با تلاش پژوهشگران آمریكایی محقق می شود
دستگاههای پوشیدنی منعطف با باتری های انعطاف پذیر
كوتاه كننده لینك: پژوهشگران آمریكایی قصد دارند با انعطاف پذیر كردن باتری ها، قابلیت انعطاف دستگاه های پوشیدنی را بالا برند.
به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، شاید دستگاه های پوشیدنی بزودی انعطاف پذیرتر شوند و نیروی خودرا از باتری های قابل انعطاف به دست آورند.
پژوهشگران "دانشگاه میشیگان"(UMich)، یك جزء رسانا برای باتری لیتیوم- یونی ابداع نموده اند كه می تواند قدرت رسانایی الكتریكی خودرا حتی هنگام كشش حفظ كند.
این جزء رسانا، از چندین لایه تشكیل شده كه از نانوذرات پلی اورتان و طلا ساخته شده اند. پلی اورتان، پلیمری است كه می تواند اشیای معمولی را مانند اسفنج فوم انطاف پذیر كند.
لایه های نانوذرات كه بار منفی دارند، با لایه های پلیمر نرم تر كه بار مثبت دارند، جایگزین می شوند. با كشش جزء رسانا، نانوذرات طلا، با مسیرهای هم تراز هماهنگ می شوند و امكان ادامه رسانایی الكتریسیته را برای آنها فراهم می كنند.
كشش در مقابل رسانایی
"نیكلاس كوتوف"(Nicholas Kotov)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: چالش اصلی طراحی باتری های انعطاف پذیر، یافتن تعادل میان كشش و رسانایی الكتریسیته است.
پژوهشگران، عملكرد این جزء رسانا را در یك باتری دارای الكترولیت لیتیوم آزمایش كردند. این باتری انعطاف پذیر نسبت به باتری های لیتیوم- یونی معمولی، چگالی پایین تری دارد اما بعد از هر 1000 سیكل شارژ، 96 درصد ظرفیت خودرا نگه می دارد. در آزمایش های پژوهشگران دانشگاه میشیگان، باتری توانست 72 درصد شارژ خودرا بعد از 10 سیكل شارژ نگه دارد.
كوتوف اضافه كرد: شاید بتوان از چنین باتری هایی در ابزار پوشیدنی بهره برد و یا آنها را در ربات های نرمی به كار برد كه پاهای انعطاف پذیری دارند. خاصیت های این باتری، قابل اصلاح هستند؛ در نتیجه ما می توانیم آنها را با نیازهای مكانیكی و ذخیره شارژ مورد نظر خود وفق دهیم و در ابزار قابل كاشت و یا ابزارهای دیگر از آنها استفاده نمائیم.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب