URL



در شبكه VOX آمریكا اعلام شد؛

مشكل موتور هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ و علت سقوط های مختلف

مشكل موتور هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ و علت سقوط های مختلف

كوتاه كننده لینك: در مستندی در شبكه VOX آمریكا مشكل هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ و علت سقوط های مختلف آن بررسی گردید.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از مهر، شبكه Vox آمریكا چند ماه پیش مستندی درباره مشكل موتور هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ و علت سقوط های مختلف آن در دو سال قبل تولید و منتشر نمود.
این كلیپ در یوتیوب بیشتر از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بازدید داشته است.
متن ترجمه این فیلم به شرح زیر است:
در تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۱۹ یك هواپیمای بوئینگ در اتیوپی سقوط كرد و ۱۵۷ نفر كشته شدند. این حادثه پس از آن صورت گرفت كه یك هواپیمای دیگر در اندونزی سقوط كرد و بیشتر از ۱۸۰ نفر هم در آن حادثه كشته شدند.
نكته مهم در این رابطه آن است كه هر دوی این هواپیماها ساخت شركت بوئینگ و از مدل ۸ max ۷۳۷ بودند. موتور آنها نكته كلیدی در مورد علت سقوط این هواپیماست و مشكلات زیادی را به وجود آورده است. البته ناگفته نماند كه همه مشكلات فقط به علت موتور نیست بلكه مشكل در جایی دیگر هم خویش را نشان داده است؛ رابطه بین موتور و بال هواپیما.
دو شركت بزرگ ساخت هواپیما در جهان، بوئینگ و ایرباس هستند كه بوئینگ ۳۸ درصد و ایرباس ۲۸ درصد از بازار را در اختیار دارند. این دو شركت با یكدیگر در رقابت هستند و هر یك كه بتواند مدل بهتری را روانه بازار كند، میلیون ها دلار پول كسب می كند.
پس از سانحه ای كه در سال ۲۰۱۰ اتفاق افتاد، ایرباس اعلام نمود كه هواپیماهای ۳۲۰ را كه نمونه پرطرفدار این هواپیما محسوب می شد را به روز می كند.
ایرباس در این راه یك موتور جدید را عرضه كرد كه از نمونه های قبلی بزرگ تر بود. این موتور جدید سبب می شد تا ۱۵ درصد در سوخت هواپیما صرفه جویی شود. این كار برای ایرباس هزینه زیادی را به ارمغان آورد.
در همین راستا بوئینگ هم برای حل مشكل خود از ایرباس تبعیت كرد و تصمیم گرفت تا تغییراتی را در موتور هواپیماهای ۷۳۷ خود بدهد اما یك مشكل وجود داشت و آن اینكه فاصله دماغه (نوك هواپیما) ایرباس ۳۲۰ با زمین بیشتر از فاصله نوك هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ با زمین بود و بزرگ شدن موتور مشكلاتی را در این رابطه برای بوئینگ بوجود می آورد.
بر همین اساس وقتی موتور بزرگ در زیر بال ایرباس ۳۲۰ قرار می گرفت مشكلی بوجود نمی آمد اما وقتی این موتور بزرگ در زیر بال بوئینگ ۷۳۷ قرار می گرفت به علت فاصله كم آن با زمین مشكلاتی پیش می آمد. چند ماه بعد بوئینگ اعلام نمود كه چاره ای برای این مشكل پیدا كرده و آن اینكه محل موتور را عوض كرده و آنرا مقداری بالاتر تقریباً در جلوی بال نصب می كند. در فیلم هایی كه از هواپیماهای ۷۳۷ جدید منتشر گردید می توان دید كه موتور در جلوی بال و تقریباً در یك امتداد قرار گرفته اند.
این هواپیمای جدید max ۷۳۷ نام گرفت و با عنایت به آنكه اعلام شده بود این هواپیمای جدید بهتر از نمونه های قبلی بوده و خلبان ها نیاز چندانی برای دیدن دوره های تخصصی برای پرواز با آن ندارند توانست بازار را قبضه كند.
اما بالا آوردن موتور در هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ یك تأثیر جانبی داشت و آن اینكه در نمونه های جدید به علت بزرگ بودن موتور، هواپیما در هنگام بلند شدن باید فاصله دماغه از سطح زمین را بالاتر از حد استاندارد می آورد. این در حالی بود كه با بالا آمدن بیش از اندازه دماغه در هنگام بلند شدن برای بال های عقب هواپیما كه وظیفه حفظ تعادل را بر عهده دارند، مشكل بوجود می آمد.
در این مرحله باید به سیستم MCAS (سیستم تشخیص وضعیت مانور هواپیما) توجه گردد. با عنایت به آنكه اعلام شده بود خلبان ها نیازی به پشت سر گذاشتن دوره های جدید برای پرواز با بوئینگ های ۷۳۷ جدید ندارند، آنها فقط در یك كلاس توجیهی ۲ ساعته شركت كردند و در این كلاس ها اشاره ای به تأثیر جانبی تغییر محل موتور و همینطور سیستم MCAS نشد.
چند ماه بعد بوئینگ گزارش هایی درباره بروز مشكل در هواپیماهای ۷۳۷ مكس دریافت كرد و برخی از خلبان ها هم شكایت هایی را در این رابطه مطرح نمودند.
در نتیجه نادیده گرفتن این مورد در نهایت در ۲۹ اكتبر ۲۰۱۸ یك هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مكس در اندونزی سقوط كرد و چند ماه هم به علت مشكل مشابه یك بوئینگ ۷۳۷ در اتیوپی سقوط كرد. در نتیجه این مشكلات پرواز بوئینگ های ۷۳۷ در اغلب كشورها همچون آمریكا متوقف گردید.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از مهر، بامداد روز چهارشنبه یك فروند هواپیمای بوئینگ متعلق به شركت هواپیمایی اوكراین اینترنشنال در ساعت ۶: ۱۲ از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد كی یف پرواز كرده بود، بعد از قطع ارتباطات با بخش كنترل ترافیك در ساعت ۶: ۱۸ دقیقه در حوالی صبا شهر از توابع استان تهران سقوط كرد.
هواپیما دارای ۱۶۷ مسافر و ۹ نفر خدمه پروازی بود كه همه سرنشینان آن جان باختند.

1398/10/21
14:33:02
5.0 / 5
1323
تگهای خبر: تولید , سیستم , شبكه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک