ایرباس مامور توسعه مریخ نورد آژانس فضایی اروپا شد
كوتاه كننده لینك: آژانس فضایی اروپا ماموریت توسعه مریخ نورد جدید و پیشرفته خودرا بر دوش شركت ˮایرباسˮ گذاشت.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، آژانس فضایی اروپا(ESA) قراردادی با شرکت "ایرباس"(Airbus) منعقد کرده است که مرحله بعدی توسعه مریخ نورد پیشرفته "Sample Fetch" را پیش ببرد.
قرارداد مطالعات پیشرفته به "ایرباس" اجازه می دهد تا در انگلیس به کار روی مریخ نوردی که نمونه سنگ ها و خاک مریخ را جمع آوری خواهدنمود و به زمین خواهد آورد، ادامه دهد.
هم اکنون ناسا در حال آماده سازی برای پرتاب مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) است که مقرر است در ۲۰ ژوئیه سال ۲۰۲۰ از پایگاه کیپ ناورال با موشک "اطلس ۵ " پرتاب شود. با تاکید بر موفقیت در ماموریت مریخ نورد "کنجکاوی"(Curiosity)، ماموریت "مقاومت" بعد از ماموریت های "وایکینگ" که در سال ۱۹۷۶ انجام شد، نخستین ماموریتی خواهد بود که بطور مستقیم به دنبال نشانه هایی از حیات فعلی یا گذشته در سیاره سرخ خواهد گشت.
علاوه بر این، "استقامت" نخستین ماموریتی خواهد بود که نمونه هایی را برای آوردن به زمین و انجام آزمایش جمع آوری می کند.
با این وجود، این مریخ نورد نمی تواند نمونه ها را به زمین بازگرداند، چونکه "مقاومت" نمونه ها را جمع آوری می کند و در چند لوله می گذارد و در پشت سر رها می کند. بهمین منظور، ماموریت "Fetch" که در سال ۲۰۲۶ پرتاب خواهد شد و در سال ۲۰۲۸ روی مریخ فرود خواهد آمد، قدم بعدی در روند آوردن نمونه ها به زمین خواهد بود.
این مریخ نورد که به اندازه یک ماشین جمع و جور است، از "استقامت" کوچکتر خواهد بود و بجای ۶ چرخ کوچک، بر روی چهار چرخ بزرگ حرکت می کند. بگفته "ایرباس"، این امر موجب می شود که این مریخ نورد پیچیدگی کمتری داشته باشد، سریع تر باشد و احتمال کمتری در گیر افتادن آن در خاک مریخ باشد.
هنگامی که "Fetch" بر روی سطح سیاره سرخ فرود بیاید، بطور میانگین به مدت ۶ ماه روزانه ۲۰۰ متر حرکت می کند و مسیر "استقامت" را دنبال می کند و با الگوریتم های دید کامپیوتری به دنبال ۴۳ نمونه جمع آوری شده و بجای مانده از "مقاومت" خواهد گشت و با بازوی رباتیک خود تا ۳۶ مورد از این نمونه ها را جمع آوری کرده و آنها را در یک قوطی خاص قرار می دهد.
سپس "Fetch" به محل فرود و فرودگر خود برمی گردد؛ جایی که یک بازوی رباتیک دوم، نمونه های داخل قوطی را از مریخ نورد جدا کرده و آنرا به وسیله نقلیه "Mars Ascent" منتقل می کند.
در نهایت این نمونه ها در سال ۲۰۳۱ در یوتای آمریکا به زمین آورده خواهند شد.
مرحله اولیه توسعه ماموریت "Fetch" در ژوئیه سال ۲۰۱۸ در انگلیس شروع شده است و "ایرباس" حالا در حال توسعه الگوریتم ها و بازوی رباتیک آن برای گرفتن نمونه ها است.
با پیشرفت ناسا در ساخت فرودگر مریخی، برخی الزامات مهندسی این مریخ نورد خصوصاً سیستم حرکتی آن باید اصلاح گردد.
منبع: gph.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب