URL



دستاورد دانش بنیان ها؛

حذف ناخالصی های گاز آرگون با تصفیه کننده ایران ساخت

حذف ناخالصی های گاز آرگون با تصفیه کننده ایران ساخت

کوتاه کننده لینک: متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به بومی سازی دستگاه تصفیه کننده گاز آرگون شده اند که با به حداقل رساندن ناخالصی های گاز موجود در کپسول از لطمه به دستگاه های آنالیز پیشگیری می کند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تصفیه کننده گاز آرگون به همت متخصصان شرکت کنترل سیستم ابزار نوین تولید شده است. این شرکت در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی صنعتی و سیستم های جانبی همکاری گسترده ای با صنایع کشور همچون سیمان، ریخته گری، فولاد و…. مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی دارد. این شرکت علاوه بر ارائه و فروش بهترین دستگاه های آزمایشگاهی از معتبرترین برندهای جهانی توانسته با ارائه خدمات بعد از فروش، نصب و راه اندازی، تامین قطعات یدکی و آموزش های مقدماتی و پیشرفته گام مؤثری در راستای رفع نیازهای صنعتی بردارد.
از دیگر محصولات این شرکت می توان به دستگاه های XRF، XRD و کوانتومتر، دستگاه های آماده سازی نمونه از قبیل آسیاب، پرس، فیوژن، تراش نمونه، پولیشر و سیستم های حمل نمونه، دستگاه تصفیه گاز آرگون (Gas purifier)، نمونه های استاندارد، CRM، RM، SUS از شرکت های MBH، BAS، انواع پمپ های خلأ روتاری، خشک، توربومولکولار و دیافراگمی، اجرای انواع اتوماسیون صنعتی به همراه طراحی کامل سیستم های الکترونیکی و نرم افزاری و.... اشاره نمود.
علیرضا سلامی، مدیرعامل شرکت کنترل سیستم ابزار نوین درباب عملکرد دستگاه تصفیه کننده گاز آرگون اظهار داشت: بیشتر گازهای بی اثر (به ویژه آرگون) که به شکل کپسول برای استفاده دستگاه های آنالیز در صنعت وجود دارند، در معرض آلودگی هستند چون پیش از ورود به دستگاه های آنالیز از یک مانومتر عبور می کنند و در معرض آلودگی قرار می گیرند. این آلودگی می تواند سبب ناکارآمدی دستگاه های آنالیز از قبیل کوانتومتر GC، ICP... شود. نصب یک عدد فیلتر گاز آرگون در خط، بین کپسول گاز و دستگاه آزمایشگاهی این اطمینان را به وجود می آورد که ناخالصی های گاز موجود در کپسول به حداقل برسد.
وی افزود: در دستگاه های کوانتومتر که جهت آنالیز فلزات استفاده می شوند برای جلوگیری از ورود ناخالصی ها مثل اکسیدها و کاربیدها به قسمت های حساس اپتیکی و همین طور برای ایجاد یک محیط شیمیایی مناسب در محفظه اسپارک دستگاه و در نتیجه افزایش دقت پایداری آنالیز دستگاه تصفیه گاز استفاده می شود. یکی از موارد بسیار مهم در دستگاه های کوانتومتر آنالیز نمونه های چدنی است که حدودا بدون استفاده از فیلتر گاز آرگون امکان پذیر نیست؛ پس استفاده از فیلتر گاز آرگون جهت کارخانه های فولادی و چدنی ضروریست. همین طور در دستگاه های کوانتومتر رومیزی نیز برای جلوگیری از ورود ناخالصی ها به قسمت های حساس اپتیکی و وارد شدن لطمه به دتکتور CCD استفاده از دستگاه تصفیه ضروریست.
به گفته سلامی، نصب یک عدد فیلتر گاز آرگون در خط بین کپسول گاز و دستگاه آزمایشگاهی این اطمینان را به وجود می آورد که ناخالصی های گاز موجود در کپسول به حداقل برسد. کل ناخالصی ها به کمتر از ۱VPM می رسد فیلتر گاز آرگون شامل سه تیوپ جهت جذب ناخالصی های موجود در کپسول است که برمبنای نیاز و کاربرد فیلتر گاز قابلیت نصب یک یا هر سه تیوپ جاذب ناخالصی ها امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: از مزایای این محصول استفاده از اتصالات مناسب گاز جهت لوله کشی گازهای آرگون، هلیوم و... است به نحوی که حتی زمانی که اتصال دستگاه تصفیه از منبع گاز قطع شود دستگاه تحت آلودگیها و ناخالصی های هوا قرار نمی گیرد. علاوه بر این، دستگاه تصفیه گاز نیاز به تعمیرات اساسی ندارد و نگهداری و حتی تعویض تیوپ های آن در هنگام ضرورت بسادگی امکان پذیر است. دستگاه مجهز به ترموکوپل و نمایشگرهای داخل کوره فیلتر است و همین طور مجهز به حسگر حرارتی است که در هنگام افزایش دمای دستگاه می تواند برق دستگاه را قطع کند. همچنین، به سبب استفاده از قطعات الکترونیک با قدرت مناسب و طراحی خاص در مقابل نوسانات غیر عادی برق مصون بوده و عملکرد بهینه و قابل اطمینان طولانی مدت را دارا میباشد و از مصرف برق مناسبی برخوردارست.
در صورت لزوم (بنا به درخواست مشتری) امکان نصب حسگر فشار برای هنگامی که گاز کپسول به پایان می رسد و همین طور شیر برقی های ورودی و خروجی گاز برای حالات خاص وجود دارد.
مدیرعامل شرکت کنترل سیستم ابزار نوین، درباب هزینه تمام شده ساخت تصفیه کننده گاز آرگون CS_۲۲۰۰ اظهار داشت: این محصول سفارشی ساز است و بنا به خواست مشتری از ۶۴ میلیون تومان تا ۱۶۰ میلیون تومان نوسان قیمت دارد این در حالیست که قیمت نمونه مشابه خارجی این دستگاه چیزی حدود سه میلیارد تومان است و ما با بومی سازی آن یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی را رقم زده ایم.
وی افزود: ما سالانه ظرفیت تولید ۱۰۰ نمونه از این دستگاه را داریم ولی اگر کمک دولتی برای خرید مواد اولیه آن داشته باشیم، می توانیم این میزان را ارتقا دهیم. در عرصه صادرات هم با روسیه قرارداد داریم و تا کنون سه عدد از این دستگاهها را به این کشور صادر کرده ایم.
سلامی در آخر درباب تعداد افرادی که به همت این شرکت دانش بنیان مشغول بکار شده اند؛ اضافه کرد: سال ۱۳۸۲ با چهار نفر شرکت را راه اندازی کردیم و هم اکنون موفق به اشتغال ۳۷ نفر تمام وقت و ۲۰ نفر پاره وقت شده ایم.

1402/10/26
13:40:53
5.0 / 5
353
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک