URL



گزارش فناوری مهر؛

لیست اولویتهای دارویی دانش بنیانها

لیست اولویتهای دارویی دانش بنیانها

كوتاه كننده لینك: لیست اولویتهای دارویی شركتهای دانش بنیان در بخشهای بیولوژیك، مواد اولیه و شیمیایی به همراه جدول زمانی رونمایی از آنها تا سال ۱۴۰۰ منتشر گردید.



خبرگزاری مهر - گروه دانش و فناوری، میترا سعیدی كیا: این داروها مقرر است با هدایت و حمایت ستاد توسعه زیست فناوری روی ریل تولید قرار بگیرند.
ایران در «زیست فناوری» جایگاه خوبی از نظر تولید محصول و مقاله در منطقه، آسیا و دنیا به خود مختص كرده است به صورتی كه تركیه از لحاظ علمی رقیب ایران در این عرصه شمرده می شود اما با این وجود تركیه حتی یك داروی زیستی هم تولید نكرده است.
این در حالی است كه كشور ما در عرصه تولید داروی زیستی رتبه هشتم دنیا را به خود مختص كرده است به صورتی كه می توان در كارنامه دارویی ایران، تولید ۲۲ داروی زیستی را مشاهده كرد كه الان وارد بازار شده اند.
مسئولان فعال در عرصه علمی و دارویی معتقدند كه ایران در حوزه زیست فناوری از نظر تولید محصولات زیستی، داروهای زیستی و… در منطقه رقیب ندارد. مدیریت تولید این داروها بر عهده ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است كه این ستاد دو برنامه برای تولید دارو دارد؛ یك برنامه مربوط به داروهایی می شود كه با فناوری زیستی تهیه می شوند و یك بخش دیگر هم سایر داروها یا داروهای شیمیایی هستند.
در همین راستا در گزارش حاضر اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری در جهت تولید داخلی دارو، واكسن، مواد اولیه و حد واسط دارویی انتشار یافته است.
تولید ۱۳۵ دارو با دانش فنی شركتهای دانش بنیان ایرانی
براساس برنامه های اعلام شده ستاد زیست فناوری، هم اكنون شركتهای دانش بنیان در صدد هستند ۱۳۵ دارو، واكسن و مواد اولیه را به تولید برسانند؛ تولید این داروها بر اساس «جلوگیری از ارزبری» پیش می رود.
تولید ۲۷ داروی بیولوژیك، تولید ۵۰ داروی شیمیایی و ۵۸ نوع مواد اولیه دارویی همچون اقدامات محققان در شركتهای ایرانی بوده كه مقرر است بومی سازی شوند؛ این داروها و مواد اولیه در كل ۵۷۰ میلیون دلار به صورت سالانه ارزبری دارند.
تولید ۱۳۵ داروی اولویت دار توسط شركت های دانش بنیان

از مجموع این تعداد محصول دارویی ۴۴ قلم در اولویت بیشتری قرار دارند. منابعی هم برای تولید داروها و مواد اولیه از جانب صندوق توسعه ملی تأمین شده است. بر مبنای آخرین آمار، پیشبینی شده طی یك سال اول پس از تولید این ۴۴ دارو، ۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی رخ می دهد.
از این ۴۴ محصول ۷ دارو بیولوژیك و ۳۷ قلم مواد اولیه دارویی در دستور كار تولید قرار گرفته است.
منابع تأمین شده از صندوق توسعه ملی
مكانیزم تولید داروهای اولویت دار برای تولید
طی فراخوان های ستاد توسعه زیست فناوری برای تولید داروهای مورد نیاز كشور و آخرین بررسی ها، قراردادهایی با شركتهای دانش بنیان منعقد شده كه داروها و مواد اولیه را طی برنامه ریزی های مشخصی وارد بازار كنند.
در بین داروهای بیولوژیك، «ایمونوگلوبین» و «آلبومین انسانی» هستند كه جز داروهای وارداتی كشور بوده اند و الان یك شركت دانش بنیان توانسته مراحل اولیه ثبت این داروها را در سازمان غذاو دارو انجام بدهد. پیشبینی شده در فصل بهار سال آینده این داروها به مرحله رونمایی برسند. این داروها بیشترین سهم واردات را در كشور به خود اختصاص داده بودند كه پس از تولید می تواند علاوه بر پیشگیری از ارزبری، ارزآوری هم داشته باشند.
«آلتپلاز» هم آن دسته از داروهای ضد انعقاد خون است و بهار ۹۹ وارد بازار می شود.
فهرست داروهای بیولوژیك اولویت دار و زمانبندی رونمایی



فهرست دانش فنی داروهای بیولوژیك و زمانبندی رونمایی



تولید واكسن های بیولوژیك انسانی
از سوی دیگر سازمان غذا و دارو فهرستی از واكسن های مورد نیاز كشور را تهیه كرده كه مقرر است شركت های دانش بنیان آنها را به تولید برسانند.
واكسن های انسانی روتاویروس كه دانش فنی آن توسط یك شركت دانش بنیان آخر سال جاری تكمیل می شود در سال ۱۴۰۰ وارد بازار خواهد شد.
واكسن آنفولانزای فصلی هم كه از تخم مرغ به دست آمده نوتركیب بوده و تنها یك كشور توانسته آنرا تولید نماید. این دارو هم مقرر است در سال آینده به بازار برسد.
سه واكسن «روتا ویروس»، «پنموكوك كانژوگه -۱۳ ظرفیتی» و «واكسن آنفولانزای فصلی» مقرر است توسط یك شركت دانش بنیان به تولید برسند.
فهرست واكسن های انسانی توسعه دانش فنی

تولید مواد اولیه دارویی توسط شركتهای دانش بنیان
مواد اولیه دارویی یكی از چالش های داروسازی در كشور بوده و هست كه طبق برنامه ریزی های ستاد توسعه زیست فناوری مقرر است بعضی از این مواد توسط شركتهای دانش بنیان تا تابستان سال آینده به تولید برسند.
فهرست مواد اولیه دارویی ارزبر و زمانبندی رونمایی










كسب دانش فنی مواد اولیه دارویی

تولید مواد حد واسط دارویی


از بین لیست ۵۰ تایی داروهای اولویت دار شیمیایی ۲ دارو از اهمیت بیشتری برخوردار می باشند و تاریخ رونمایی از آنها هم به مراتب جلوتر است.
داروهای شیمیایی اولویت دار

تولید واكسن های طیور مورد نیاز توسط محققان
سازمان دامپزشكی توانسته فهرستی از واكسن های مورد نیاز طیور كه جز وارداتی ها بوده اند را به ستاد توسعه زیست فناوری عرضه كند تا بدین واسطه توسط شركتهای دانش بنیان به تولید برسد. این واكسن ها تا آخر سال ۹۹ وارد بازار می شوند.
واكسن های دامپزشكی

در راستای تولیدات دارویی ۲ نهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت حمایتهایی را بر عهده دارند كه سیاستهای حمایتی آنها به شرح زیر است:
سیاست های حمایتی معاونت علمی و فناوری در عرصه تولید دارو
۱ اعطای تسهیلات برای توسعه تولید داخل: تسهیلات قابل تبدیل به سهام، وام قرض الحسنه و وام با نرخ ترجیحی
۲ سرمایه گذاری خطرپذیر (مشاركت حقوقی) در پروژه های تولید، تحقیق و توسعه
۳ پشتیبانی از شركت های نوآور و دانش بنیان فعال: در زمینه تولید مولكول های جدید و تسهیل فرایند رسیدگی به تقاضای شركت های دانش بنیان در این عرصه
۴ دریافت معافیت مالیاتی برای شركت های تولیدكننده
۵ تسهیل سرمایه گذاری مشترك: با شركت های منطقه ای و فرامنطقه ای در جهت هم افزایی و تسهیل صادرات
۶ مدیریت و اجرای طرح توسط گروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری: استفاده از ظرفیت شتاب دهنده های موجود و ایجاد شتاب دهنده های جدید جهت توسعه دانش فنی در هر یك از سه حوزه سیاست های حمایتی سازمان غذا و دارو
۱ اصلاح سیاست های سازمان غذا و دارو در جهت تسهیل فرآیندهای تولید در مقابل واردات به منظور برگرداندن موازنه سرمایه گذاری در تولید نسبت به واردات
اعطای مجوزهای لازم جهت تولید و واردات
تسهیل گری و رگولاتوری در جهت توسعه تولید داخل
۲ اصلاح سیاست های سازمان غذا و دارو در قیمت گذاری به نفع تولید داخل در جهت بالا بردن انگیزه سرمایه گذاری در تولید و بازبینی در تخصیص ارز به داروهای وارداتی
۳ تشویق صادرات محور كردن شركت ها: برخورداری شركت های با تراز مثبت تجاری در صادرات از مشوق های مختلف
۴ پشتیبانی از شركت های نوآور و دانش بنیان فعال در زمینه تولید مولكول های جدید: تسهیل فرایند رسیدگی به تقاضای شركت های دانش بنیان در این عرصه
۵ سیاستگذاری در جهت كاهش قیمت تمام شده تولید در كشور: از راه وام های ارزان بلندمدت برای تولید، معافیت از مالیات ارزش افزوده و مالیات بر درآمد و …، هدایت این معافیت ها به بخش تحقیقات و نوآوری شركت های دارویی
۶ كمك به فرایند اجرا با كارشناسی اولویت بندی ها

1398/11/02
14:41:20
5.0 / 5
1713
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک