افتتاح پارك فناوری سلامت، راه اندازی دستگاه شتابدهنده خطی پزشكی
به گزارش كوتاه كننده لینك پارك علم و فناوری سلامت و دستگاه شتابدهنده خطی پزشكی طی سفر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به اصفهان، افتتاح شد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در اولین بخش از سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان اصفهان ضمن بهره برداری از محصولات دانش بنیان و فناور ایران ساخت پزشكی و سلامت، پارك علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی هم راه اندازی شد.
در بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از شهرك سلامت اصفهان، دو دستگاه پیشرفته ایران ساخت به نمایش درآمد. در بخشی از این بازدید دستگاه شتاب دهنده خطی پزشكی ایرانی كه در تشخیص و درمان سرطان كاربرد دارد نصب و افتتاح شد. ساخت دستگاه شتابدهنده خطی پزشكی نیازمند دانش فنی بالا است و تولید آن توسط یك شركت دانش بنیان انجام شده است.
ساخت و تجاری سازی این دستگاه در چارچوب طرح های كلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت می گردد.
به قول مدیرعامل این شركت فن آور ارزش نمونه خارجی هر نمونه از این دستگاه بین ۱.۲ تا سه میلیون دلار است و ساخت نمونه ایران ساخت این دستگاه با كیفیت مشابه خارجی ۱۵۰ هزار دلار هزینه دارد كه نسبت به نمونه خارجی زمینه پیشگیری از خروج ارز را فراهم می آورد. همینطور كیفیت و فناوری بالای این محصول دانش بنیان، راه ارز آوری با استفاده از صادرات را هموار می كند.
دستگاه اشعه ایكس ایرانی با كاربرد مشاهده و اسكن كانتینر های گمركی كالا هم دیگر دستگاه به بهره برداری عملیاتی رسید. این دستگاه دانش بنیان كه با تولید پرتوهای ایكس و دریافت علایم روی شناساگرها، داخل كانتینر های گمركی و بار را شناسایی و امكان مشاهده محموله های بار را فراهم می آورد.
این دستگاه دانش بنیان اولین بار در كشور و با حمایت معاونت علمی و فناوری تجاری سازی شده است. با ساخت این دستگاه، ایران در جمع چهار كشور دارنده این فناوری قرار می گیرد. قیمت نمونه خارجی این دستگاه بین ۲ تا ۳ میلیون دلار است. ساخت نمونه ایران ساخت و كاملا بومی با هزینه كم تر از ۱۰۰هزار دلار، صرفه جویی ارزی قابل توجهی را در كنار تولید زمینه ارزآوری از طریق صادرات به دنبال دارد.
افتتاح پارك علم و فناوری سلامت
در ادامه سفر ستاری به اصفهان، پارك علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی استان اصفهان افتتاح و پذیرای واحدهای فناور و دانش بنیان حوزه سلامت شد.
كسب و كارهای دانش بنیان و فناور دانش بنیان حوزه های گوناگونی چون فناوری های سلامت، تجهیزات پزشكی، غذا و دارو در این پارك علم و فناوری استقرار یافته است كه برای ورود به مرحله تجاری سازی، حمایت و هدایت می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب