URL



تشخیص غیرتهاجمی اختلالات پوست با یك ابزار حسی كوچك

تشخیص غیرتهاجمی اختلالات پوست با یك ابزار حسی كوچك

شاید به زودی یک ابزار حسی کوچک بتواند اختلالات پوستی را بصورت غیرتهاجمی و با سرعت تشخیص دهد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، شاید با قرار دادن یک ورقه نرم و کشش پذیر روی پوست بتوان اختلالات پوستی را بصورت غیرتهاجمی و بسیار زود تشخیص داد. گروهی از پژوهشگران هنگ کنگی با همکاری "دانشگاه نورث وسترن"(Northwestern University) آمریکا، ابزار الکترومکانیکی ساده ای را طراحی نموده اند که می توان از آن برای تشخیص لطمه شناسی در بافت های عمیق بصورت خودکار و غیرتهاجمی استفاده نمود. یافته های این پژوهش، پایه ای برای کاربردهای آینده در ارزیابی بالینی سرطان های پوست و یا بیماریهای پوستی به شمار می روند.
سیستم های الکترومکانیکی که امکان بررسی دقیق و سریع سفتی بافت های نرم بدن انسان را فراهم می کنند، می توانند اطلاعات بالینی سودمندی را جهت بررسی، تشخیص و درمان لطمه شناسی های مختلف به ویژه لطمه شناسی های مربوط به پوست فراهم آورند. در هر حال، ارزیابی های تشخیصی فعلی مانند "magnetic resonance elastography" معمولا به ابزارهای بزرگی در بیمارستان و پزشکان آموزش دیده نیاز دارند. تازه ترین فناوری بررسی سفتی بافت، تنها می تواند عمق سطحی پوست فوقانی را تا مقیاس میکرومتر اندازه گیری نماید.
پژوهشگران برای برطرف نمودن این مشکل، یک ابزار الکترومکانیکی ساده و کوچک را برای ارزیابی دقیق و در لحظه طراحی نموده اند. پژوهشگران از یک سیستم الکترومغناطیسی کوچک استفاده کردند که یک محرک ارتعاش و یک ورقه نرم کشش پذیر را برای ارزیابی سفتی پوست و سایر بافت های نرم بیولوژیکی در عمق بین یک تا هشت میلی متری به کار گرفتند.
پژوهشگران، عملکرد این ابزار را در مواد مصنوعی و بیولوژیکی مانند هیدروژل ها، پوست خوک و قسمت های گوناگونی از پوست انسان ارزیابی کردند. دکتر "یو شینج"(Yu Xinge)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: ضایعات در مقایسه با پوست مجاور خود، سفتی بیشتری نشان دادند که دلیل اصلی آن، کشش و آبرسانی پوست است. این بررسی های ساده، اهمیت بالینی بالقوه ای در شناسایی و هدف قرار دادن سریع ضایعات پوستی دارند.
وی ادامه داد: بافت مبتلا به سرطان معمولا سفت تر یا نرم تر از بافت معمولی است و چنین تفاوتی می تواند بعنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص خیلی از مشکلات پوستی مانند سرطان پوست یا تومورهای زیر پوست به کار برود.
این پژوهش، در مجله "Nature Biomedical Engineering" به چاپ رسید.



1400/03/09
10:18:34
5.0 / 5
626
تگهای خبر: ابزار , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک