URL



توسعه بینی الكترونیكی فشرده برای شناسایی بیماری های ریوی انسان

توسعه بینی الكترونیكی فشرده برای شناسایی بیماری های ریوی انسان

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران بتازگی موفق به توسعه یك بینی الكترونیكی فشرده شده اند كه می تواند به آنها در شناسایی بیماری های ریوی انسان كمك نماید.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران دو کشور روسیه و ایتالیا یک سیستم سنسور فشرده توسعه داده اند که می تواند همانند دستگاه بینی الکترونیکی عمل کند. این دستگاه یک پلت فرم الکترونیکی انعطاف پذیر است که می تواند هوای بازدم و همین طور پاتولوژی دستگاه تنفسی و اندام ها را تجزیه و تحلیل کند.
در طول آزمایشات، این دستگاه بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) که یک بیماری التهابی دستگاه تنفسی است را با دقت بالا شناسایی کرد. این بیماران در این زمان که بیماری کووید-۱۹ شیوع پیدا کرده در معرض خطر بالایی برای مبتلاشدن به این بیماری قرار دارند و درصورت مبتلاشدن عوارض خطرناکی برای آنها به دنبال دارد.
بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) در مخاط برونش در پاسخ به عوامل خارجی بیماری زا ایجاد می شود و منجر به تغییر منفی در عملکرد دستگاه های تنفسی می شود. فرد مبتلا به این بیماری نمی تواند اکسیژن لازم را دریافت کند برای اینکه میزان جریان هوایی که تنفس می کند و به داخل بدن وارد می شود، محدود است. بیماری مزمن انسدادی ریه معمولاً در اثر گازها و ذرات فرار مانند گرد و غبار، تنباکو، ذرات کادمیوم و سیلیکون و موارد دیگر ایجاد می شود. روش های تشخیص این بیماری پیچیده و وقت گیر است و این مساله نیز برای سلامتی بیمار خطرناکست.
روش های مرسوم برای تجزیه و تحلیل تنفس، مانند کروماتوگرافی گازی ( Gas Chromatography) و طیف سنجی جرمی پرهزینه و وقت گیر هستند، بدین سبب روش های جدیدی که کم هزینه باشند و سرعت آنها بالاتر باشد بسیار مورد نیاز است.
کروماتوگرافی گازی یکی از روش های کروماتوگرافی است که جهت بررسی و جداسازی مواد فرار بدون تجزیه شدن آنها، بکار می رود.
دکتر "ایوان باب رینتسکی" (Ivan Bobrinetskiy) محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه ملی تحقیقات فناوری الکترونیک روسیه اظهار داشت: نقص عملکرد اعضای بدن انسان موجب تغییر در برخی از فرآیندهای متابولیسم می شود که بر ترکیب هوای بازدم اثر می گذارد. از تجزیه و تحلیل آن می توان برای شناسایی بیماری های دستگاه تنفسی و همین طور سایر ارگان های داخلی مانند معده استفاده نمود. مفهوم پیشنهادی بینی الکترونیکی امکان نظارت عملیاتی و تشخیص اولیه بیماری ها را تنها در چند دقیقه امکان پذیر می کند. هم چنین حسگرها قابل استفاده مجدد هستند و داده های اولیه و شناسایی لطمه شناسی های احتمالی اندام ها از دستگاه با بهره گیری از روش های تحلیل داده های آماری همچون قابلیت های هوش مصنوعی به حالت دیجیتالی منتقل می شوند.
این سیستم مبتنی بر نانولوله های کربنی اصلاح شده (CNTs) است که به بینی الکترونیکی امکان می دهد چندین ماده را ترکیب کند. بعنوان مثال لایه های رسانا قابل انعطاف از نانولوله های کربنی ساخته می شوند. چنین لایه هایی برای تهیه سیستم مجهز به یک لایه ساختار الکترونیکی که وظیفه عملکرد دستگاه را بر عهده دارد، لازم است.
"آلبرت نسیبولین" (Albert Nasibulin)، استاد موسسه اسکولکوو اظهار داشت: نانو لوله های کربنی توسط رسوب بخار شیمیایی آئروسل ساخته شده و به صورت لایه های نازک شفاف و رسانا ذخیره می شوند. این فناوری قابلیت بازتولیدپذیری را دارد.
مطالعه اثربخشی سیستم جدید بر روی ۱۲ بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و نه فرد سالم مطابق با قوانین کارآزمایی بالینی انجام شد. نمونه گیری از نفس در کیسه های پلاستیکی یک بار مصرف پُلی تترافلوئورو اتیلن(PTFE) ساخته شده از یک ماده بسیار بی اثر و حاوی یک سنسور ماتریس انجام شد.
افراد تا حد امکان نفس را در ریه فرو برده و بوسیله یک نی کیسه پلاستیکی را باد کردند. هنگامی که نی حذف شد بسته ها بسته شدند. سنسور ماتریس داخل کیسه حدود سه دقیقه با هوای بازدم تماس داشت، بطوریکه همه حسگرها می توانستند کاملاً با مولکول های گازی که مشخصه لطمه شناسی است، در تعامل باشند. سپس برای مطالعه بعدی این سیستم با هوای خشک پاک و تمیز شد. نمونه ها از هر شرکت کننده با فاصله یک ساعت جمع آوری شد.
از آنجائیکه این سیستم همه افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه را شناسایی کرده است، می توان ادعا کرد که عملکرد دستگاه بی نقص است. در هوای بازدم، افزایش غلظت دی اکسید نیتروژن تشخیص داده شد. لازم به ذکر است که میزان گاز کمتر از یک مولکول در هر میلیون مولکول هوای بازدم است که نشانگر حساسیت بالای سنسورهای توسعه یافته است.
مواد فرار انتخاب شده برای این مطالعه (آمونیاک، دی اکسید نیتروژن، هیپوکلریت سدیم، آب، بنزن، سولفید هیدروژن، استون، اتانول و ۲-پروپانول) با بیماری های خاص مرتبط هستند و بطور بالقوه می توانند بعنوان نشانگرهای زیستی آنها در نظر گرفته شوند. برای مثال محتوای ۲-پروپانول، بنزن، اتانول و استون در هوای بازدم افراد مبتلا به سرطان ریه افزایش می یابد در صورتیکه استون در بیماران دیابتی یافت می شود. غلظت بالای آمونیاک در نفس انسان با بیماری های کبد یا کلیه هم راه است و سولفید هیدروژن بعنوان نشانگر نشان دهنده آسم نشان داده شده است.






منبع:

1399/02/27
23:07:57
5.0 / 5
1267
تگهای خبر: آزمایش , الكترونیكی , تولید , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک