URL



چاپستیک های برقی که غذا را خوشمزه می کنند!

چاپستیک های برقی که غذا را خوشمزه می کنند!

پژوهشگران ژاپنی، چاپستیک های برقی ابداع نموده اند که می توانند به بهتر شدن طعم غذا کمک کنند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمودو، مواد اساسی مانند نمک و شکر که به بهتر شدن طعم غذا کمک می کنند، در صورت مصرف بیش از حد می توانند تأثیرات نامطلوبی بر بدن انسان داشته باشند. با این وجود، همان گونه که عینک های واقعیت مجازی می توانند چشم ها را فریب دهند تا جهان های سه بعدی را ببینند که وجود ندارند، چاپستیک ها نیز می توانند زبان کاربر را فریب دهند تا شوری را حتی در غذاهای سالم تر که سدیم کمی دارند، بچشند.
این چاپستیک ها که در "دانشگاه میجی"(Meiji University) ژاپن ابداع شده اند، قسمتی از کوشش های "وزارت بهداشت، کار و رفاه"(MHLW) این کشور به شمار می روند تا میزان نمک مصرفی مردم ژاپن را کاهش دهند. این تلاش ها با سفارش های "سازمان جهانی بهداشت"(WHO) مطابقت دارند.
هدف کاهش میزان نمک مصرفی، حداقل تا ۲۰ درصد است اما این امر می تواند به کاهش طعم غذا منجر شود. این یک مانع لایتناهی و مشکل ساز برای کسانی است که تلاش می کنند رژیم غذایی سالم تری را در پیش بگیرند و به آن پایبند باشند. اینجاست که چاپستیک ها وارد می شوند. در انتهای یکی از آنها، یک اتصال فلزی وجود دارد که جریان الکتریکی را به شکل موجی خاصی به دهان می رساند. جریان الکتریکی بر یون های موجود در کلرید سدیم و مونوسدیم گلوتامات تأثیر می گذارد؛ بطوریکه طعم های نمکی و اومامی با تقویت جوانه های چشایی تجربه می شوند.
در یک آزمایش جدید مشخص شد که تحریک الکتریکی اضافه شده، طعم شور یک غذای معین را حدودا تا ۱.۵ برابر می افزاید. هنگام خوردن چیزی که با کاهش ۳۰ درصدی نمک تهیه شده است، تفاوت طعم برای کاربر نامحسوس خواهد بود و سطح جریان الکتریکی مورد استفاده در این آزمایش، غیرقابل تشخیص است.


این ایده سوابق زیادی دارد. گروه دیگری از پژوهشگران ژاپنی در سال ۲۰۱۶، یک چنگال برقی ساختند که طعم شور و ترش را بیشتر می کند. شرکتی به نام "اسپون تک"(SpoonTEK) نیز قاشق ارتقایافته ای همراه با اتصالات الکتریکی می فروشد که نه فقط افزایش طعم را وعده می دهد، بلکه می تواند به کاهش مزه ناخوشایند کمک نماید. پژوهشگران حتی تا آنجا پیش رفته اند که صفحه های لیسیدنی ابداع نموده اند که می توانند طعم های متنوعی را بدون قرار دادن غذا در دهان بازسازی کنند.
تا تحقق ایده لذت بردن از یک وعده غذایی مجازی بدون دریافت حتی یک کالری هنوز چند سال باقی مانده است اما پژوهشگران دانشگاه میجی، چاپستیک های خودرا اصلاح کرده اند تا نسخه ای سازگارتر برای مصرف کننده ایجاد کنند که به یک بسته باتری روی مچ دست متصل می شود.



1401/01/28
09:39:44
5.0 / 5
547
تگهای خبر: آزمایش , الكتریكی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک