URL



فناوری جدیدی كه تخم مرغ های بسته بندی شده را ضدعفونی می كند

فناوری جدیدی كه تخم مرغ های بسته بندی شده را ضدعفونی می كند

کوتاه کننده لینک: پژوهشگران روسی، تکنولوژی جدید و کم هزینه ای ابداع نموده اند که می تواند تخم مرغ های بسته بندی شده را به سرعت ضدعفونی کند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از سیتی تودی، پژوهشگران روسی، یک فناوری کم هزینه، ایمن و قابل اطمینان برای ضدعفونی کردن تخم مرغ های بسته بندی شده ابداع نموده اند. این فناوری، به از بین بردن باکتری هایی مانند سالمونلا که روی پوسته تخم مرغ وجود دارند، کمک می نماید. همین طور این فناوری، امکان پرورش جوجه های گوشتی با ایمنی قوی در مقابل بیماریهای ویروسی را فراهم می آورد. تخم مرغ های بسته بندی شده، با پرتو الکترون ۵۰ نانوثانیه ضدعفونی می شوند. ضدعفونی در ظروف پلاستیکی صورت می گیرد.
"سرگئی سوکووین"(Sergey Sokovnin)، "استاد آکادمی علوم روسیه"(Russian Academy of Sciences) اظهار داشت: ضدعفونی کردن تخم مرغ های بسته بندی شده، آنها را در مقابل آلودگی های بعدی محافظت می کند. ما دریافتیم که "پنج کیلوگری" (kGy۵) برای ضدعفونی کافی است و امکان ضدعفونی کردن ظرف و پوسته تخم مرغ را فراهم می آورد، اما خاصیت های فیزیکی پروتئین، زرده، پوسته یا ترکیب بندی تخم مرغ را تحت تاثیر قرار نمی دهد. اندازه تخم مرغ در این روش اهمیتی ندارد. گری یکای SI دوز جذبی در فیزیک پزشکی است.
ضدعفونی کردن، کیفیت گوشت و حجم جوجه ها را تحت تاثیر قرار نمی دهد. اگر ۶۳ درصد جوجه ها از تخم مرغ های معمولی بیرون بیایند، تعداد جوجه های بیرون آمده از تخم مرغ های فرآوری شده، ۶۴ درصد است اما تفاوت اینجاست که جوجه های سالم از تخم مرغ های ضدعفونی شده بیرون می آیند.
سوکووین افزود: ۸۶ درصد جوجه هایی که از تخم مرغ های ضدعفونی نشده بیرون می آیند، نشانه های التهاب مزمن را دارند؛ در صورتیکه این تعداد در تخم مرغ های ضدعفونی شده فقط چهار درصد بود. جوجه های گروه دوم، ایمنی بیشتری نسبت به بیماری نیوکاسل داشتند. بدین ترتیب، جوجه هایی که از تخم مرغ های ضدعفونی شده بیرون می آیند، کمتر بیمار خواهند شد و کاهش قابل توجه دوز آنتی بیوتیک ها در هنگام رشد جوجه ها نیز امکان پذیر خواهد بود.
این فناوری به تولیدکنندگان نیز کمک می نماید تا در زمان صرفه جویی کنند. بیرون آمدن جوجه از تخم مرغ های ضدعفونی شده، حدود شش ساعت کمتر زمان می برد و جوجه ها بجای ۲۲ تا ۲۴ ساعت، طی ۱۶ تا ۱۸ ساعت بیرون می آیند. این مساله به خاطر کاهش هزینه تولید، اهمیت قابل توجهی دارد.
هیچ مشکل فنی جدی در ارتباط با به کارگیری این فناوری وجود ندارد. اندازه کوچک شتاب دهنده، به کارگیری آنرا برای کنترل و بسته بندی تخم مرغ ها در مرغداری ها سهولت می بخشد. بگفته پژوهشگران، شاید بتوان از این فنآوری برای ضدعفونی کردن سطح تخم پرندگان دیگر و محصولات دارای پوست مانند موز، پرتقال و برخی دانه ها نیز بهره برد.
این پژوهش، در مجله "Food and Bioproducts Processing" به چاپ رسید.




منبع:

1400/01/15
11:37:01
5.0 / 5
685
تگهای خبر: تولید , فناوری , كیفیت , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک