اتحادیه بین المللی اخترشناسی:
پرتاب ماهواره ها آلودگی نوری به همراه دارد
كوتاه كننده لینك پرتاب ماهواره ها آلودگی نوری به همراه دارد
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از تك كرانچ، "اتحادیه بین المللی اخترشناسی"(IAU)، نتایج پژوهشی را در مورد اثرات احتمالی چندین هزار صورت فلكی ماهواره ای منتشر نموده اند كه ناشی از پرتاب ماهواره هایی مانند ماهواره های "استارلینك"(StarLink) هستند.
این سازمان در تابستان گذشته، نگرانی خویش را در مورد پرتاب ماهواره ها اعلام نمود اما پژوهش گسترده تری را هم در مورد اثرات احتمالی این مورد بر عهده گرفت و از رصدخانه ها و سازمان های گوناگون خواست تا در این حوزه همكاری كنند.
اكثریت قریب به اتفاق این ماهواره ها، با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند مگر در دوره های خاصی كه امكان انعكاس نور خورشید از سطح ماهواره ها، بیشتر است. تمهیداتی برای كاهش میزان انعكاس این ماهواره ها صورت گرفته اما اطمینانی در مورد موثر بودن آنها وجود ندارد.
نگرانی اتحادیه بین المللی اخترشناسی با انجام دادن این بررسی افزایش یافته چونكه پرتاب ماهواره ها می تواند بر اكتشافات گسترده ای اثر بگذارد.
در بیانیه این سازمان آمده است: به لحاظ نظریه تاثیرات ماهواره های جدید با پیشبینی دقیق مدار آنها قابل كاهش است. سپس می توان برای عرضه تصاویر واضح تر، به پردازش داده پرداخت. در هر حال، تعداد قابل توجه دنباله هایی كه ماهواره ها ایجاد می كنند، می توانند نتایج پیچیده ای را برای برنامه ریزی و اجرای اكتشافات نجومی به همراه داشته باشند.
با این حال، كسانی كه اجرای پرتاب ماهواره ها را بر عهده دارند، اقدامی برای جلوگیری از اثرات آنها انجام نمی دهند. باآنكه چاره هایی برای جلوگیری از اثرات مخرب ماهواره ها وجود دارند اما هیچ كدام بدون هزینه و یا دشواری نیستند.
در ادامه بیانیه آمده است: هم اكنون، توجه زیادی به محافظت از نمای آسمان شب معطوف شده كه باید بعنوان یك میراث غیر قابل انكار برای بشر تلقی شود. هیچ قانون یا دستورالعمل بین المللی در مورد روشنایی ناشی از ماهواره های ساخت انسان كه در مدار در حال گردش هستند، وجود ندارد. باآنكه این مورد تابحال در اولویت قرار نداشته اما هم اكنون، توجه به آن در حال گسترش است. اتحادیه بین المللی اخترشناسی می خواهد یافته های خویش را در نشست "كمیته سازمان ملل در امور استفاده صلح آمیز از فضا"(COPUOS) عرضه نماید تا توجه دولت های سراسر جهان را به تهدیدات ناشی از هرگونه ابتكار فضایی در حوزه نجوم جلب نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب