URL



توسعه آزمایشی پیشرفته برای تشخیص كرونا در ۱۵ دقیقه

توسعه آزمایشی پیشرفته برای تشخیص كرونا در ۱۵ دقیقه

کوتاه کننده لینک: پژوهشگران ˮموسسه مطالعات زیست شناسی سالکˮ در کالیفرنیا بتازگی موفق به توسعه آزمایش جدیدی موسوم به ˮنیرواناˮ(NIRVANA) برای تشخیص بیماری کووید-19 شده اند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران بتازگی یک کیت تشخیصی جدید و قابل حمل به اندازه لپ تاپ به وجود آورده اند که می تواند ویروس کرونا را در مدت زمان ۱۵ دقیقه شناسایی کند و در عرض سه ساعت نیز می تواند مشخص نماید که آیا فرد به نوع بسیار عفونی این ویروس مبتلا است یا خیر.
این آزمایش"NIRVANA" نام دارد که این کلمه مخفف عبارت "توالی نانو حفره هم دما تقویت سریع ویروس برای تجزیه و تحلیل نزدیک به زمان حال"(nanopore sequencing of isothermal rapid viral amplification for near real-time analysis) است.
دستگاه توسعه یافته توسط پژوهشگران به اندازه لپ تاپ است و می تواند کووید-۱۹ را در ۱۵ دقیقه تشخیص دهد و همزمان می تواند آزمایشی برای تشخیص ویروس های دیگر با علایم مشابه مانند آنفلوانزا را نیز انجام دهد. گفتنی است آزمایش یاد شده می تواند عملیات تعیین توالی ژنتیکی را در عرض سه ساعت انجام دهد تا مشخص شود آیا فرد به ویروس جهش یافته مبتلا است یا خیر که دانستن این مساله می تواند به متخصصان در تعیین سرعت انتشار ویروس کمک نماید. هم اکنون آزمایش دقیقی که برای تشخیص این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد آزمایش پی. سی.آر /واکنش زنجیره ای پلیمراز است.
پژوهشگران مؤسسه مطالعات زیست شناسی سالک برای توسعه این آزمایش از فناوری تقویت پلیمراز آنزیم نوترکیب هم دما(RPA) استفاده کردند. در آزمایشات پی. سی.آر برای جدا کردن دی. ان. ای، آزمایشات می بایست در دمای بالا و پایین بچرخند تا بتوان دی. ان. ای را جدا و مواد ژنتیکی ویروسی را پیدا کرد اما در فناوری تقویت پلیمراز آنزیم نوترکیب هم دما از پروتئین ها برای انجام همان کار استفاده می شود و بسیار سریع تر از روش پی سی.آر است.
دکتر "مو لی"( Mo Li) استادیار علوم زیستی در دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله و محقق سابق مقطع فوق دکترا موسسه سالک اظهار داشت: ما به سرعت متوجه شدیم که می توانیم از این روش نه تنهابرای تشخیص کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲، بلکه سایر ویروس ها بطور همزمان استفاده نمائیم.
بعد از انجام آزمایشات پژوهشگران آزمایش نیروانا را برای تشخیص کووید-۱۹ و همین طور آنفلوانزای A آدنو ویروس انسانی و سایر ویروس های کرونا طراحی کردند.
پژوهشگران اعلام کردند از آنجائیکه این آزمایش سریع تر، ارزان تر و قابل حمل تر از سایر آزمایشات است، می توان از آن برای تشخیص ویروس در مدارس یا فرودگاه ها استفاده نمود.




منبع:

1400/01/13
22:37:46
5.0 / 5
662
تگهای خبر: آزمایش , صنعت , فناوری , لپ تاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک