كرونا صدای زمین را كم كرد!
به گزارش كوتاه كننده لینك زمین شناسان به تازگی اعلام نموده اند به علت كاهش فعالیت انسان ها در كره زمین حالا آنها راحت تر می توانند بر سیگنال های زمین نظارت كنند چون كه به علت شیوع كرونا دیگر انسان ها همانند گذشته فعالیت ندارند.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از نیچر، بیماری همه گیر كووید-۱۹ به گونه ای در سرتاسر جهان شیوع پیدا كرده است كه نه تنها زندگی افراد بلكه اقتصاد جهان را هم تحت تأثیر قرار داده است. محققانی كه حركت زمین را بررسی می كنند، اعلام نموده اند كه كاهش "صدای لرزه ای"(seismic noise) - لرزش در پوسته سیاره - كه می تواند نتیجه شبكه های حمل و نقل و سایر فعالیتهای انسانی باشد، با آمدن ویروس كرونا بسیار كمتر شده است كه این می تواند به آشكارسازها امكان پیشبینی زمین لرزه های با ریشتر بسیار پایین را بدهد كه در این صورت نظارت بر فعالیتهای آتشفشانی هم آسان تر خواهد بود.
داده های لرزه سنج یك رصدخانه نشان داده است كه اقدامات برای پیشگیری از انتشار بیماری كووید-۱۹ در بروكسل سبب شده است كه سر و صدای لرزه ای ناشی از فعالیتهای انسان در حدود یك سوم كاهش پیدا كند. این اقدامات شامل تعطیلی مدارس، رستورانها و سایر مكانهای عمومی بوده است. افت فعلی صدا سبب افزایش حساسیت تجهیزات رصدخانه شده و توانایی آنها را در تشخیص امواج در محدوده فركانس بالا و با سر و صدا را بهبود بخشیده است.
به قول زمین شناسان اگر قرنطینه افراد جهان و كاهش فعالیت آنها در ماه های آینده هم ادامه یابد، عملكرد آشكارسازهای مستقر در سطح شهر در سرتاسر جهان در تشخیص مكان پس لرزه های زلزله ارتقا خواهد یافت و بهتر از حد معمول خواهد شد. پَس لَرزه به زمین لرزه كوچك تری گفته می شود كه بعد از یك زمین لرزه بزرگ تر قبلی و در همان منطقه روی می دهد. اگر یك پس لرزه از زمین لرزه قبل از خود بزرگ تر باشد، نام پس لرزه به زمین لرزه اصلی تغییر می كند و زمین لرزه اولیه، پیش لرزه نام می گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب