URL



با كمك محقق ایرانی بررسی شد:

سینوزیت مزمن فعالیت مغز را تغییر می دهد

سینوزیت مزمن فعالیت مغز را تغییر می دهد

کوتاه کننده لینک: میلیون ها انسان که به سینوزیت مزمن مبتلا هستند نه فقط با گرفتگی بینی و سردرد، دست و پنجه نرم می کنند بلکه معمولاً برای تمرکز داشتن نیز بسیار تلاش می کنند و افسردگی و علایم دیگری را نیز تجربه می کنند که این مساله می تواند نشان دهنده درگیری مغز در بیماری آنها باشد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن" در مطالعه اخیرشان با کمک دکتر "آریا جعفری" پژوهشگر ایرانی اظهار کرده اند سینوزیت مزمن فعالیت مغز را تغییر می دهد.
تحقیقات جدید پژوهشگران نشان داده است التهاب سینوس با تغییراتی در فعالیت مغز(به ویژه با شبکه های عصبی که شناخت، درون نگری و پاسخ به محرک های خارجی را تعدیل می کنند) مرتبط می باشد.
دکتر آریا جعفری جراح و استادیار جراحی گوش و حلق و بینی و سر و گردن دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن اظهار داشت: این نخستین مطالعه است که التهاب مزمن سینوس را با تغییر عصب شناختی مرتبط اعلام می کند. ما در مطالعات پیشین خود دریافته بودیم بیمارانی که سینوزیت دارند اغلب تصمیم می گیرند که به پزشک مراجعه کنند و این تنها به سبب اینکه آنها گرفتار آبریزش بینی و فشار سینوس می شوند نیست بلکه به این علت است که این بیماری بر نحوه تعامل آنها با جهان تأثیر می گذارد و آنها نمی توانند مثمرثمر باشند، تفکر برای آنها دشوار است، خواب با کیفیت ندارند و بدین سبب این مساله به شکل گسترده ای بر کیفیت زندگی آنها تأثیر می گذارد.
بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیش گیری از بیماری، حدود ۱۱ درصد از افراد بزرگسال ساکن آمریکا به سینوزیت مزمن مبتلا هستند. ممکنست روند درمان این بیماری چند سال طول بکشد و اغلب نیز برای بیماران مبتلا آنتی بیوتیک تجویز می شود. گرچه برخی درمان ها ممکنست موثر باشند اما باید گفت امکان عود این بیماری نیز وجود دارد.
پژوهشگران مطالعات پروژه(HCP) را مورد بررسی قرار دادند و طی آن به بررسی داده های مغز هزار و ۲۰۶ بزرگسال سالم در سنین ۲۲ تا ۳۵ سال پرداختند. داده ها شامل اسکن تصویر رادیولوژی و اندازه گیری های شناختی/رفتاری بود.
این اسکن ها به آنها امکان شناسایی ۲۲ فرد مبتلا به التهاب سینوس متوسط ​​یا شدید و همین طور یک گروه متشکل از ۲۲ نفر که هم سن گروه مبتلا که گرفتار این التهاب نبودند را داد. آنها با کمک اسکن اف ام آرآی که جریان خون مغزی و فعالیت عصبی را تشخیص می دهد متوجه تفاوت در بعضی کارهای مغزی شدند.
پژوهشگران گفتند، شرکت کنندگان با التهاب سینوس متوسط و شدید افراد جوانی بودند که از نظر بالینی علایم قابل توجهی از اختلال شناختی را نشان نمی دادند. با این وجود اسکن مغزی آنها داستان دیگری را برای ما نشان داد و ما متوجه کاهش حس توجه آنها، مشکلات تمرکز یا اختلالات خواب در آنها شدیم.
جعفری یافته های این مطالعه را بعنوان یک سکوی پرتاب برای کشف روش های درمانی جدید برای این بیماری می داند.
یافته های این مطالعه در مجله"JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery " منتشر گردید.




منبع:

1400/01/23
10:22:09
5.0 / 5
709
تگهای خبر: شبكه , شركت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک