محققان دانشگاه استنفورد ابداع كردند
اسكن هوشمند توالت برای شناسایی علایم بیماری
به گزارش كوتاه كننده لینك محققان دانشگاه استنفورد موفق به ابداع یك اسكن هوشمند توالت شده اند كه ادرار و مدفوع انسان را اسكن كرده و به دنبال علایم بیماری های مختلف می گردد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، ادرار و مدفوع انسان می تواند انواع مختلفی از اطلاعات مفید در مورد وضعیت سلامتی ما را در خود داشته باشد و دانشمندان در حال پیگیری برخی فناوری های جالب هستند كه بتوانند در این امر به ما كمك كنند.
هم اكنون گروهی در دانشگاه استنفورد موفق به ابداع نوع جدیدی از "توالت هوشمند" شده اند كه به صورت خودكار نمونه های ادرار و مدفوع را برای شناسایی علایم بیماری اسكن می كند.
تحقیقات قبلی ایده استفاده از توالت هوشمند یا دستمال توالت هوشمند را كه اطلاعات نهفته در مدفوع را نمایان می كند، مطرح كرده بودند. حالا این توالت هوشمند می تواند درك بهتری از باكتری های موجود در روده ما به دانشمندان عرضه نماید.
"توالت هوشمند" استنفورد مدت ها است كه در حال توسعه است و محققان به سرپرستی "سانجیو گامبیر" حالا بالاخره موفق به تحقق آن شده اند.
"گامبیر"، استاد رادیولوژی در دانشگاه استنفورد اظهار داشت: مفهوم ما بیشتر از ۱۵ سال قدمت دارد. در ابتدا وقتی آنرا مطرح كردم، مردم می خندیدند، چونكه یك ایده جالب اما كمی عجیب به نظر می رسید.
این فناوری بگونه ای طراحی شده است كه با توالت های موجود سازگار است و می توان به راحتی آنرا روی كاسه سوار كرد. این دستگاه شامل یك دوربین است كه از ادرار و مدفوع فیلم می گیرد و سپس توسط الگوریتم ها برای ارزیابی خصوصیت های فیزیكی پردازش می شود.
طبق گفته این گروه، این الگوریتم ها می توانند مشخصات نمونه ادرار را تجزیه و تحلیل كنند. این بدان معناست كه سرعت، زمان و حجم جریان را برای تمایز نمونه های سالم از نمونه های ناسالم ارزیابی می نماید و با تجزیه و تحلیل استقامت و غلظت نمونه مدفوع هم نتیجه گیری های مشابهی می كند.
علاوه بر این، "توالت هوشمند" فیلم های گرفته شده را برای اسكن نمونه ادرار برای فاش شدن خصوصیت های مولكولی استفاده می نماید.
"گامبیر" می گوید: این توالت هوشمند می تواند ۱۰ نشانگر مختلف زیستی همچون شمارش گلبول های سفید و میزان پروتئین های خاص را كه می تواند نشان دهنده طیف وسیعی از بیماری ها همچون نارسایی كلیه، عفونت یا سرطان مثانه باشد، ردیابی كند.
این گروه ۲۱ شركت كننده را طی چندین ماه مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.
از آنجائیكه هدف از این كار، عرضه نظارت بر سلامت شخصی است، محققان یك سیستم شناسایی كاملاً جالب را در این دستگاه به بقیه موارد پیوند زدند كه به باعث آن یك اسكنر كوچك، از مقعد كاربر برای مطابقت با داده های مشخص، تصویر می گیرد.
"گامبیر" اضافه كرد: ما می دانیم كه این كار به نظر عجیب است، اما بنظر می رسد كه شكل مقعد هر كس منحصر به فرد است.
این گروه تصور می كند كه این توالت هوشمند با پیشرفت و توسعه بیشتر می تواند با یك برنامه روی گوشیهای هوشمند كار كند تا وقتی چیزی غیر عادی به نظر می آید، اطلاعات را به كاربر و پزشك انتقال دهد.
امید است با شروع مطالعات بزرگتر كه شركت كنندگان بیشتری را در بر می گیرند، پیشرفت بیشتری در توالت هوشمند حاصل شود تا خصوصیت های جدید مانند كنترل گلوكز برای افراد دیابتی را فراهم آورد. تركیب تجزیه و تحلیل مولكولی برای نمونه های مدفوع یكی دیگر از اهداف محققان است.
"گامبیر" اظهار داشت: این كار كمی دشوار است، اما ما در حال كوشش برای انجام آن هستیم. توالت هوشمند راهی مناسب برای به دست آوردن منبع داده ای است كه معمولاً نادیده گرفته می شود و نیازی نیست كاربر به آزمایشگاه برود.
این مطالعه در مجله Nature Biomedical Engineering انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب