با تلاش پژوهشگران آمریكایی ابداع شد
متد جدیدی برای حفظ واكسن های خوراكی
به گزارش كوتاه كننده لینك پژوهشگران آمریكایی، متد جدیدی برای حفظ واكسن های خوراكی ابداع نموده اند كه هزینه كمی در بر دارد و امكان انتقال آنها به مناطق دورافتاده را فراهم می آورد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، واكسن ها به ابزارهای ضروری پزشكی تبدیل گشته اند كه می توانند از افراد در مقابل خیلی از بیماری های رو به گسترس محافظت كنند اما این گونه ویروس های زنده باید خنك نگه داشته شوند تا موثر باشند. این مورد هنگام انتقال واكنس ها به مناطق دورافتاده یا در حال توسعه، یك مشكل به حساب می آید اما شاید متد جدیدی كه دانشمندان "دانشگاه تگزاس در آستین"(UT) ابداع نموده اند، بتواند به بهبود تلاش در این حوزه منجر شود و عناصر زنده را در یك غشای سبك و بدون احتیاج به انجماد حفظ كند.
مشكل بردن واكسن به مناطق دورافتاده و حفظ آنها جهت استفاده ایمن، به اندازه ای است كه گروه های پژوهشی سراسر جهان برای غلبه بر آنها تلاش می كنند. بعضی از راهكارهای احتمالی كه می توانند زندگی میلیون ها نفر را نجات دهند، ذخیره واكسن در ژل های قندی و خشك كردن انجمادی آنها است تا امكان ذخیره واكسن در دمای اتاق فراهم گردد.
غشای نازكی كه در دانشگاه تگزاس ابداع شده، فرصت جالب دیگری را شكل می دهد. دانشمندان توانستند با الهام از روشی كه به حفظ DNA بعضی از موجودات زنده برای میلیون ها سال كمك می نماید، سیستم جدید رساندن واكسن را تولید كنند. آنها تصمیم گرفتند تا این توانایی های ذخیره سازی را در ماده ای مشابه آب نبات های سفت كه از قندها و نمك های متفاوت تشكیل شده اند، تكرار كنند.
كوشش برای تكرار آزمایش در موادی مانند آب نبات، بیشتر از ۴۵۰ بار آزمایش شد چونكه این مواد اغلب، ویروس ها را از بین می برند یا به تبلور آنها طی ذخیره سازی می انجامد و منجر می شود كه برای استفاده، نامناسب باشند. آنها نهایتا تلاش كردند تا واكسن را روی ماده ای مشابه آب نبات بارگذاری كنند و آنرا میان دو لایه محافظ قرار دهند كه در زمان مناسب، كنار می روند.
"ماریا كرویل"(Maria Croyle)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: هنگامی كه از كیفیت خاص یك واكسن آگاه شویم، می توانیم تركیبات غشا را برای برآوردن نیازها سازگار نماییم و آنرا در بین غشایی قرار دهیم تا بتواند در مقابل تغییرات دما مقاومت داشته باشد و تركیبات خویش را به روشی دقیق و كنترل شده آزاد كند.
پژوهشگران در این بررسی، توانایی این سیستم را در انتقال واكسن ابولا و ویروس آنفلوانزای ای نشان دادند و باور دارند كه می توان از آن برای موارد دیگری همچون "كووید ۱۹"(COVID-۱۹) هم بهره برد.
این سیستم علاوه بر هزینه كم، یك هزارم اندازه ویال قدیمی واكسن را دارد و نیازی نیست كه طی مراحل انتقال، منجمد شود. این غشا امكان استفاده خوراكی دارد و بدون بر جای گذاشتن اثری، به سرعت جذب می شود. اگر از این سیستم به طور گسترده استفاده شود، دیگر نیازی به استفاده از میلیون ها سرنگ، ویال، بسته بندی و ابزار دیگری كه در روش های قدیمی واكسیناسیون مورد استفاده قرار می گیرند، وجود نخواهد داشت.
پژوهشگران برای تجاری سازی نوآوری خود، با شركت بزرگ دارویی "اسك بیو"(AskBio) همكاری خواهند كرد.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب