یك ادعای عجیب رسیدن به مریخ ظرف 3 ماه!
کوتاه کننده لینک: شرکت خودروسازی بریتانیایی ˮرولز رویسˮ و ˮسازمان فضایی بریتانیاˮ بمنظور توسعه موتور فضاپیمای مبتنی بر انرژی هسته ای همکاری را آغاز نموده اند که مدعی هستند می تواند انسان را ظرف سه ماه به مریخ برساند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، رولزرویس شرکت خودروسازی انگلیسی که در زمینه مهندسی، طراحی، تولید و توزیع خودرو های لوکس فعالیت می کند با سازمان فضایی بریتانیا برای توسعه موتورهای فضاپیما مبتنی بر انرژی هسته ای(nuclear-powered) یک همکاری غیرمنتظره را آغاز نموده است.
در این همکاری آنها تلاش خودرا به کار خواهند گرفت تا پتانسیل انرژی هسته ای را بعنوان منبع انرژی جهت استفاده در سفرهای آینده در اعماق فضا بررسی نمایند. در صورت موفقیت، یک فضاپیمای هسته ای می تواند زمان سفر به مریخ را به سه تا چهار ماه کم کند که این زمان تقریباً نیمی از زمان ممکن رسیدن به آنجا که هم اکنون با بهره گیری از موتورهای شیمیایی انجام می شود، خواهد بود.
علاوه بر این کاهش زمان سفر به این معنا است که فضانوردان حاضر در فضاپیما در طول پرواز در معرض تابش کمتری قرار دارند و انسان در طول سفرهای آینده به مریخ یا سیارات دیگر ایمن تر خواهد بود.
پیش تر از این ناسا پیش رانش هسته ای را "فناوری تغییر دهنده بازی برای اکتشاف در اعماق فضا"(game changing technology for deep space exploration) توصیف کرده است که شامل هدایت انتشار انرژی آزاد شده در تقسیم اتم برای سرعت بخشیدن به سوخت موشک با سرعت زیاد است.
رولزرویس و سازمان فضایی بریتانیا پیش بینی می کنند که این نوع موتور می تواند دو برابر کارآمدتر از موتورهای شیمیایی باشد که هم اکنون برای تامین انرژی موشک استفاده می شود و زمان سفر را نیز به نصف می کاهد.
دکتر "گراهام ترنوک"(Graham Turnock) رئیس اجرائی سازمان فضایی بریتانیا اظهار داشت: نیروی هسته ای فضایی و پیش رانش یک مفهوم تغییر دهنده بازی است که می تواند روند عملیات ماموریت های آینده در اعماق فضا را که طی آن انسان به مریخ و دیگر سیارات خواهد رفت، تسهیل کند.
این مطالعه به ما کمک می نماید تا ظرفیت هیجان انگیز فضاپیماهای مجهز به انرژی اتمی را متوجه شویم و دریابیم آیا این فناوری نوپا می تواند به ما کمک نماید تا نسبت به گذشته سریع تر و تعداد دفعات بیشتری سفر نماییم یا خیر. یک موتور هسته ای همین طور می تواند سفر به اعماق فضا را برای فضانوردان امن تر کند. با کاهش زمان سفر به نصف، فضانوردان در معرض دوز کمتری از اشعه قرار می گیرند که این امر می تواند آنها را از هر بیماری به وجود آمده توسط اشعه و سرطان محافظت کند.
ناسا توضیح داد: تابش فضایی ممکنست فضانوردان را در معرض خطر قابل توجهی برای مبتلاشدن به بیماریهای مربوط به پرتو قرار دهد و خطر مبتلاشدن به سرطان، اثرات منفی بر روی سیستم عصبی مرکزی و بیماریهای تخریب کننده عصب را افزایش دهد.
"دیو گوردون"(Dave Gordon) معاون ارشد شرکت رولزرویس اظهار داشت: ما از همکاری با سازمان فضایی بریتانیا برای پیشبرد این پروژه برای تعریف فناوری های انرژی هسته ای جدید در حوزه فضا خوشحالیم. ما معتقدیم که انگلیس توانایی لازم برای کار دراین زمینه را دارد و این ابتکار عمل می تواند بر پایه شبکه هسته ای و زنجیره تامین قوی انگلیس باشد.
ایده موتور فضاپیما با انرژی هسته ای کار جدیدی نیست. ناسا در سال ۱۹۶۱ برنامه ای را برای توسعه یک موتور با انرژی هسته ای راه اندازی نمود اما این برنامه در سال ۱۹۷۲ به سبب کاهش بودجه فضایی به پایان رسید. حالا با گذشت بیش از ۴۵ سال ناسا بار دیگر بر روی سیستم پیش رانش گرمایی هسته ای(NTP) کار می کند.
"دویس سانی میچل"(Doyce 'Sonny' Mitchell) مدیر پروژه سیستم پیش رانش گرمایی هسته ای در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل اظهار داشت: ما حالا در حال کار بر روی یک سیستم پیش رانش گرمایی هسته ای نسل اول هستیم که پتانسیل رشد زیادی دارد. البته جدول زمانی ناسا برای اتمام این پروژه همچنان نامشخص است.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب