URL



یك مقام مسئول در ستاد سلولهای بنیادی :

خطر مبتلاشدن به سرطان هنگام دستکاری سلول ها در آزمایشگاه

خطر مبتلاشدن به سرطان هنگام دستکاری سلول ها در آزمایشگاه

یک مقام مسئول در ستاد سلولهای بنیادی اظهار داشت: هنگام دستکاری سلول ها در آزمایشگاه، خطرات ایجاد سرطان وجود دارد پس پژوهشگران کشور با بی خطر سازی سلول های بنیادی به توسعه این علم در کشور می پردازند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی و فناوری، حسین سلطانی نژاد مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی اظهار داشت: خون از انواع مختلف سلول ها تشکیل شده است؛ از گلبول های قرمز خون که اکسیژن را حمل می کنند تا انواع گلبول های سفید خون که با عفونت مبارزه می کنند.
وی با اشاره به اینکه یک سلول بنیادی خونی می تواند همه این سلول ها را بوجود آورد، اضافه کرد: این سلول ها می توانند خودرا بازسازی یا تجدید کند. سلول های بنیادی خون در مغز استخوان یافت می شوند که در آن سلول های خونی مادام العمر تولید می شوند. انتقال این سلول ها در پیوند سلول های بنیادی خونساز است که تولید خون را فراهم می آورد.
مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به تلاش بیش از بیست ساله پژوهشگران و پژوهشگران برای ایجاد سلول های بنیادی خون در آزمایشگاه، افزود: سلول های بنیادی خون رشد یافته در آزمایشگاه همین طور دارای پتانسیل بالایی برای سلول درمانی هستند که به دنبال توسعه آن، داروهای جدید و کارآمدتر تولید خواهد شد.
توسعه کشت سلول های بنیادی در آزمایشگاه
وی اظهار داشت: با بهره گیری از دانش به دست آمده از مطالعه رشد سلول های بنیادی خون، تعدادی از آزمایشگاه ها موفق به ساخت سلول های بنیادی خون شده اند. این یافته ها هیجان انگیز هستند اما زمان زیادی طول می کشد تا بیماران بتوانند از این درمان ها بهره مند شوند.
این پژوهشگر حوزه سلول های بنیادی همین طور بیان کرد: بااینکه این نتایج امیدوار کننده است اما قبل از این که این سلول ها جهت استفاده بالینی مورد بررسی قرار گیرند، باید محدودیت ها بررسی شود.
به گفته وی، تعدادی از پژوهشگران سلول های بنیادی خون انسان را که روی موش آزمایش شده بودند، تولید کردند که در موش ها نیز آزمایش شد. تحقیقات نشان داد این روش می تواند با بهره گیری از سلول های انسانی کار کند. حالا شواهدی از یک مطالعه قبلی با بهره گیری از بافت انسانی دارند که نشان میدهد این روش ممکنست موفق باشد.
مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به اینکه در کشورمان نیز پژوهش های مختلفی در این عرصه صورت می گیرد افزود: در پروسه این پژوهش ها، الزامات ایمنی، زیست سازگاری و لطمه های احتمالی مورد توجه قرار می گیرد. هنگام دستکاری سلول ها در آزمایشگاه، خطرات ایجاد سرطان نیز وجود دارد.
این پژوهشگر حوزه سلول ‎های بنیادی اظهار داشت: تحقیقات بسیاری برای ایمنی در روش های پژوهشی مورد استفاده در کشت آزمایشگاهی سلول های بنیادی لازم است که پژوهشگران داخلی و خارجی، با کار کردن روی روش های رونویسی و بیان ژن می کوشند ضمن کاهش این خطرات، توسعه این سلول ها در آزمایشگاه را ممکن کنند. پژوهش هایی که از طرف ستاد توسعه فناوری سلول های بنیادی مورد حمایت قرار می گیرد.

1400/05/18
10:11:06
5.0 / 5
532
تگهای خبر: آزمایش , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک