URL



پژوهشگران آمریكایی مطرح كردند

تغییر ساختار مغز با فوتبال بازی كردن!

تغییر ساختار مغز با فوتبال بازی كردن!

كوتاه كننده لینك: مطالعه جدید پژوهشگران نشان داده است ساختار مغز دانش آموزان دبیرستانی با فوتبال بازی كردن تغییر می كند.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، مطالعات اخیر پژوهشگران دانشگاه "كالیفرنیا، بركلی"، "دانشگاه دوك" و" دانشگاه كارولینای شمالی در چَپـِل هیل" نشان داده است كه اگر دانش آموزان دبیرستانی به مدت یك سال فوتبال بازی كنند، تغییرات میكروسكوپی در ساختار مغز آنها تولید می گردد.
پژوهشگران در این مطالعه از روش ام.آر.آی برای اسكن مغز ۱۶ دانش آموز دبیرستانی ۱۵ تا ۱۷ ساله استفاده نمودند.
آنها مغز دانش آموزان را پیش و بعد از یك سال فوتبال بازی كردن، اسكن كردند.
بعد از اسكن، پژوهشگران متوجه تغییرات قابل ملاحظه ای در ساختار ماده خاكستری در جلو و عقب مغز شدند.
ماده خاكستری یكی از بخش های سیستم عصبی مركزی است. سیستم عصبی مركزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاكستری تشكیل شده است.
آنها دریافتند تاثیرات بسیاری در ساختار ماده خاكستری و همینطور ساختار عمیق داخل مغز رخ داده است.
كلیه شركت كنندگان هنگام بازی بر روی سر خود كلاه گذاشته بودند و هیچ ضربه ای به سر آنها وارد نشده بود.
این اولین پژوهشی است كه تاثیر ورزش بر مغز كودكان در یك بازه زمانی خاص را مورد بررسی قرار می دهد.
پروفسور "چونلی لو"(Chunlei Liu ) استاد علوم مهندسی برق و علوم كامپیوتر از دانشگاه "كالیفرنیا، بركلی" اظهار داشت: بسیار واضح است كه ضربات مكرر به سر هنگام بازی فوتبال، حتی طی یك دوره كوتاه مدت، می تواند سبب تغییراتی در مغز شود. یك ضربه به سر امكان دارد مشكلی بوجود نیاورد اما شواهد نشان داده كه ضربات مكرر به بخش كرانیوم مغز امكان دارد منجر به كاهش شناختی در دراز مدت و افزایش خطر بیماری های عصبی در دراز مدت شود.
جمجمه بدون در نظر گرفتن استخوان متحرك فك تحتانی، كرانیوم نامیده می گردد. كرانیوم از دو بخش تشكیل شده است.
در یك دهه گذشته، پژوهشگران دریافتند كه تعداد زیادی از سربازان بازنشسته و بازیكنان حرفه ای فوتبال به یك نوع بیماری عصبی مغزی به نام "انسفالوپاتی مزمن بعد از سانحه"(CTE) مبتلا هستند كه مشخصه این بیماری، افزایش پروتئین بیماری زا "تی ای یو"(TAU) در مغز است. باآنكه هنوز دلیل قطعی این مورد به خوبی درك نشده است، اما اعتقاد پژوهشگران بر این است كه "انسفالوپاتی مزمن بعد از سانحه" باعث اختلالات خلقی، كاهش شناختی و در نهایت صدمه مغزی می گردد.
پروتئین های تی ای یو پروتئین هایی هستند كه ریزلوله ها را تثبیت می كنند. پروتئین تی ای یو در نورون های دستگاه عصبی مركزی به فراوانی و در آستروسیت ها و الیگودندرسیت ها به میزان كمتری یافت می شوند. پروتئین های تی ای یو كه كاركرد خویش را در تثبیت كردن ریزلوله ها از دست داده اند عامل اصلی بیماری های مرتبط به زوال عقل مانند آلزایمر و پاركینسون هستند.
تشخیص قطعی بیماری "انسفالوپاتی مزمن بعد از سانحه" تنها با بررسی پروتئین تی ای یو مغز در خلال كالبد شكافی امكانپذیر است.
این یافته ها باعث نگرانی شده است كه آیا ضربات مكرر به سر می توانند صدمه مغزی در جوانان و یا دانش آموزان دبیرستانی كه فوتبال بازی می كنند، شود یا خیر.
مغز از ماده سفید و رگ های عصبی طولانی تولید شده است كه این رگ ها پیام های متفاوتی را در مناطق مختلف مغز و ماده خاكستری، انتقال می دهند.
پژوهشگران این مطالعه پس از انجام ام.آر.آی دریافتند كه عملكرد ماده سفید مغز دانش آموزان دبیرستانی بعد از یك الی دو سال فوتبال بازی كردن، كاسته می شود.
ماده سفید یكی از بخش های سیستم عصبی مركزی است. سیستم عصبی مركزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاكستری تشكیل شده است. این ماده بخش اصلی مغز و بخش سطحی نخاع را تشكیل می دهد و به طور عمده از سلول های گلیال و آكسون های میلینه تشكیل شده است. این آكسون ها پیام ها را از مخ به سایر بخش های سیستم عصبی منتقل می كنند. در ماده سفید به جز بافت چربی، مویرگ ها و عروق مشاهده می شوند. فسفولیپیدها در ماده سفید فراوانند.
محققان با استفاده از یك نوع جدید از ام.آر.آی به نام "diffusion kurtosis imaging" برای بررسی عصب پیچیده ای كه ماده خاكستری را تشكیل می دهند، استفاده كردند. آنها دریافتند كه سازماندهی ماده خاكستری در مغز بازیكنان بعد از یك سال فوتبال بازی كردن، تغییر كرده است.
پژوهشگران قصد داشتند تا دریابند آیا ضربات مكرر به سر هم می تواند ماده خاكستری مغز را تحت تاثیر قرار دهد یا خیر. بعد از انجام مطالعات آنها دریافتند ماده خاكستری در ناحیه قشر خارجی مغز واقع شده است، ازاین رو اگر ضربه ای به مغز وارد شود، به صورت مستقیم بر این ناحیه تاثیر می گذارد.
این مطالعه در مجله " Neurobiology of Disease " منتشر گردید.




1397/08/27
14:37:16
5.0 / 5
1288
تگهای خبر: ربات , سیستم , شركت , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک