URL



درمان اضطراب با تنظیم روده!

درمان اضطراب با تنظیم روده!

كوتاه كننده لینك: اضطراب یك نگرانی رایج در زمینه سلامت عمومی است كه میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار داده است. یك مطالعه جدید نشان داده است علایم اضطراب امكان دارد با تنظیم ریزاندامگان همزیست روده بهبود یابد.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از تك تایمز، علایم اضطراب در بیماری های روانی و انواع اختلالات فیزیكی، خصوصاً در بیماری های در رابطه با استرس، رایج است. علایم اضطراب امكان دارد شامل احساس عصبی، بیقراری شدید، احساس در معرض خطر بودن، وحشت، افزایش ضربان قلب و "نفس نفس زدن"(hyperventilation) باشد.
پژوهشگران در مطالعه اخیر به این نتیجه رسیده اند، افرادی كه مبتلا به مشكلات روده ای گوارشی هستند نیز دارای علائمی مانند عرق كردن، لرزش و احساس ضعف یا خستگی هستند كه این علایم نیز در موارد مضطرب بودن دیده می شود.

ارتباط بین روده و مغز
پیوند قوی بین سلامت روان و تنوع باكتری در روده وجود دارد. مطالعات پیشین نشان داده است كه ریزاندامگان همزیست روده قادر به تنظیم عملكرد مغز بوسیله محور روده-مغز هستند. ریزاندامگان همزیست یك اصطلاح جمعی برای میكروارگانیسم هایی است كه در داخل بدن انسان زندگی می كنند. ریزاندامگان همزیست یا ریزسازوارگان همزیست(Microbiome یا Microbiota ) به معنای كلی و فراگیر زیست بوم ریزاندامگان، همهٔ ژن ها و تودهٔ یاخته ای ریزاندامگان با در نظر نگرفتن سرده و گونه ی آنها، مستقر در یك بخش ویژه را گویند. ریزاندامگان همزیست، رابطهٔ همزیستی با جانور میزبان دارند. این به این معنا است كه این ریزاندامگان هم می توانند همسفره (نوعی زندگی همزیستی كه در آن یك همزیست سود می برد و طرف دیگر نه سود می برد و نه زیان می بیند) باشند، هم بیماری زا.
حالا پژوهشگران "مركز بهداشت روان شانگهای دانشكده پزشكی دانشگاه شانگهای جیائو تونگ"(Shanghai Mental Health Center at the Shanghai Jiao Tong)، دو نوع مداخله كه شامل استفاده از پروبیوتیك ها و روش های غیر پروبیوتیك است را برای تنظیم میكروب های موجود در ریزاندامگان همزیست روده نمایش كرده اند.
"بی بی یانگ"(Beibei Yang)، "جینبائو وی"(Jinbao Wei)، "پیجون جو"(Peijun Ju) و "جینگ هانگ چن"(Jinghong Chen) نویسندگان این مطالعه در پژوهش خود گفتند: ما طی این مطالعه دریافتیم كه می توان علایم اضطراب را با تنظیم ریزاندامگان همزیست روده، درمان كرد.

تنظیم ریزاندام های روده ای
طی این مطالعه پژوهشگران ۲۱ مطالعه انتشار یافته در این زمینه را كه بر روی بیشتر از ۱۵۰۰ فرد انجام شده بود، مورد بررسی قرار دادند.
در ۱۴ مورد از ۲۱ مطالعه، پژوهشگران از پروبیوتیك بعنوان یك روش بالقوه برای تنظیم ریزاندامگان همزیست روده بهره برده بودند. این نوع مداخله "آی.آر.آی. اف"(IRIF) یا مداخلات مربوط به ریزاندام های روده ای نام دارد. هفت مطالعه دیگر از روش های مختلف مداخله غیر پروبیوتیك مانند تغییر دادن غذاهای شركت كنندگان، بهره برده بودند. هدف پژوهشگران در این موارد، تغییر باكتری های خوب در روده شخص برای درمان اضطراب وی بودند.
پژوهشگران متوجه شدند كه در ۵۲ درصد موارد(۱۱ مورد از ۲۱ مطالعه) اضطراب افراد با تنظیم ریزاندامگان همزیست روده درمان شده است و این در حالی بود كه برخی مطالعات نشان دادند كه "IRIF" تأثیری بر اضطراب نداشته است.

تأثیر پروبیوتیك ها و تغییرات غذایی در تنظیم ریزاندامگان همزیست روده
پژوهشگران با بررسی آن ۱۴ مطالعه یاد شده كه در آن از پروبیوتیك ها بهره برده بودند، دریافتند پروبیوتیك ها در ۳۶ درصد موارد در كاهش علایم اضطراب افراد مؤثر بودند اما این درحالی است كه مداخلات غیر پروبیوتیكی دارای اثربخشی بالاتر بودند به شكلی كه در ۸۶ درصد موارد سبب درمان اضطراب فرد شده اند.
"پروبیوتیك ها"(Probiotics) موجودات زنده هستند كه بطور طبیعی در بعضی از غذاها یافت می شوند و از آنها بعنوان باكتری های "خوب" یاد می شود برای اینكه آنها با باكتری های مضر مبارزه می كنند.
طی این مطالعه پژوهشگان اعلام كردند چندین دلیل وجود دارد كه نشان داده است تأثیر تغییرات غذایی بر روی باكتری های روده بسیار بیشتر از پروبیوتیك ها است. نخستین دلیل این است كه غذا منبع انرژی متنوعی برای باكتری روده فراهم می آورد و بدین سبب تغییر رژیم غذایی می تواند جمعیت باكتریایی را تنظیم كند.
دلیل دوم نیز این است كه انواع مختلفی از پروبیوتیك ها در مطالعات معرفی شده اند تأثیرات متفاوتی دارند و در نهایت زمان های مداخله امكان دارد خیلی كوتاه باشد تا میزان فراوانی باكتری های وارد شده افزایش یابد.

پروبیوتیك
فلور روده انسان حاوی انواع مختلفی از باكتری ها است. خیلی از این باكتری ها برای گوارش بهینه غذا مفیدند. دسته ای از این باكتری ها كه به باكتری های پروبیوتیك معروف هستند، علاوه بر كمك به گوارش، مولكول های پیچیده و تركیباتی مانند ویتامین ها و آنتی بیوتیكهای مختلف را تولید می كنند كه برای بدن مفید می باشد. منبع باكتری های پروبیوتیك لبنیات و میوه ها هستند. اداره غذا و كشاورزی سازمان ملل متحد(FAD) و سازمان بهداشت جهانی (WHO)پروبیوتیك را اینگونه تعریف می كند: پروبیوتیك ها میكرو ارگانیسم های زنده ای هستند كه مصرف كافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می شود.
پژوهشگران در اختتام افزودند: ما طی این مطالعه دریافتیم مداخله غیر پروبیوتیك بطور قابل توجهی بهتر از مداخله پروبیوتیك است.
با این وجود، برای نتیجه گیری روشن تر، مطالعات بیشتری لازم است.
یافته های این مطالعه در مجله" BMJ "منتشر شد.




منبع:

1398/03/08
11:02:28
5.0 / 5
1272
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک