URL



مشاور ویژه مدیرعامل كمیسیون فضایی عربستان سعودی:

بلندپروازی های عربستان در فضا ادامه می یابد

بلندپروازی های عربستان در فضا ادامه می یابد

به گزارش کوتاه کننده لینک، مشاور ویژه مدیرعامل «کمیسیون فضایی عربستان سعودی» در مصاحبه با اسپیس اظهار داشت که عربستان سعودی می خواهد به فعالیتهای فضایی خود ادامه دهد و برنامه های جاه طلبانه ای را برای پروازهای فضایی سرنشین دار در سر دارد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، برای نخستین بار در تاریخ، دو عربستانی در «ایستگاه فضایی بین المللی»(ISS) زندگی و کار می کنند. «علی القرنی»(Ali AlQarni) و «ریانه برناوی»(Rayyanah Barnawi) روز ۲۱ مه در مأموریت خصوصی چهار نفره «آکسیوم-۲»(Ax-2) که توسط شرکت «آکسیوم اسپیس»(Axiom Space) صورت می گیرد، به لابراتوار مداری پرتاب شدند. این دو نفر، دومین و سومین سعودی هستند که به فضا رفته اند و برناوی اولین زن از این پادشاهی به حساب می آید که تابحال به مرز نهایی رسیده است.
القرنی و برناوی به همراه دو خدمه دیگر آکسیوم-۲ «پگی ویتسون»(Peggy Whitson) و «جان شافنر»(John Shoffner)، قبل از بازگشت به زمین در کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX)، حدود هشت روز را در ایستگاه فضایی بین المللی سپری خواهند کرد.
آکسیوم-۲ یک مأموریت بزرگ برای پروازهای فضایی تجاری به حساب می آید چونکه دومین مأموریت خصوصی سرنشین دار به ایستگاه فضایی بین المللی بعد از «آکسیوم-۱» در آوریل ۲۰۲۲ است و برای عربستان سعودی که هدف سرعت بخشیدن به کسب تجربه و ایجاد یک ردپای بزرگتر بیرون از زمین را دنبال می کند، یک نقطه عطف به حساب می آید.
اسپیس، مصاحبه ای را با «مشاعل الشمیمری»(Mishaal Ashemimry) داشته است تا در مورد اهمیت مأموریت آکسیوم-۲ برای عربستان سعودی و برنامه های این کشور در رسیدن به آینده درخشان پرواز فضایی صحبت کند. الشمیمری یک مهندس سعودی-آمریکایی در حوزه هوافضا است که بعنوان مشاور ویژه مدیرعامل «کمیسیون فضایی عربستان سعودی»(SSC) و معاون رئیس «فدراسیون بین المللی فضانوردی»(IAF) در عرضه طرح های متنوع خدمت می کند.
الشمیمری شرکت موشکی خویش را در ۲۶ سالگی راه اندازی نمود و در سال ۲۰۱۵ بعنوان زن الهام بخش سال در مراسم «جوایز زن عرب»(Arab Woman Awards) انتخاب گردید. وی در سال ۲۰۱۸ جایزه دستاورد علمی را از «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»(Salman bin Abdulaziz Al Saud) پادشاه عربستان دریافت کرد.


اسپیس: حضور اولین فضانوردان سعودی در ایستگاه فضایی بین المللی چه احساسی دارد؟
الشمیمری: این بطور قطع یک لحظه تاریخ ساز است. همه هیجان زده بودند. وقتی در پرتاب مأموریت آکسیوم-۲ شرکت کردیم، قلب ها می تپیدند. این یک مأموریت آغازگر است که در را به روی برنامه پروازهای فضایی سرنشین دار ما باز می کند. برنامه پروازهای فضایی سرنشین دار مقرر است یک برنامه پایدار پرواز فضایی سرنشین دار باشد که یک پروژه راهبردی و بخشی از راهبرد فضایی ملی به حساب می آید.
اسپیس: امکان دارد کمی در مورد آن چیزی صحبت کنید که این راهبرد مستلزم آن است؟ منظورم اینست که این نخستین ماموریتی است که سعودی ها را به ایستگاه فضایی بین المللی می فرستد اما آخرین مأموریت نیست. درست است؟
الشمیمری: درست است. هدف ما اینست که دو عنصر در برنامه پرواز فضایی سرنشین دار وجود داشته باشد. نخستین عنصر، هدایت علمی است که به همه بشریت سود می رساند. عنصر دوم بر سرمایه انسانی و مهارت های فنی ما تاثیر می گذارد و بدیهی است که جنبه الهام بخشی دارد.
تک تک برنامه های پرواز فضایی سرنشین دار، در هر کشوری مایه غرور ملی هستند. این سبب می شود که مردم واقعا به دستاوردهای کشور خود افتخار کنند اما تأثیرات مستقیم و غیرمستقیمی را هم بر سرمایه انسانی و توسعه بخش غیر فضایی دارد. زیبایی برنامه پروازهای فضایی سرنشین دار، بخصوص وقتی در مورد آزمایش ها صحبت می نماییم، اینست که بخش های غیر فضایی را به فضا می آورد چونکه بعضی از تحقیقات امکان دارد لزوما فضامحور نباشند.
بعنوان مثال، در تحقیقات دارویی میتوان از محیط ریزگرانش و شرایط موجود در فضا بهره برد تا ساختارهای کریستالی پروتئین که برای تولید دارو به وجود می آیند، درک شوند. بنابراین، بخش های غیر فضایی هستند که بر محیط فضا سرمایه گذاری می کنند تا پوشش علم را پیش ببرند. این امر، خیلی از حوزه های متعدد علم را جذب می کند و پیشرفت آنها را آسان می سازد. این مورد بر توسعه سرمایه انسانی و افزایش مجموعه مهارت های فنی مهم عربستان تاثیر می گذارد.
برناوی درحال کار کردن در ایستگاه فضایی بین المللی


منبع:

1402/03/08
12:26:44
5.0 / 5
295
تگهای خبر: آزمایش , تولید , شركت , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک