URL



توسط محققان كشور؛

دستگاه آزمون سنگ و خاک بومی سازی شد

دستگاه آزمون سنگ و خاک بومی سازی شد

محققان کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه دیلاتومتر برای آزمون سنگ و خاک در گودبرداری ها شدند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهدی محمدی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت نمونه داخلی دستگاه دیلاتومتر پوسته منبسط شونده Flexible Borehole Dilatometer » اظهار داشت: هدف از ساخت این دستگاه در درجه اول کوشش برای بومی سازی دستگاه آزمون های برجای خاک و سنگ بوده است، بنابراین با عنایت به نبود نمونه داخلی آن، تصمیم بر ساخت دستگاه با هزینه به نسبت کمتر از نمونه خارجی، گرفته شد.
وی اضافه کرد: همینطور تسهیل اجرای آزمون استاندارد دیلاتومتری مرسوم در پروژه ها از دیگراهداف اجرای این پروژه بود که با ساخت و آزمون های آزمایشگاهی، صحت سنجی دستگاه صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه آمادگی دستگاه جهت اجرای آزمون در پروژه های دیگر قابل تایید است، اظهار داشت: روش کار در ابتدا طراحی و مدلسازی اولیه دستگاه بر مبنای استانداردهای ISO، ASTM، ISRM بوده و بعد از کسب نتایج مورد قبول از مدلسازی، مبادرت به اجرا و ساخت قطعات شده است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: سپس با روش های استاندارد عرضه شده، دستگاه در آزمایشگاه کالیبره شده و آماده اجرای آزمون برجا شده است تا در نهایت بعنوان صحت سنجی داده های حاصل از این دستگاه، در پروژه ها مورد استفاده قرار بگیرد.
محمدی ضمن اشاره به موارد کاربرد دستگاه طراحی شده اظهار داشت: یکی از پروژه هایی که با استفاده از این دستگاه انجام شده گودبرداری در منطقه قصرالدشت تهران بوده که داده های پروژه، صحت و دقت داده ها مورد تایید قرار گرفته است.
مجری طرح اظهار نمود: دستگاه دیلاتومتر پوسته منبسط شونده است میتواند در پروژه های ژئوتکنیکی، عمرانی و معدنی، شامل طراحی و ساخت سازه های زیرزمینی (تونلها، ایستگاه های مترو، مغارها، فصاهای زیرزمینی، معادن زیرزمینی) و سازه های سطحی (سدها، پی سازی ها، گودبرداری ها و... ) مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در ادامه کار این پروژه، هدف اول ما، توسعه و بهبود دستگاه حاضر و سپس رساندن آن به مرحله صنعتی است.
وی ضمن اشاره به خصوصیت های طرح اظهار داشت: از خصوصیت های این دستگاه، مزیت های نسبی آن در مقایسه با سایر آزمونهای برجا است که در تسهیل کارهای عمرانی بدون کاهش دقت و صحت طراحی سازه ها کمک فراوانی خواهد نمود.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه بومی سازی شده نمونه خارجی است، اظهار داشت: اما در مقایسه با هزینه ساخت نمونه داخلی آن، ارز بری در حدود ۲۰ برابر هزینه دارد. بنابراین ساخت نمونه داخلی از نظر صرفه اقتصادی کاملا توجیه پذیر است.
محمدی ضمن اشاره به مزیت های رقابتی طرح اظهار داشت: این دستگاه قابلیت استفاده در انواع پروژه ها را دارد و در مقایسه با آزمون های مشابه، مزیت های خاص خویش را دارد که مهندسین با عنایت به شرایط پروژه، در نظر میگیرند.
وی تصریح کرد: این دستگاه میتواند در پروژه های ژئوتکنیکی، عمرانی و معدنی، شامل طراحی و ساخت سازه های زیرزمینی (تونلها، ایستگاه های مترو، مغارها، فصاهای زیرزمینی، معادن زیرزمینی) و سازه های سطحی (سدها، پی سازی ها، گودبرداری ها و... ) مورد استفاده قرار گیرد.


منبع:

1400/12/21
19:55:24
5.0 / 5
652
تگهای خبر: آزمایش , صنعت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک