محققان دانشگاه تورنتو:
پاستوریزه كردن شیر مادر می تواند كروناویروس را غیرفعال نماید
كوتاه كننده لینك: در یك مطالعه جدید كه در نوع خود نخستین است، پژوهشگران می گویند ممكنست پاستوریزه كردن شیر مادر بتواند منجر به غیر فعال شدن كروناویروس جدید شود.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان دانشگاه تورنتو و موسسه "سلامت سینای" ادعا می کنند که پاستوریزه کردن شیر مادر بوسیله یک روش خاص ویروس در رابطه با بیماری کووید-۱۹ را غیرفعال می کند.
پژوهشگران در این مطالعه می گویند: در صورتیکه مادری که مبتلا به بیماری کووید-۱۹ باشد، شیر خودرا که حاوی ویروس "SARS-CoV-۲" است، اهدا کند و بمنظور اینکه بوسیله پستان یا قطرات تنفسی، پوست، پمپ های شیردوش و ظروف شیر بیماری منتقل نشود، پاستوریزه کردن آن شیر می تواند آنرا برای مصرف ایمن کند.
این مطالعه نخستین بار است که تأثیر پاستوریزاسیون شیر انسان را بر کووید-۱۹ در یک مقاله علمی بررسی می کند.
امروزه به مادران مبتلا به کووید-۱۹ سفارش می شود به شیردهی به فرزند خود ادامه دهند.
همین طور در کانادا اهدا و پاستوریزه کردن شیر مادر برای نوزادانی که با وزن خیلی کم به دنیا می آیند یا مادرانی که قادر به تغذیه مناسب نوزدان خود نیستند؛ امری رایج است. این امر به این علت است که بانکهای شیر در کانادا روش "هولدر"(Holder) را تمرین می کنند.
این روش شیر را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم می کند و روش مناسبی برای خنثی سازی ویروس ها همچون HIV، هپاتیت و سایر ویروس های قابل انتقال بوسیله شیر انسان است. بدین سبب پژوهشگران به این فکر کردند که از نظر منطقی این روش شاید بتواند برای خنثی سازی ویروس کووید-۱۹ هم مفید باشد.
پژوهشگران برای آزمایش این فرضیه، شیر یک مادر را به ویروس SARS-CoV-۲ آلوده کردند. آنها سپس دو نمونه از این شیر را آزمایش کردند؛ یکی را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق گذاشتند و دیگری را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم کردند(روش هولدر).
آنها دریافتند که کروناویروس جدید پس از گرم شدن به این روش، غیرفعال شده و همین طور در نمونه رها شده در دمای اتاق نیز ضعیف شده است. این می تواند نشان دهد که بعضی از خواص شیر مادر ممکنست ویروس را بطور طبیعی و بدون کمک پاستوریزاسیون خنثی کنند.
پژوهشگران حالا بودجه لازم را برای پیگیری بیشتر این مطالعه و این مساله جالب دریافت کرده اند.
پژوهشگران می گویند نوشیدن شیر مادر برای نوزادان بی خطر و مفیدست.
این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا(Canadian Medical Association Journal) انتشار یافته است.
منبع: gph.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب