یافته های جدید دانشمندان درباره بیماری پاركینسون
كوتاه كننده لینك: دانشمندان ˮدانشگاه لیدزˮ (University of Leeds) انگلیس در مطالعه اخیرشان راهی نوین برای درمان بیماری پاركینسون عرضه كرده اند.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، پژوهشگران بتازگی یك ناحیه را مشخص كرده اند كه كنترل آن بخش و یك پروتئین خاص می تواند راهی برای درمان بیماری پاركینسون باشد.
این یافته ها كه توسط دانشمندان مركز زیست شناسی ساختاری مولكولی دانشگاه لیدز بدست آمده است، هدف جدیدی را برای توسعه روش های درمانی برای كند كردن یا حتی جلوگیری از بیماری فراهم می آورد.
پاركینسون بیماری است كه بیش از ۱۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است و می تواند سبب تخریب اعصاب و مشكلاتی در حركت شود كه این مشكلات نیز به مرور زمان بدتر می شود و تابحال هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد.
طی این مطالعه پژوهشگران انگلیسی بر روی یك پروتئین به نام" آلفا سینوكلین "متمركز شده بودند كه این پروتئین آغاز پیشرفت بیماری پاركینسون است.
پروتئین " آلفا سینوكلین " در سلول های سالم سیستم عصبی یافت می شود اما مشكل زمانی شروع می شود كه آنها كنار یكدیگر جمع می شوند و پلاكهایی به نام آمیلوئید ایجاد می شود كه می تواند عملكرد طبیعی سلولها را مختل كند.
فرض بر این است كه یك منطقه كوتاه از پروتئین آلفا سینوكلین، معروف به NAC نقش مهمی در بیماری پاركینسون دارد برای اینكه این منطقه مستعد تجمع است.
در این مطالعه پژوهشگران دریافتند كه دو منطقه خارج از NAC نقش مهمی در كنترل تشكیل آمیلوئید آلفا سینوكلین دارند.
از بین بردن این مناطق موجب جلوگیری از تجمع آنها می شود حتی در زمانیكه NAC هنوز هم وجود داشت.
جهت بررسی اهمیت این مناطق در تجمع پروتئین در سلول های زنده، دكتر "پاتریشیا ون اوستن هاول" (Patricija van Oosten Hawle) و دیگر پژوهشگران دانشگاه لیدز به مطالعه آن پرداختند.
آنها آلفا سینوكلین و نوع پروتئین فاقد مناطق كنترل كننده اصلی را وارد سلول های عضلانی كرمهای لوله ای كردند و سپس عملكرد آنها بر حركت كرمها را مورد بررسی قرار دادند.
هنگامی كه مناطق كنترل در كرم ها حذف شدند، آلفا سینوكلین دیگر سبب تجمع نمی شد و كرم ها سالم تر و فعالتر بودند و مشكلی در حركت آنها وجود نداشت.
یافته های این مطالعه در مجله" Nature Structural and Molecular Biology "منتشر شد.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب