با توافق نامه سه جانبه كلید خورد؛
شناسایی فرصت های فناورانه در صنایع برق و انرژی
به گزارش کوتاه کننده لینک، توافق نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی، پژوهشگاه نیرو و صندوق دانش بنیان پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی در جهت معرفی و شناسایی فرصت های حوزه توسعه فناوری صنعت برق و انرژی به امضا رسید.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این توافق نامه که به امضای شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو و سپهر برزی مهر، رئیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت برق و انرژی (نیرو) رسید بر پشتیبانی از فعالیتهای تحقیق و توسعه و تولید محصولات اولویت دار در حوزه صنعت برق و انرژی با هدف افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در این صنعت و ترویج و توسعه بازار محصولات دانش بنیان داخلی و ارتقاء ابزارهای مؤثر در پشتیبانی از تولیدکنندگان هم تاکید گردیده است.
موضوع این توافق نامه، برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه فناوری و بومی سازی تکنولوژی های جدید و نوپا از راه شرکتهای صنعتی و یا دانش بنیان با تمرکز بر بهره مندی از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان در زمینه های بهینه سازی و مدیریت مصرف انرژی، اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه های برق، انرژی های تجدیدپذیر و همچنین، برنامه ریزی برای تعریف و اجرای سه هزار میلیارد تومان طرح و پروژه تحقیقاتی و فناورانه است.
حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طی سخنانی در این مراسم با اشاره به اینکه پژوهشگاه نیرو، جدی ترین گزینه مرکز برای توسعه فناوری های صنعت برق بوده است، اظهار داشت: دغدغه مندی این پژوهشگاه در حوزه توسعه فناوری و نزدیک بودن آن به رگولاتوری و دسترسی به بخش سیاست گذاری و قانون گذاری و شناخت از بازار دلیل این انتخاب بود چون که این پژوهشگاه بنا بر عقبه پژوهشی که دارد، کاملا به اولویت ها، ظرفیت ها و امکانات آگاه است.
وی افزود: در حوزه فناوری های راهبردی با دو دسته پروژه مواجه هستیم؛ نخست طرح های کوتاه مدت ثروت آفرین که منجر به توسعه بازار می شود و دوم طرح های قدرت آفرین بلندمدت که ما را تاب آور می کند؛ ازاین رو، در معاونت علمی می کوشیم تا با استفاده از ابزارها و حمایت های مالی و رگولاتوری به ظرفیتهای موجود در کشور جهت دهیم و در این راستا دهی نگاهمان به شرکتهای دانش بنیان بالغ باشد و با توسعه و وصل کردن شرکتهای نوپا به آنها این مهم را رقم بزنیم.
نکته دیگری که رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی در مورد توافق نامه بر آن تاکید داشت تمرکز بر چند فیلد و برنامه مشخص بود تا در نهایت بتوان در یک زمان مشخصی به خروجی های قابل قبول رسید.
مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو، هم توافق نامه مذکور را یکی از نخستین گام ها برای همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت نیرو خواند و با اشاره به اینکه حدود هزار شرکت در حوزه آب و انرژی فعالیت دارند، اظهار داشت: یکی از کارهایی که وزارت نیرو باید در دستور کار خود قرار دهد، فعال کردن این شرکت ها و پر و بال دادن به آنها است.
عمیدپور هم بر پرهیز از پراکنده کاری تصریح کرد و تمرکز بر چند محور و اولویت راهبردی و مورد تقاضا برای رسیدن به خروجی در بازه زمانی مشخص را ضروری دانست.
وی اظهار امیدواری کرد که با تسهیل شرایط برای شرکتهای دانش بنیان و همینطور فعالیتهای فناورانه بتوان تا پایان دولت سیزدهم کارنامه خوبی را در حوزه صنعت برق و آب به جا گذاشت.
مدت زمان و اعتبار توافقنامه از زمان شروع همکاری مشترک به مدت سه سال است.
معاونت علمی، در این توافقنامه متعهد شده تا از شرکتهای فعال در صنعت برق و انرژی کشور، شرکتهای دانش بنیان، واحدهای فناور و خلاق جهت توسعه تکنولوژی های جدید و ارتقای کیفی محصولات با اولویت نیازهای احصاء و اعلام شده پژوهشگاه یا سایر شرکت ها و ذی نفعان صنعت برق و انرژی کشور با استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان حمایت و پشتیبانی کند.
همچنین، برنامه ریزی جهت تسهیل در دریافت مجوزهای تخصیص اعتبارات مالیاتی برای سرمایه گذاری شرکت ها در فعالیتهای اولویت دار مبحث توافقنامه و پشتیبانی از توسعه زیرساخت های در رابطه با تجهیز لابراتوار های مرجع از دیگر تعهدات معاونت علمی در این توافقنامه است.
در طرف مقابل پژوهشگاه نیرو هم احصاء، مطالعه و اولویت بندی و معرفی طرح ها و پروژه های اولویت دار صنعت برق و انرژی، پشتیبانی فنی و آزمایشگاهی از طرح ها و پروژه های تحقیقاتی و فناورانه مصوب، تسهیل دریافت تاییدیه های استاندارد در صنعت برق از راه تدوین استاندارد و انجام آزمون های مرتبط در لابراتوار های مرجع داخلی، پشتیبانی از تجاری سازی و کاربست نتایج پروژه های فناورانه مبحث توافقنامه در صنعت برق و انرژی را هم متعهد شد.
صندوق دانش بنیان ریاست جمهوری طرف سوم توافقنامه هم متعهد به شناسایی و جذب شرکتهای صنعتی و یا دانش بنیان به منظور اجرای مبحث توافقنامه، حمایت و مشارکت با شرکتهای صنعتی و یا دانش بنیان جهت بهره مندی ایشان از اعتبار مالیاتی برای سرمایه گذاری در فعالیتهای تحقیق و توسعه و... شد.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب