با نام گذاری صخره های مریخ، به ناسا كمك كنید!
كوتاه كننده لینك: ناسا از مردم خواسته تا با نامگذاری صخره هایی كه در تصاویر مریخ می بینند، به بهبود ماموریت مریخ نورد ˮكنجكاویˮ كمك كنند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از تک کرانچ، هشت سال است که مریخ نورد "کنجکاوی"(Curiosity) ناسا روی مریخ فرود آمده اما ماموریت آن هنوز اختتام نیافته و در حال ارتقا است. شما می توانید با اختصاص دادن چند دقیقه از زمان خود به نام گذاری داده های خامی که هوش مصنوعی با آنها تغذیه می شود، به این مریخ نورد کمک کنید.
مریخ نورد کنجکاوی به تنهایی مسیر خودرا پیدا نمی کند؛ بلکه گروهی از افراد روی زمین هستند که به تجزیه و تحلیل تصاویر مریخ می پردازند و مسیری را برای این آزمایشگاه علمی متحرک مشخص می کنند. آنها برای این کار باید تصاویر را به دقت بررسی نمایند تا بفهمند که صخره ها، خاک، ماسه و عناصری از این قبیل دقیقا در کجا قرار گرفته اند.
این کاری است که سیستم های مبتنی بر یادگیری ماشینی به خوبی انجام می دهند. به این سیستم ها، تصاویری داده می شود که خاصیت های برجسته آنها بطور واضح نام گذاری شده است تا سیستم ها یاد بگیرند که خاصیت های مشابه را در تصاویر نامگذاری نشده پیدا کنند.
مشکل اینجاست که بااینکه خیلی از مجموعه داده های تصویری نام گذاری شده اند اما خیلی از سطوح مریخ وجود دارند که انواع متفاوتی از زمین ها را در بر دارند و نام گذاری نشده اند.
"هیرو اونو"(Hiro Ono)، پژوهشگر هوش مصنوعی "آزمایشگاه پیش رانش جت"(JPL) ناسا اظهار داشت: برای آموزش یک الگوریتم یادگیری عمیق معمولا صدها یا هزاران نمونه مورد نیاز است. برای نمونه می توان به الگوریتم های خودرو های خودران اشاره نمود که با تصاویر بی شماری از جاده ها، علایم و چراغ های راهنمایی و رانندگی، پیاده روها و وسایل نقلیه دیگر آموزش داده می شوند. پایگاه داده های عمومی برای یادگیری عمیق نیز افراد، حیوانات و ساختمان ها را در بر دارند اما مریخ چنین پایگاه داده ای ندارد.
حالا ناسا تصمیم گرفته تا یک پایگاه داده نیز برای مریخ بسازد و برای این کار از مردم کمک خواسته است. ناسا هم اکنون الگوریتمی موسوم به "SPOC" برای این کار دارد اما برای بهبود آن درخواست کمک کرده است.
ناسا در پرتال وب موسوم به "زونیورس"(Zooniverse)، هزاران تصویر از مریخ بارگذاری کرده است و همه می توانند چند دقیقه از زمان خودرا به خواندن اطلاعات آموزشی و نامگذاری این تصاویر اختصاص دهند.
زونیورس، حدودا ۹۰۰۰ تصویر را در بر دارد که تابحال نیمی از آنها نامگذاری شده اند. اگر چند دقیقه از زمان خودرا به نامگذاری تصاویر اختصاص دهید، می توانید ناسا را به این هدف نزدیک تر کنید. این وب سایت هم اکنون به زبان های انگلیسی، اسپانیایی، هندی و ژاپنی دردسترس است و ترجمه به زبان های دیگر نیز به زودی ارائه خواهد شد.
شاید پیشرفت هوش مصنوعی بتواند به مریخ نورد کنجکاوی نه فقط در مسیریابی کمک نماید، بلکه احتمال از دست دادن انقباض و عوامل دیگری که می توانند قرار گرفتن چرخ های آنرا تحت تاثیر قرار دهند، اعلام کند. همین طور پیشرفت هوش مصنوعی سبب می شود که برنامه ریزی برای بهبود مریخ نورد کنجکاوی، برای پژوهشگران ساده تر باشد برای اینکه اگر پژوهشگران از طبقه بندی اطلاعات مطمئن باشند، لازم نیست زمان زیادی را به بررسی تصاویر اختصاص دهند.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب