URL



در یك برنامه تلویزیونی مطرح شد؛

نداشتن ظرفیت تقاضا در بازار كشور، حركت به سمت صادرات

نداشتن ظرفیت تقاضا در بازار كشور، حركت به سمت صادرات

به گزارش كوتاه كننده لینك رئیس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور اظهار داشت: بازار كشور ما هنوز ظرفیت لازم برای داشتن تقاضا را ندارد كه به شركتهای دانش بنیان واگذار كنند.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از روابط عمومی شبكه چهار، دكتر وحید احمدی در برنامه «پیشران» شبكه چهارسیما در مورد اقتصاد دانش بنیان اظهار داشت: دنیای پیشرفته، مبنای اقتصاد را از منابع طبیعی به طرف دانش بشری و یا مغز بنیان، فكر بنیان، دانش بنیان پیش برده است.
احمدی اظهار داشت: برخی معتقدند ما نفرین شده نفت هستیم، من به این مورد اعتقاد ندارم. داشتن نفت هم لزوماً همراه با نفرین شدن نیست، این نفرین شدن به این خاطر است كه متوجه نشدیم دانش را در همان مجموعه منابع طبیعی به كار ببریم، مثلا نروژ باوجود داشتن نفت، به خوبی سرمایه گذاری و بهره برداری می كنند.
وی در ادامه اظهار داشت: با عنایت به نرخ رشد ثبت پتنت داخلی در منطقه، ما بالاترین رشد را داریم و درمورد ثبت پتنت بین المللی به علت تشریفات و هزینه دار بودن و حضور ما در عرصه بین المللی هنوز تعریف نشده است به این معنا كه بتوانیم از همه مزایای ثبت اختراع استفاده نماییم یا ما هم رعایت نماییم، ازاین رو خیلی معیار جدی نیست.در كشور ما متاسفانه هنوز قانون حفظ مالكیت فكری به صورت جدی، ساری و جاری نیست.معیار توسعه یافتگی، نقل و انتقال پتنت است كه باید به آن توجه كرد.
احمدی در مورد اقدامات دولت و سرمایه گذاران خصوصی در حوزه دانش بنیان، به صندوق نوآوری و شكوفایی دولت برای عرضه تسهیلات مالی و قوانین معافیت های مالیاتی برای شركتهای دانش بنیان و فراهم كردن امكانات فیزیكی از سوی دولت اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون با تشكیل جلسات و نشستهای صورت گرفته به مهمترین بخش و چالش این شركتها كه بحث تقاضا است، پرداخته ایم. بازار كشور ما هنوز ظرفیت لازم برای داشتن تقاضا را ندارد كه به این شركتها واگذار كنند.
وی اضافه كرد: وقتی ارزش پول كشور كم می شود، ما باید به سمت صادرات برویم و ارز را به داخل كشور وارد نماییم و این بهترین موقعیت است كه بازارهای منطقه ای و بین المللی را به دست آوریم و این وظیفه های دستگاه های دولتی و مجموعه های حمایتی است.
دكتر پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در مورد الزامات تحقق اقتصاد دانش بنیان در كشور در ادامه این برنامه تلویزیونی اظهار داشت: ما باید از دولتی فكر كردن به اقتصاد خارج شویم و امور را به بخش خصوصی واگذار نماییم. می بایست شركتهای بزرگ ما شامل دولتی یا خصوصی با سرمایه گذاری روی شركتهای نوپا و رشد یافته بتوانند امور خویش را طوری به شركتها واگذار كنند كه در وهله اول از بزرگ شدن دولت جلوگیری نماییم و در وهله دوم با تولید رقابت بین آنها با كمترین هزینه بیشترین كارایی و برآیند را داشته باشیم.
صالحی درادامه به بازارهای بین المللی اشاره نمود و اظهار داشت: ما باید برای ورود به بازارهای بین المللی به مسائل حقوقی، مسائل مالكیت فكری و مسائل معاملات بین المللی را بیشتر دقت كنیم، یعنی ما نیاز به افراد متخصص بیشتری داریم كه بتوانند در چانه زنی ها و معاملات بین المللی از نظر اجرایی و علمی و حقوقی بتوانند عمل كنند.
وی در ادامه به فعالان حوزه دانش بنیان سفارش ای داشت و اظهار داشت: دیر یا زود باید به سمت بازارهای بین المللی حركت كنند. ما باید بازار آفریقا را مدنظر قرار بدهیم، یعنی به جز بازارهای موجود، من فكر می كنم بازار آفریقا بازاری خیلی خوب و بكر برای ایران است و شركتهای ما به سمت تعاملات تجاری با كشور آفریقا حركت می كنند.
صالحی با اشاره به اینكه شاید یكی از اصلی ترین منابعی كه از شركتهای دانش بنیان حمایت می كند، صندوق نوآوری و شكوفایی است، خاطرنشان كرد: تنها وام دادن راه رشد شركتهای دانش بنیان نیست. مسیری كه در خیلی از كشورهای دنیا وجود دارد، سرمایه گذاری بخش سرمایه كشور بر روی این شركتهایی كه محصولات و ایده های خوبی دارند و این سرمایه گذاری می تواند خیلی اهمیت داشته باشد.

1397/10/27
22:50:02
5.0 / 5
1370
تگهای خبر: شبكه , شركت , فناوری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان كوتاه كننده لینك
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک