URL



بافناوری نانو محقق شد؛

تولید ماست فراسودمند با طعم زیتون توسط محققان كشور

تولید ماست فراسودمند با طعم زیتون توسط محققان كشور

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران كشور با بهره گیری از فناوری نانوریزپوشانی، موفق به غنی سازی ماست شدند. در این پژوهش تركیبات مفید برگ درخت زیتون به ماست اضافه شده است.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، امروزه با عنایت به كیفیت مواد غذایی و افزایش آگاهی مردم در استفاده از مواد غذایی سالم و ارزش غذایی بالا، تقاضا برای تولید محصولات غذایی به صورت قابل ملاحظه ای تغییر یافته است.
مصرف كنندگان به غذاهایی تمایل دارند كه علاوه بر رفع نیاز گرسنگی و تأمین مواد مغذی و ضروری بدن، سبب پیشگیری از بیماری ها و بهبود وضعیت سلامت جسمی و ذهنی آنها شوند. در این راستا غنی سازی مواد غذایی و تولید غذاهای فراسودمند نقش بسیار مهمی را ایفا می كند.
دكتر سید مهدی جعفری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان، از ضایعات گیاهان بعنوان موادی بی مصرف و گاهی مضر برای محیط زیست یاد كرد و اظهار داشت: محصولات جانبی گیاهان خوراكی همچون برگ درخت زیتون از دیرباز بعنوان موادی بی مصرف شناخته شده اند، اما این محصولات گاهی حاوی تركیبات مفیدی هستند كه می توان آنها را استخراج و استفاده نمود.
وی اضافه كرد: در طرح حاضر ما با نانوانكپسوله كردن تركیبات مفید موجود در برگ درخت زیتون به منظور غنی سازی و افزایش ارزش غذایی ماست بهره برده ایم.
جعفری افزود: استفاده از مواد ارزان قیمت بعنوان ماده اولیه جهت استخراج تركیبات فنولی دارای خاصیت ضد سرطانی باعث شده تا محصول نهایی، یعنی ماست غنی سازی شده، تفاوت قیمت چندانی با ماست معمولی نداشته باشد.
وی اشاره كرد: برخی تركیبات مفید موجود در گیاهان تركیبات خوش طعمی نیستند و اضافه شدن آنها به مواد غذایی جهت غنی سازی سبب كاهش كیفیت محصولات غذایی میگردد. اما فناوری نانوریزپوشانی با قرار دادن این تركیبات در كپسول های نانویی، موجب میگردد كه طعم نامناسب این تركیبات حس نشود.
این محقق تصریح كرد: در طرح حاضر از نانولیپوزوم ها بعنوان كپسول های حاوی تركیبات فنولی استفاده شده است. بدین منظور ابتدا نانوذرات لیپوزومی سنتز و خواص آنها همچون اندازه ذرات، پایداری و بار سطحی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس تركیبات فنولی استخراج شده از برگ درخت زیتون درون نانوحامل های لیپوزومی بارگذاری و وارد ماست شده اند.
وی اظهار داشت: در نهایت نمونه های ماست غنی سازی شده به لحاظ فعالیت آنتی اكسیدانی، رنگ، اسیدیته و طعم بررسی شدند. نتایج از آن حكایت می كند كه اندازه ی نانوذرات سنتز شده بین ۲۵ تا ۱۵۸ نانومتر متغیر است. همین طور بازدهی انكپسولاسیون ۷۰.۷ تا ۸۸.۲ درصد گزارش شده است.
این تحقیقات حاصل تلاش های دكتر سید مهدی جعفری- عضو هیئت علمی، امیدرضا حسینی- دانش آموخته مقطع كارشناسی ارشد و ایمان كاتوزیان- دانشجوی مقطع دكتری دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان است.
نتایج این كار در مجله Journal of Agricultural and Food Chemistry وابسته به انجمن شیمی آمریكا با ضریب تأثیر ۳.۴۱۲ (جلد ۶۶، سال ۲۰۱۸، صفحات ۹۲۳۱ تا ۹۲۴۰) انتشار یافته است.

1397/08/30
14:55:16
5.0 / 5
1185
تگهای خبر: فناوری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک