URL



تشخیص خواب آلودگی رانندگان تنها با یك آزمایش خون!

تشخیص خواب آلودگی رانندگان تنها با یك آزمایش خون!

كوتاه كننده لینك: برای همه افراد آشكار است كه نداشتن خواب كافی، می تواند برای افرادی كه قصد رانندگی دارند خطرناك باشد.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، با این وجود تابحال تشخیص اینكه آیا یك راننده خواب آلود است یا خیر بسیار مشكل بود.
اما پژوهشگران مركز تحقیقات خواب "دانشگاه ساری"(University of Surrey) انگلستان بر این باورند كه با انجام یك آزمایش خون ساده می توان به پاسخ این سوال رسید.
مطالعه اخیر پژوهشگران مركز تحقیقات خواب "دانشگاه ساری" كه به رهبری پروفسور "درك جان دیك"(Derk-Jan Dijk) انجام شده است، نشان داده است كه می توان تنها با انجاl یك آزمایش خون به میزان خواب آلودگی افراد پی برد.
آنها در این مطالعه نمونه خون ۳۶ نفر كه یك شب نخوابیده بودند را مورد آزمایش قرار دادند. نمونه های خون شركت كنندگان طی یك دوره ۴۰ ساعته گرفته شد.
بعد از تجزیه و تحلیل داده ها پژوهشگران با استفاده از یك الگوریتم یادگیری ماشین توانستند تغییرات در سطوح بیان ۶۸ ژن خاص و تفاوت های خونی بین افرادیكه خواب مناسب داشته و آنها كه یك شب نخوابیده اند را تشخیص دهند. فناوری الگوریتم یادگیری ماشین مذكور توانست با دقت ۹۲ درصد این تفاوت ها را شناسایی كند.
پروفسور "سایمون آرچر"(Simon Archer) از دانشگاه "ساری" اظهار داشت: شناسایی این نشانگرهای زیستی، نخستین گام برای توسعه یك آزمایش است كه می تواند با دقت بالا میزان خواب افراد را محاسبه كند. وجود این نشانگرهای زیستی در خون بعد از یك دوره بیداری ۲۴ ساعته نشان داده است كه كمبود خواب می تواند تاثیر فیزیولوژیكی بر روی بدن ما داشته باشد.
در نهایت پژوهشگران امیدوارند كه این آزمایش مورد استفاده كمپانی های مختلف برای بررسی میزان خواب آلودگی استفاده گردد تا دریابند آیا رانندگان كمپانی هایشان هنگام شروع كار خواب كافی داشته اند یا خیر چونكه كمبود خواب نقش مهمی در بیشتر تصادفات ایفا می كند. همینطور می توان از آزمایش مذكور برای ارزیابی اختلالات خواب هم استفاده نمود. اختلالات خواب مانند زیاد یا كم خوابیدن، پریدن از خواب، نرفتن به مرحله خواب عمیق و سخت به خواب رفتن است. این اختلالات می تواند ناشی از بیماری های روانپزشكی مانند اضطراب، بیماری های سیستم تنفسی یا بعنوان نوعی بیماری سالمندان باشد.
این مطالعه در مجله " SLEEP " منتشر گردید.




1397/07/03
14:56:24
5.0 / 5
1369
تگهای خبر: آزمایش , سیستم , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک