URL



كتاب قوانین و مقررات پژوهش و فناوری منتشر گردید

كتاب قوانین و مقررات پژوهش و فناوری منتشر گردید

كوتاه كننده لینك: كتاب قوانین و مقررات پژوهش و فناوری توسط مركز تحقیقات سیاست علمی كشور منتشر گردید.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از مهر، این كتاب با هدف پاسخگویی به نیاز سیاست‍گذاران، تصمیم گیرندگان و پژوهشگران حوزه علم و فناوری جهت دسترسی سریع و مطمئن به متن نهایی سیاست ها، قوانین و مقررات تنظیم شده و با همكاری و تعامل دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و مركز تحقیقات سیاست علمی كشور تدوین و تنظیم شده است.
از جمله خاصیت های كتاب قوانین و مقررات پژوهش و فناوری، جامع بودن در گردآوری سیاست ها، قوانین، مقررات است و تلاش شده كلیه مواردی كه بر نحوه عمل كنشگران حوزه پژوهش و فناوری تأثیرگذار هستند شناسایی و استخراج شود.
به عبارت دیگر در این كتاب كلیه سیاست های كلی ابلاغی مقام معظم رهبری، قوانین و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی، هیأت وزیران، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، قوه قضائیه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه پژوهش و فناوری گردآوری و تنقیح شده است. همین طور به روز بودن در فرایند تنقیح سیاست ها، قوانین، مقررات و همین طور مستدل و دقیق بودن یكی دیگر از خاصیت های این كتاب است كه ذی نفعان حوزه پژوهش و فناوری با اطمینان خاطر با استناد به آن اقدام نمایند.
مهدی پاكزاد عضو هیئت علمی مركز تحقیقات سیاست علمی كشور با اشاره به اینكه توسعه علم و فناوری كه بواسطه تأثیر فزاینده اش بر رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی كشورها به یكی از دغدغه های اصلی مسئولان و سیاست گذاران آنها تبدیل گشته، ماهیتی سیستمی دارد، اظهار داشت: این سیستم، شامل مجموعه ای از سازمان ها و تعاملات پیچیده است كه باوجود تمام پیچیدگی هایش، از اقدامات هدفمند تأثیر می پذیرد.
وی اضافه كرد: طراحی و تدوین این اقدامات هدفمند در چارچوب كاركرد سیاستگذاری در نظام نوآوری تبیین می شود. به عبارت دیگر بر طبق رویكرد نظام نوآوری، ابتدا باید سیاست های علم و فناوری توسط مراجع ذی صلاح، تعیین و تدوین گردند تا جایگاه مجموعه اجزاء و فعالیت های درون سیستم به خوبی مشخص شده و بازیگران و نقش آفرینان سیستم بتوانند با قدرت و استواری بیشتری در جهت توسعه علم و فناوری و دستیابی به اهداف مشخص شده گام بردارند.
وی اضافه كرد: بررسی ساختار سیاست گذاری علم و فناوری كشور نشان دهنده این واقعیت است كه مراجع متعددی در زمینه قانون گذاری، تدوین و تصویب مقررات و آیین نامه های اجرایی در حوزه علم و فناوری فعال می باشند، نهادهایی از قبیل مجلس شورای اسلامی؛ هیئت دولت؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قوه قضائیه كه هر كدام بر طبق وظایف و اختیارات خود در حوزه سیاست گذاری كلان، بخشی، منطقه ای و فناورانه فعال می باشند.
پاكزاد با تاكید بر اینكه سیاست ها، قوانین و مقررات الگوهای رفتاری فعالان و ذی نفعان یك حوزه را شكل داده و آنها را تحت تأثیر قرار می دهند، اشاره كرد: از این رو دسترسی سریع و آسان به سیاست ها، قوانین و مقررات و آگاهی از آخرین تغییرات صورت گرفته در آنها نقش مهمی در نحوه عملكرد و شكل گیری الگوهای رفتاری ذی نفعان دارد. فراوانی سیاست ها، قوانین و مقررات مصوب حوزه علم و فناوری به سبب تعدد مراجع سیاست گذاری از یك سو و تغییرات مستمر صورت گرفته در آنها از طرف دیگر، نمایش مجموعه دقیق و مستند از آخرین نسخه قابل اجرا از سیاست ها، قوانین و مقررات امری ضروری و لازم می باشد.
وی اشاره كرد: برای گردآوری، تنقیح و تنظیم این كتاب ابتدا مراجع قانونی كه صلاحیت تدوین و تصویب سیاست ها، قوانین، مقررات و... در حوزه پژوهش و فناوری دارند شناسایی و با بازگشت به پایگاه های رسمی آنها لیست كاملی از سیاست ها، قوانین، مقررات و... تصویب و ابلاغ گردیده تا اختتام شهریورماه ۱۳۹۷ جمع آوری شدند و در مرحله تنقیح سیاست ها، قوانین، مقررات و... منسوخ شده كنار گذاشته شد.
وی افزود: همین طور تغییرات صورت گرفته در متن سیاست ها، قوانین، مقررات و... جاری اعمال شد و در نهایت در مرحله تنظیم سیاست ها، قوانین، مقررات و... به ترتیب زمانی تصویب و بر طبق مرجع تصویب كننده در كتاب نمایش شدند.
به گفته پاكزاد، كتاب قوانین و مقررات پژوهش و فناوری با وجود كاستی هایی كه امكان دارد داشته باشد، مرجع مطمئن و معتبری برای ذی نفعان این حوزه است. لزوم تكمیل و رفع اشكالات احتمالی مجموعه حاضر ایجاب می كند.

1397/11/15
21:59:31
5.0 / 5
1166
تگهای خبر: سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک