URL



شکار حباب های عجیب آبی رنگ در جو زمین

شکار حباب های عجیب آبی رنگ در جو زمین

کوتاه کننده لینک: تصویری که یکی از فضانوردان ˮایستگاه فضایی بین المللیˮ از زمین گرفته است، حباب های عجیبی به رنگ آبی را در جو زمین نشان میدهد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یکی از فضانوردان "ایستگاه فضایی بین المللی"(ISS)، تصویر عجیبی را از زمین گرفته است. این تصویر، دو حباب آبی عجیب و غریب را نشان میدهد که در جو سیاره ما می درخشند. این جفت خیره کننده ممکنست ماورایی به نظر برسند اما در حقیقت، آنها نتیجه دو پدیده طبیعی غیرمرتبط هستند که بطور همزمان رخ می دهند.
این تصویر سال قبل توسط یکی از اعضای خدمه "اکسپدیشن ۶۶"(Expedition 66) که نامش ذکر نشده هنگام عبور ایستگاه فضایی بین المللی از فراز دریای جنوبی چین گرفته شد. این عکس در ۹ اکتبر توسط "رصدخانه زمین ناسا"(NASA Earth Observatory) بصورت آنلاین منتشر گردید.


اولین حباب نور که در پایین تصویر دیده می شود، یک صاعقه بزرگ در جایی از خلیج تایلند است. رعد و برق بطور معمول از ایستگاه فضایی بین المللی به سختی دیده می شود برای اینکه بطور معمول توسط ابرها پوشیده شده است اما این صاعقه خاص در کنار یک شکاف دایره ای بزرگ در بالای ابرها صورت گرفت که موجب شد دیواره های اطراف ساختار ابری شبیه به کاسه آتشفشانی روشن شوند و یک حلقه درخشان قابل توجه را ایجاد کنند.


دومین حباب آبی که در سمت راست بالای تصویر دیده می شود، نتیجه نور تابیده شده از ماه است. جهت ماه در ارتباط با ایستگاه فضایی بین المللی به این معناست که نور بازتاب شده از خورشید، مستقیما از جو سیاره عبور می کند که آنرا به یک لکه آبی روشن با هاله ای مبهم تبدیل می کند. بگفته رصدخانه زمین، این اثر به خاطر مقداری از نور ماه است که ذرات ریزی را در جو زمین پراکنده می کند.
رنگ های مختلف نور مرئی، طول موج های متفاوتی دارند که بر تعامل آنها با ذرات جو تأثیر می گذارد. نور آبی، کوتاه ترین طول موج را دارد؛ بنابراین، احتمال پراکندگی آن بیشتر است که موجب آبی شدن ماه در این تصویر می شود. بگفته ناسا، همین اثر توضیح می دهد که چرا آسمان در طول روز آبی بنظر می رسد برای اینکه طول موج های آبی نور خورشید، بیشترین پراکندگی را دارند و برای چشم انسان بیشتر قابل مشاهده می شوند.
همین طور در این عکس، شبکه درخشانی از نورهای مصنوعی دیده می شود که از سمت تایلند می آیند. سایر منابع برجسته آلودگی نوری در تصویر، از ویتنام و جزیره هاینان ساطع می شوند که جنوبی ترین منطقه چین است؛ بااینکه این منابع نور تا اندازه زیادی توسط ابرها پوشیده شده اند. بگفته رصدخانه زمین، هاله نارنجی رنگ موازی با انحنای زمین، لبه جو است که بطور معمول به عنوان "کرانه زمین" شناخته می شود.



1401/07/28
12:11:42
5.0 / 5
539
تگهای خبر: شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

جدیدترین ها

کوتاه کننده لینک