URL



درمان تومور مغزی با كمك هوش مصنوعی

درمان تومور مغزی با كمك هوش مصنوعی

كوتاه كننده لینك: دو پژوهشگر هندی و ژاپنی، یك روش مبتنی بر یادگیری ماشینی ابداع نموده اند كه می تواند درمان مناسب برای بیماران مبتلا به تومور مغزی را باتوجه به شدت تومور آنها عرضه نماید.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، شاید یک ابزار دقیق یادگیری ماشینی بتواند به پزشکان کمک نماید تا درمان های شخصی سازی شده ای را برای بیماران مبتلا به تومورهای مغزی "گلیوما"(Glioma) عرضه کنند.
پژوهشگران هندی و ژاپنی، یک روش جدید یادگیری ماشینی ابداع نموده اند که نوع متداولی از تومور مغزی را در درجات پایین یا بالا، با دقت حدود ۹۸ درصد طبقه بندی می کند. این روش می تواند به پزشکان کمک نماید تا موثرترین راهبرد را برای درمان شخصی سازی شده بیماران انتخاب کنند.
گلیوما، نوع متداولی از تومور مغزی است که بر یاخته های گلیال که وظیفه پشتیبانی از نورون ها را بر عهده دارند، اثر می گذارد. درمان بیماران باید باتوجه به میزان تهاجمی بودن تومور آنها متفاوت باشد؛ در نتیجه تشخیص درست میزان تهاجمی بودن تومور هر بیمار، بسیار مهمست.
رادیولوژیست ها معمولا از اسکن های ام.آر.آی، داده های بسیاری را به دست می آورند تا تصویر سه بعدی بافت اسکن شده را بازسازی کنند. خیلی از داده های به دست آمده از اسکن های ام.آر.آی همچون جزئیات مربوط به شکل و بافت تومور را نمی توان با چشم غیرمسلح تشخیص داد.
الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند به استخراج این داده ها کمک کنند. متخصصان سرطان شناسی، از این روش برای بهبود تشخیص بیماران بهره برده اند اما هنوز باید دقت این روش افزایش یابد.
"گانش پاندیان ناماسیوایام"(Ganesh Pandian Namasivayam)، پژوهشگر "دانشگاه کیوتو"(Kyoto University) ژاپن با همکاری "بالاسوبرامانیان رامان"(Balasubramanian Raman)، دانشمند هندی، نوعی روش یادگیری ماشینی ابداع نموده اند که می تواند تومورهای گلیوما را با حدود ۹۸ درصد دقت، در درجات بالا و پایین طبقه بندی کند.
با کمک این روش، تومورهای گلیوما باتوجه به میزان تهاجمی بودن آنها مشخص و طبقه بندی می شوند تا پزشکان بتوانند درمان مناسب برای هر بیمار را باتوجه به سطح تومور انتخاب کنند.
رامان اظهار داشت: روش ما، رویکردهای پیشرفته ای را به کار می گیرد تا میزان تهاجمی بودن گلیوما را باتوجه به اسکن های ام.آر.آی مغز بیماران مشخص نماید.
گانش اظهار داشت: ما امیدواریم هوش مصنوعی، به ابداع مدلهای نرم افزاری نیمه خودکار یا خودکار منجر شود که می توانند به پزشکان و رادیولوژیست ها در انتخاب بهترین درمان برای بیماران کمک کنند.
این پژوهش، در مجله "IEEE Access" به چاپ رسید.




منبع:

1399/03/21
11:39:00
5.0 / 5
1280
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک