URL



بسته اخبار علمی و فناوری هفته؛

از اشتغال و سربازی فناورانه تا صادرات ۲۰۰هزار دلاری شربت مکمل به روسیه

از اشتغال و سربازی فناورانه تا صادرات ۲۰۰هزار دلاری شربت مکمل به روسیه

کوتاه کننده لینک: بومی سازی 134 محصول کلیدی، صادرات 209 هزار دلاری شربت مکمل به روسیه، اشتغال پژوهشگران پسادکتری در شرکت های دانش بنیان از اخبار مهم هفته اخیر بودند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از مهر، در هفته جاری دستاوردهای پژوهشگران ایرانی و محصولات دانش بنیان مختلفی معرفی و اخبار آن در خبرگزاری مهر و رسانه های مرجع علم و فناوری منتشر گردید.
خبرگزاری مهر پایان هر هفته در بسته ای تحت عنوان «بسته اخبار علمی و فناوری» مروری بر با اهمیت ترین اخبار و رویدادهای این حوزه و همین طور دستاوردها و محصولات دانش بنیان ایرانی دارد.

یک کپسول نانویی به کمک درمان کبد چرب آمد

بیماری های کبدی مانند کبد چرب، سیروز و هپاتیت از چالش های مهم سلامت عمومی هستند که کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می دهند. پیشرفت های علمی و فناوری نانو راهکارهای جدیدی برای درمان این بیماریها ارائه کرده اند. یکی از این نوآوری ها، داروی نانویی "سینالیو ۷۰" است که توسط شرکت اکسیر نانو سینا تولید شده و وارد بازار دارویی ایران شده است.
سینالیو ۷۰ در درمان و پیش گیری از بیماریهای کبدی مانند کبد چرب، سیروز، هپاتیت، یرقان و لطمه های کبدی ناشی از مصرف داروها و سموم مؤثر است. همین طور به عنوان درمان کمکی در مشکلات کبدی ناشی از مصرف بیش از اندازه داروهایی مانند استامینوفن و داروهای شیمیایی ترک اعتیاد به کار می آید.
از خاصیت های منحصر به فرد این دارو، کاهش دفعات مصرف و افزایش اثربخشی آن به علت استفاده از فناوری نانو است. این دارو نشان دهنده پتانسیل بالای فناوری نانو در بهبود درمان های پزشکی و ارائه گزینه های درمانی مؤثر برای بیماران دچار مشکلات کبدی است.

تحول در کیفیت محصولات کشاورزی و غذا با فناوری های نوین

برنامه راهبردی جدید شبکه آزمایشگاهی در عرصه کشاورزی و غذا از اخبار دیگر هفته بود. امیر یونسیان رییس شبکه آزمایشگاهی کشور بر راندمان بهینه و استفاده حداکثری از زیرساخت های آزمایشگاهی تاکید کرد و اظهار داشت: این شبکه در ۲۰ سال فعالیت خود، دسترسی دانشگاهیان، محققان و صنایع به خدمات آزمایشگاهی را تسهیل کرده است. حدود ۱۰۰ لابراتوار در رابطه با حوزه کشاورزی و غذا عضو این شبکه هستند که نیمی دولتی و نیمی خصوصی اند.
وی با اشاره به این که اولویت های شبکه شامل امنیت غذا و پیشرفت راندمان در کشاورزی و صنایع غذایی است، اظهار داشت: انجام آزمایشات دقیق، پژوهش های کاربردی و استفاده از تکنولوژی های جدید در این زمینه ها ضرورت دارد. لابراتوار های تخصصی با ارائه خدمات مانند تحلیل باقیمانده سموم و اصلاح خاک، به افزایش کیفیت و راندمان محصولات کشاورزی کمک می کنند.

فناوری نانو، شیشه ها را آبگریز می کند

یک شرکت دانش بنیان که در عرصه فناوری های نانو فعال است، محصولاتی مانند محلول آب گریز مانیدا HAF و نانوذرات کربنات کلسیم تولید و به بازار عرضه نموده است. محلول آب گریز مانیدا HAF با فناوری نانو، سطوح شیشه ای را اصلاح می کند تا قطرات آب روی سطح حرکت کنند و شیشه را تمیز نگه دارند. همین طور استفاده از این محلول مصرف آب را می کاهد و برای شیشه های خودرو، منازل، بیمارستان ها و ساختمان ها مناسب می باشد و ماندگاری آن تا دو سال است و در صورت عدم خراش سطح، عملکرد خودرا حفظ می نماید.
نانوذرات کربنات کلسیم نیز بعد از سه سال مطالعه، به تولید انبوه رسیده و در صنایع پلیمر، رنگ سازی، نفت و گاز، لاستیک سازی، کاغذ و هوافضا به کار می آید. در صنعت رنگ، جایگزین اکسید تیتانیوم گرانقیمت شده و شفافیت و مقاومت محصولات را زیاد می کند. در لاستیک سازی، قدرت لاستیک را تا پنج برابر افزایش داده و مصرف مواد وارداتی را کم می کند. در تولید کاغذ سنگی (۸۵ درصد نانوکربنات کلسیم) استفاده می شود که دوست دار محیط زیست است و نیاز به چوب یا آب ندارد. شایان ذکر است که ایران هشتمین تولیدکننده نانوذرات کربنات کلسیم در جهان است.
تقویت سرچشمه های رویش و زایش شرکت های دانش بنیان
تورج امرایی معاون توسعه شرکت های دانش بنیان همین طور در گفتگویی که با مهر داشت، یکی از برنامه های معاونت را تقویت سرچشمه های رویش و زایش شرکت های دانش بنیان مطرح کرد و اظهار داشت: به این منظور، حمایت های مالی به دانشگاه ها به شکلی متمرکز شده که هر اعتبار اعطایی به یک دانشگاه یا پارک دانش و فناوری، مستلزم ایجاد تعدادی هسته فناور در آخر دوره حمایت باشد. هدف این است که برخی از این هسته ها به شرکت های مستعد دانش بنیان تبدیل شوند. این برنامه بطور ویژه مورد تاکید معاون علمی قرار دارد و از اهمیت بالایی برخوردارست.
جلوگیری از ریزش شرکت های دانش بنیان نوپا
وی همین طور به برنامه معاونت علمی برای حمایت و ممانعت از ریزش شرکت های نوپا اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون، از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان موجود، ارزیابی ها نشان میدهد که تعداد زیادی از این شرکتها با وجود توانمندی بالا، فروش دانش بنیان ناچیزی دارند. حدودا ۷۰ درصد از این شرکتها نوپا هستند و مابقی نوآور و فناور. درصد قابل توجهی از شرکت های نوپا که نزدیک به نیمی از این تعداد را می سازند، درآمدی حدودا ناچیز و گاهی نزدیک به صفر دارند، در صورتیکه زیرساخت های لازم را دارند.
وی با اشاره به این که برنامه معاونت علمی این است که با همکاری نهادهای تامین مالی، مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، طرح های حمایتی طراحی کند تا شرکت های مستعد شناسایی و ارتقا یابند، اضافه کرد: این برنامه به ممانعت از ریزش شرکت های دانش بنیان کمک خواهدنمود و با حمایت های مالی، این شرکتها قادر خواهند بود به فعالیت خود ادامه دهند.
سهم ۳ و نیم درصدی شرکت های دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی
مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی در خبری که در این هفته بر خروجی خبرگزاری مهر قرار گرفت، اعلام نمود که طی ۱۲ سال گذشته، با اجرای قانون پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، بستری برای توسعه این شرکتها فراهم گشته است و الان حدود ۱۰۰ هزار نیروی انسانی توانمند در این زمینه فعالیت دارند. او اضافه کرد: بااینکه سهم این شرکتها از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور تنها ۳.۵ درصد است، اما با افزایش همکاری آنها با صنایع بزرگ، ظرفیت رشد بیشتری برای اقتصاد کشور فراهم می شود.
معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با اشاره به این که بعد از تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۱۴۰۱، ابزارهای جدیدی برای ایجاد همکاری میان شرکت های دانش بنیان و صنایع بزرگ مانند شرکت ملی نفت ایران، پتروشیمی ها و خودروسازان فراهم گشته است، اشاره کرد: با این روند، استفاده از تکنولوژی های جدید در کشور بالاتر از پیش گسترش یافته و با هم افزایی میان صنایع مختلف می توان به توسعه پایدار و رشد اقتصادی رسید.
پوشش ۱۰۰ درصدی هزینه های مطالعه و توسعه شرکت های دانش بنیان
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی همین طور اعلام نمود که برمبنای چارچوب جدید، معاونت علمی و فناوری بطور مستقیم وارد عمل شده و با برنامه های حمایتی، منابع مالی و اعتبار مالیاتی به شرکت های بزرگ کمک می نماید که با شرکت های دانش بنیان همکاری کنند. در این راه، خصوصاً شرکت های بزرگ می توانند صندوق های VC راه اندازی کرده و در پروژه های مطالعه و توسعه شرکت های کوچک سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به این که از ابزارهای مهم در این مورد، پکیج های اعتبار مالیاتی است که شرکت های بزرگ می توانند از آن بهره برداری کنند، اظهار داشت: برمبنای قانون جهش تولید، شرکت های دانش بنیان می توانند از حمایت های مالی برای مطالعه و توسعه بهره مند شوند، بطوریکه ۱۰۰ درصد هزینه های مطالعه و توسعه، مواد اولیه، تجهیزات اختصاصی و فرآیندهای تولید را تحت پوشش قرار می دهد.
صادرات ۲۰۰ هزار دلاری شربت های مکمل ایرانی به روسیه
صادرات محموله ای از شربت های مکمل ایرانی به ارزش ۲۰۰ هزار دلار به کشور یکی دیگر از اخبار مهم دانش بنیانی در هفته اخیر بود که سارا سپهر مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان آنرا اعلام نمود. او در این زمینه اظهار داشت: لیکوفمیلی خانواده ای از شربت های مکمل خردسالان و بزرگسالان است که هم اکنون صادرات شربت های مکمل به کشورهای اوراسیا شامل لیکو زینک، لیکو مولتی، لیکو میون، لیکو رویال و لیکو آپ می شود. شربت های لیکوفمیلی در کنار کاربرد تخصصی ای که دارند به تامین ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز روزانه بدن نیز کمک می کنند.
به گفته وی قبل از این در مهرماه سال جاری در امتداد تحقق اهداف بین المللی و صادراتی، اولین محموله شربت های مکمل خردسالان به کشور ارمنستان صادر شده بود.
در هفته جاری نشست خبری تورج امرایی معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی انجام شد که در آن آمارها و اخبار مختلفی پیرامون شرکت های دانش بنیان، ساز و کارهای حمایتی و ساماندهی این شرکتها ارائه و تشریح شد. امرایی در این جلسه اعلام نمود که حال ۱۷۹ ابلاغیه تولید بار اول به دستگاه های اجرائی ارسال شده که ارزش آنها ۴۵۵ میلیون دلار است. از این تعداد، ۱۳۴ قرارداد به ارزش ۲۴۱ میلیون دلار به مرحله اجرا رسیده و ۵۴ قرارداد نیز به انتها رسیده است.
۱۳۴ محصول دانش بنیان کلیدی درحال بومی سازی است
وی اضافه کرد: بر طبق این قراردادها اراده ما بر این است که ۱۳۴ محصول مهم و کلیدی دانش بنیان را بومی سازی نماییم و تا حالا موفق به بومی سازی ۵۴ محصول راهبردی شده ایم. این محصولات در عرصه های مختلفی مانند صنعت نفت، صنعت برق و فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند و قراردادهای بسیار خوبی دراین خصوص ها منعقد شده است.
اشتغال سالیانه ۱۵۰۰ سرباز امریه در شرکت های دانش بنیان
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی به طرح سرباز امریه اشاره نمود و اظهار داشت: سالانه ۱۵۰۰ سرباز امریه برای اشتغال در شرکت های دانش بنیان و ۴۰۰ نفر برای طرح جایگزین خدمت پذیرفته می شوند که در تعامل با ستاد کل نیروهای مسلح بنا داریم این میزان را افزایش دهیم.
اشتغال دانش آموختگان دکتری در شرکت های دانش بنیان
طرح پسا دکترای فناوری یک دوره تحقیقاتی فناورانه و نوآورانه یک ساله است که توسط محققی که در ۴ سال قبل مدرک دکترا را دریافت کرده است در یک واحد فناور به انجام می رسد. بهبود استعدادهای محقق پسا دکترا در امتداد پژوهشگر صنعتی شدن، کمک به نوآوری و توسعه دانایی محور در ایران، تقویت همکاری بین شرکت های دانش بنیان و فناور با دانشگاه های کشور، جهت دادن به برنامه مطالعه و توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور از اهداف این طرح به حساب می آید.
بر اساس بخشنامه طرح «پسادکتری فناورانه»، دانش آموختگان دکتری بعد از ورود به شرکت های دانش بنیان، در پروژه های تحقیقاتی و توسعه ای شرکت می کنند که منجر به تولید محصولات جدید، بهبود کیفیت، کاهش قیمت و معرفی تکنولوژی های جدید خواهد شد. مالکیت این دستاوردها نیز به شرکت دانش بنیان تعلق خواهد داشت. ۸۰ درصد از حقوق فن جویان در طول دو سال توسط معاونت علمی و ۲۰ درصد نیز از طرف شرکت های دانش بنیان تامین می شود.
فارغ التحصیلان مقطع دکترا و شرکت های فناور و دانش بنیان در عرصه ها و تخصص های در رابطه با گلخانه های نوین و هوشمند، زیست فناوری دریا و مهندسی پزشکی جهت ثبت نام فراخوان اول طرح پسا دکترای فناوری به آدرس www.parkintern.ir مراجعه نمایند.

1403/12/10
11:51:06
5.0 / 5
190
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

جدیدترین ها

کوتاه کننده لینک