URL



توسعه دستگاهی که رقیب آزمایش پی سی آر است

توسعه دستگاهی که رقیب آزمایش پی سی آر است

پژوهشگران موسسه علوم فوتونیک بارسلون اسپانیا بتازگی از توسعه یک تراشه میکروسیالی آگاهی داده اند که می تواند کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 را در کمتر از 30 دقیقه و با دقتی مشابه آزمایش استاندارد فعلی پی سی آر(PCR) شناسایی کند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از مدگجت، این فناوری سرعت آزمایش های آنتی ژن را با دقت آزمایش پی. سی.آر ترکیب می کند و بدین سبب ممکنست برای آزمایش در بالین بیمار مناسب باشد.
آزمایش تشخیصی بر بالین بیمار یا آزمایش در نقطه مراقبت(POCT یا Point-of-care testing) آزمایش تشخیص پزشکی است که در بالین بیمار قابل انجام است.
این روش شامل ترکیب چند قطره بزاق با آنتی بادی های فلورسنت مقابل ویروس می باشد. سپس، نمونه بزاق بوسیله یک کانال میکروسیالی عبور می کند و یک آشکارساز نوری نیز به سرعت وجود ویروس را ارزیابی می نماید.
در حالیکه شدت بیماری سویه جدید بیماری کووید-۱۹ به نام اومیکرون خفیف تر و مرگ ناشی از مبتلاشدن به آن کمتر است اما باید در نظر داشت که یک سویه جدی تر دیگر ممکنست در راه باشد. علاوه بر این، مطمئنا دیر یا زود همه گیری ویروسی دیگر اتفاق خواهد افتاد و توسعه پلت فرم فناوری های تشخیصی و درمانی به این مفهوم است که ما باید برای موارد بعدی آمادگی بیشتری داشته باشیم.
در این راستا، این پژوهشگران از یک آزمایش جدید کووید-۱۹ رونمایی کرده ‎اند که سرعت آزمایش های آنتی ژن را با دقت پی سی آر ترکیب می کند. این آزمایش که پژوهشگران آنرا یک "ویروس سنج روان"(flow virometer) توصیف کرده اند، نیازی به سواب بینی که انجام آن ناخوشایند است، ندارد و تنها با دو قطره بزاق کار خواهد نمود.


"روبیه حسین"(Rubaiya Hussain) محقق این مطالعه اظهار داشت: این دستگاه از چند قطره بزاق و نشانگرهای نور فلورسنت استفاده می نماید. هنگامی که بزاق از دهان بیمار جمع آوری می شود، آنرا در محلولی که حاوی آنتی بادی های فلورسنت است وارد می نماییم. اگر بزاق حاوی ذرات ویروسی باشد، آنتی بادی های فلورسنت به ویروس متصل خواهند شد. سپس نمونه جمع آوری شده به یک کانال میکروسیال فرستاده می شود که کانال میکروسیال نیز از یک مجموعه تشخیصی نوری لیزری عبور خواهد نمود. لیزر نمونه را روشن می کند و در صورت وجود ذرات ویروسی، سیگنال فلورسانس افزایش داده خواهد شد. در کمتر از یک دقیقه، نتایج در نمودار نمایش داده شده و به سیستم هشدار می دهد که نمونه مثبت است.
پژوهشگران تا حالا این فناوری را روی ۵۰ بیمار آزمایش کرده اند و نشان داده اند که حساسیت آن ۹۱.۲ درصد است که مشابه آزمایش پی سی آر است. با این وجود، انجام این آزمایش سریع تر و آسان تر از پی سی آر است.
در نهایت، این فناوری ممکنست برای تشخیص سایر پاتوژن ها نیز مفید باشد. "اویلینا واس"(Ewelina Wajs) از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: دستگاه ما همه کاره است. با انتخاب آنتی بادی های مناسب، این فناوری می تواند برای تشخیص سایر ویروس ها مانند ویروس کرونا یا ویروس آنفلوانزای فصلی یا حتی میکروارگانیسم های موجود در آب مانند "لژیونلا" و "اشریشیا کلی" مناسب باشد.



1400/12/16
10:16:08
5.0 / 5
520
تگهای خبر: آزمایش , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک