URL



درمان سرطان دوره كودكی با كمك داروی ضد افسردگی!

درمان سرطان دوره كودكی با كمك داروی ضد افسردگی!

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی دریافتند كه شاید بتوان نوعی سرطان دوره كودكی را با كمك داروهای ضد افسردگی درمان كرد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهش جدیدی نشان داده است شاید یک داروی ضد افسردگی که به صورت متداول تجویز می شود، بتواند نوعی سرطان معروف به "سارکوم دوره کودکی"(Childhood Sarcoma) را مهار کند. این دارو هم اکنون، حداقل در آزمایش روی موش ها توانسته تأثیر خویش را نشان دهد.
این پژوهش که در "موسسه کارولینسکا"(Karolinska Institutet) سوئد انجام شده است، امید ابداع راهبردهای درمانی جدید را برای این نوع سرطان پدید می آورد.
"کاترین کرودن"(Caitrín Crudden)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: باآنکه این آزمایش روی موش ها انجام شده و ما نمی توانیم نتایج را در مورد انسان هم در نظر بگیریم اما نتایج آن، امید به عرضه داروهایی را پدید می آورد که می توانند به درمان بهتر بیماران جوان مبتلا به سرطان کمک کنند.
پژوهشگران در این پروژه، اشتراکات میان دو گروه از گیرنده های سطح سلول را که(GPCRs) و (RTKs) نام دارند، بررسی کردند. گیرنده های GPCRs، مورد هدف بیشتر از نیمی از داروهایی قرار می گیرند که برای بیماری هایی مانند حساسیت، آسم، افسردگی، اضطراب و فشار خون بالا تجویز می شوند اما تابحال از آنها به طور گسترده برای درمان سرطان استفاده نشده است.
در مقابل، گیرنده های RTKs، مورد هدف داروهای مقابله با سرطان همچون سرطان های پستان و روده قرار می گیرند چونکه می توانند پیامدهایی برای خیلی از ناهنجاری های سلولی داشته باشند. یکی از گیرنده های خانواده RTK که نقش مهمی در خیلی از سرطان ها همچون سارکوم دوره کودکی دارد، گیرنده موسوم به(IGF1R) است اما تلاشهای پیشین برای به کارگیری داروهای ضد سرطان در مقابل این گیرنده شکست خورده اند.
پژوهشگران در این پروژه دریافتند که IGF1R می تواند سیگنالی را به GPCRs بفرستد و عملکرد آنرا به واسطه داروهایی که بر آن اثر می گذارند، تحت تأثیر قرار دهد. این راهبرد می تواند امکان استفاده از داروهایی را فراهم آورد که می توانند گیرنده تومور را مهار کنند و به توقف رشد سرطان بیانجامند.
پژوهشگران جهت بررسی این فرضیه، از یک داروی ضد افسردگی معروف به "پاروکستین"(Paroxetine) استفاده کردند تا سارکومای دوره کودکی را در موش ها درمان کنند. آنها دریافتند که این دارو می تواند تعداد گیرنده های IGF1R را به صورت قابل توجهی در سلول های بدخیم کم کند و رشد تومور را سرکوب کند.
"لئونارد گیرنیتا"(Leonard Girnita)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ما با کمک گیرنده های GPCRs، راهبرد جدیدی را برای کنترل فعالیت گیرنده های تومور ابداع کرده ایم. این کار می تواند به عرضه راهبردهای درمانی خاصی بیانجامد و به کشف داروهایی که می توانند GPCR را هدف قرار دهند، کمک نماید.
پژوهشگران قصد دارند راهبرد خویش را در آزمایش های بالینی مورد بررسی قرار دهند.
این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.




منبع:

1399/08/18
13:40:36
5.0 / 5
906
تگهای خبر: آزمایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک