URL



ساعت زیستی بدن میزان مبتلا شدن به بیماری های روحی را تعیین می كند

ساعت زیستی بدن میزان مبتلا شدن به بیماری های روحی را تعیین می كند

به گزارش كوتاه كننده لینك یك گروه بین المللی از پژوهشگران در بررسی جدیدی نشان دادند كه ساعت زیستی بدن، نقش مهمی در مبتلا شدن به بیماری های روحی دارد.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، یك تحلیل ژنومیك در مقیاس بزرگ نشان داده است كه بعضی از عملكردهای داخلی ساعت زیستی بدن می تواند نحوه ارتباط میان سلامت روحی و بیماری را مشخص نماید.
برپایه این پژوهش، شاید برنامه ریزی ژنتیكی برای زود بیدار شدن، به سلامت بیشتر بدن و همینطور كاهش خطر ابتلاء به اسكیزوفرنی و افسردگی منجر شود. در هر حال، نتایج این پژوهش برخلاف فرضیه های پیشین، هیچ ارتباط محكمی را بین این مورد و مشكلاتی مانند اضافه وزن یا دیابت نشان نمی دهند.
این پژوهش، یك همكاری بین المللی به سرپرستی "دانشگاه اكستر"(University of Exeter) انگلستان و "بیمارستان عمومی ماساچوست"(MGH) در آمریكا است كه با بودجه "شورای تحقیقات پزشكی"(MRC) انگلستان انجام می شود.
پروفسور "مایك ویدون"(Mike Weedon)، استاد دانشكده پزشكی دانشگاه اكستر و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: این بررسی، ژن های بسیاری را مشخص می كند كه نشان می دهند چگونه افراد متفاوت، ساعت زیستی متفاوتی دارند. باآنكه پژوهش های بیشتری برای تأیید نتایج به دست آمده مورد نیاز است اما بالا بودن تعداد افراد مورد بررسی نشان داده است كه ما محكم ترین شواهد را درباره خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند اسكیزوفرنی در افراد شب زنده دار فراهم نموده ایم.
این بررسی، روی ۲۵۰ هزار شركت كننده آمریكایی تبار و ۴۵۰ هزار شركت كننده انگلیسی تبار صورت گرفت كه داده های مربوط به آنها از شركت های تحلیل ژنتیكی این دو كشور به دست آمده بود. از همه شركت كنندگان در مورد سحرخیز بودن آنها سوال شد و ژنوم آنها هم مورد بررسی قرار گرفت تا مشخص شود كه ژن آنها بر الگوی خوابشان مؤثر است یا نه.
پژوهشگران، نتایج این بررسی را با كمك داده های به دست آمده از ردیاب های پوشیدنی كه به مچ دست شركت كنندگان بسته شده بود، بررسی كردند. این داده ها نشان دادند كه تنوع ژنتیكی می تواند ساعت بیداری فرد را تا ۲۵ دقیقه عوض كند و برای مثال آنرا از ۸: ۰۰ به ۸: ۲۵ تغییر دهد. پژوهشگران دریافتند كه ژنتیك نه تنها بر ساعت خواب بلكه بر كیفیت و مدت زمان آن هم مؤثر است.
ساعت زیستی بدن ما، تحت تأثیر ژن و عوامل مربوط به سبك زندگی همچون رژیم غذایی، قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی، نوع كار و فعالیت های روزانه قرار دارد. ساعت زیستی علاوه بر الگوهای مربوط به قدم زدن و خواب، بر خیلی از فرآیندهای مولكولی مانند سطح هورمون و دمای بدن اثر می گذارد.
دكتر "ساموئل جونز"(Samuel Jones)، استاد دانشكده پزشكی دانشگاه "اكستر" و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: اطلاعات ما در مورد تأثیر ساعت زیستی بدن بر خطر ابتلاء به بیماری، بسیار محدود است. پژوهش ما نشان داده است كه سحرخیز بودن و شب زنده دار بودن افراد، ناشی از تفاوت میان واكنش مغز آنها نسبت به سیگنال های خارجی نور و عملكرد طبیعی ساعت درونی بدن است. این تفاوت های كوچك می توانند اثرات قابل توجهی بر توانایی ساعت زیستی بدن در حفظ مؤثر زمان داشته باشند و میزان خطر ابتلاء به بیماری و اختلالات روحی را تغییر دهند.
دكتر "ژاكلین لین"(Jacqueline Lane)، از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: ما با درك نقش ژنتیك در زمان خواب و فعالیت می توانیم به بینش های مؤثر در درمان افراد مبتلا به بیماری های دشوار دست پیدا نماییم.
دكتر "ریچل پانیزو"(Rachael Panizzo)، مدیر بخش سلامت روان و اعتیاد شورای تحقیقات پزشكی اظهار داشت: ما می دانیم كه ارتباطی میان نحوه عملكرد ساعت زیستی و سلامت بدن وجود دارد اما درك ما در مورد نقش ژنتیك در این حوزه، محدود بوده است. حالا پژوهشگران با كمك داده های جدید می توانند این بررسی را در مقیاس بی سابقه ای انجام دهند.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.



1397/11/11
22:29:01
5.0 / 5
1260
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان كوتاه كننده لینك
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک