس دانشمندان این است که اگر از منابع انرژی با کربن کم استفاده شود، کاهش گازهای گلخانه ای می تواند تا ۷۲ درصد باشد.
این پژوهش، در مجله "Nature Food" به چاپ رسید.



1400/10/18
21:03:14
5.0 / 5
542
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک