فناوری كه آلودگی هوا را كم می كند؛
كاتالیست های نانویی ایرانی هوای شهر را دارند
به گزارش كوتاه كننده لینك یك شركت ایرانی با استفاده از فناوری نانو كاتالیست هایی تولید می كند كه آلاینده های خروجی از اگزوز خودرو را به حداقل می رسانند. این كاتالیست ها سهم آلایندگی خودروها را می كاهد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، چند سالی است كه پاییز و زمستان در كنار برف و باران، تحفه نامباركی به نام «آلودگی شدید هوا» برای شهرنشینان به همراه دارد؛ مشكلی كه هر ساله با افزایش تعداد خودروها شدت بیشتری پیدا می كند و باعث تعطیلی مدارس و محدودیت های تردد خودروها می گردد. از این رو لازم است تدابیر جدی برای حل این مشكل اندیشیده شود تا خسارت های جانی و مالی آن به حداقل برسد.
با توجه به سهم بالای خودروها در آلایندگی هوا، كاهش انتشار گازهای سمی و خطرناك یكی از راهكارهای كم كردن آلودگی هواست. یك شركت ایرانی طی سال های اخیر با استفاده از فناوری نانو، كاتالیست هایی برای كاهش آلایندگی خودروها به بازار عرضه نموده است.
نازنین شاهوردی مدیر بازرگانی این شركت اظهار داشت: از حدود چهار سال قبل، با تولید كاتالیست های حاوی نانومواد وارد حوزه فناوری نانو شدیم. فناوری كه قبلًا استفاده می شد، بسیار قدیمی بود كه قیمت بالا و عملكرد پایینی داشت. از این رو با پیاده سازی برنامه تحقیق و توسعه، موفق به عرضه كاتالیست هایی شدیم كه علاوه بر ارزان بودن، كارایی بالایی دارند و كسب استانداردهای زیست محیطی را در خودروهای تولید داخل امكان پذیر می كنند.
وی اضافه كرد: دلیل كاهش هزینه تولید آن است كه با نانویی شدن، میزان استفاده از فلزات گرانبها در كاتالیست كاسته می شود. از جانب دیگر با نانویی شدن، عملكرد به گونه ای افزایش یافته كه كاتالیست های نانویی امكان دریافت استاندارد یورو ۵ و یورو ۶ را دارند.
شاهوردی افزود: هم اكنون یك شركت خودرو سازی در كشور بیشترین سهم را در خرید از محصولات شركت ما دارد، به صورتی كه ما ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ هزار كاتالیست نانویی برای تیبا و ۲۰۰ هزار كاتالیست نانویی برای پراید را داریم.
مدیر بازرگانی این شركت درباره مزیت این كاتالیست های نانویی نسبت به فناوری های رایج اظهار داشت: از آنجایی كه در این كاتالیست ها از فناوری نانو استفاده شده، عملكرد محصول ارتقاء یافته و این مورد مزیت رقابتی برای شركتمان بوجود آورده است. استفاده از این كاتالیست ها كمك زیادی به بهبود هوا كرده و تأثیر مثبتی بر محیط زیست دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب