با روش ابداعی محققان؛
امكان رشد گیاه در خاك های شور فراهم می شود
به گزارش كوتاه كننده لینك محققان روشی ابداع كردند كه بتوان با استفاده از آن، در خاك شور گیاهان را رشد داد.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، بخش زیادی از خاك های جهان برای كشاورزی زیادی شور هستند. در حالیكه مزارع موجود با چرخه آبیاری های فعلی و فرایند تبخیر آب، شورتر می شوند.
حال محققان امید دارند كه با استفاده از یك روش جدید، امكان رشد گیاهان در خاك غیر قابل استفاده را هم فراهم نمایند.
این پژوهش كه توسط محققان دانشگاه "بریگم یانگ" انجام شده است، با خرد كردن ریشه های سه نوع گیاه شورپسند شروع شد.
این گیاهان قادرند به لطف باكتری هایی كه به صورت طبیعی در ریشه خود دارند، در خاك بسیار شور رشد كنند.
محققان بعد از قرار دادن ریشه ها در ظروف آزمایشگاهی، توانستند ۴۰ باكتری متفاوت را رشد داده و جداسازی كنند. باكتری های كه بعضی از آنها حتی آب هایی با درجه شوری دریا را هم تحمل می كنند.
بعد از آن میكروب های جداسازی شده در یك محلول مایع قرار داده شده و وارد دانه های یونجه شدند تا توانایی رشد یونجه در شرایط نمكی بالا سنجیده شود.
در نهایت دانه های تلقیح شده در محیط رشدی قرار گرفتند كه یك درصد نمك داشت.
این مطالعه دو نوع باكتری جداسازی شده را مورد بررسی قرار داد. باكتری هالوموناس و باسیلوس كه برای شبیه سازی رشد گیاهان در حضور ۱ درصد نمك در خاك استفاده شدند. باكتری هایی كه مسئول تحمل نمك در ریشه گیاه هستند.
این كشف بسیار قابل توجه است چونكه خاك كشورهای چین، استرالیا، برخی كشورهای خاورمیانه و بخش عمده ای از زمین های جنوب غربی آمریكا شور است.
الان محققان آزمایش های گلخانه ای را روی برنج، لوبیاسبز و كاهو انجام داده اند تا بتوانند این محصولات را در خاك شور رشد دهند.
نتایج پژوهش در مجله "Frontiers in Microbiology" منتشر شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب