URL



پژوهشگران ام.آی.تی بررسی كردند

مغز چطور تغییر مقررات را درك می كند؟

مغز چطور تغییر مقررات را درك می كند؟

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران دانشگاه ˮام.آی.تیˮ با بررسی روی موش ها دریافتند كه یكی از نواحی تالاموس، نقش مهمی در توانایی مغز در تغییر بین مقررات و برنامه ها بر طبق موقعیت و شرایط مختلف دارد.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از ام.آی.تی نیوز، انعطاف پذیری شناختی، توانایی مغز در تغییر میان مقررات یا برنامه های متفاوت بر طبق موقعیت و شرایط است؛ در نتیجه نقش مهمی در فعالیت های روزمره دارد. تصور كنید كه در یك بزرگراه، با سرعت 65 مایل در ساعت رانندگی می كنید، هنگام خارج شدن از بزرگراه و ورود به خیابان، متوجه می شوید كه شرایط تغییر كرده و باید سرعت خودرا كاهش دهید یا اینكه سپس ورود به كتابخانه آرام صحبت می كنید. مغز برای تغییر برنامه در چنین شرایطی، مجموعه متفاوتی از مقررات را حفظ می نماید تا در صورت لزوم، مورد مناسبی را انتخاب نماید. نگهداری این بازنمودهای عصبی مقررات، در قشر پیش پیشانی صورت می گیرد كه مسئولیت برنامه ریزی رفتارهای شناختی پیچیده را بر عهده دارد.
پژوهش جدید دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT) نشان داده است كه یك از نواحی تالاموس در مغز، نقش اصلی را در پردازش تغییر میان مقررات بر عهده دارد. این ناحیه از مغز موسوم به "مدیودورسال تالاموس"(mediodorsal thalamus)، بازنمودهایی كه هم اكنون مورد نیاز نیستند، سركوب می كند. گفتنی است كه این بازنمودها مانند یك حافظه كوتاه مدت حفظ می شوند تا در صورت نیاز، دوباره فعال شوند.
"مایكل هالاسا"(Michael Halassa)، استادیار مغز و علوم شناختی دانشگاه ام.آی.تی اظهار داشت: این كار مانند روشی برای تغییر میان مفاهیم مرتبط و نامرتبط است كه می تواند از تكرار دوباره بازنمودهای نامرتبط كنونی، پیشگیری كند.


هدف هالاسا از این پژوهش، بررسی روابط میان مدیودورسال تالاموس و قشر پیش پیشانی بود. او برای این كار، وظیفه ای را به موش ها محول كرد تا تغییر میان و بافت متفاوت را بررسی كند.
وی در هر آزمایش، دو هدف تصویری و صوتی را به موش ها نمایش داد كه دستورالعمل های متضادی داشتند. یكی از این اهداف رفتن به چپ و دیگری رفتن به راست را دستور می داد. به هر یك از موش ها سرنخی نمایش شد كه آنها را در پیروی از هدف تصویری یا صوتی راهنمایی می كرد. وی ادامه داد: تنها چاره این مسئله برای موشها، به خاطر سپردن سرنخ در طول آزمایش است تا به هدف برسند.
پژوهشگران در این آزمایش دریافتند كه نقش ورودی تالاموس، در تغییر موفقیت آمیز اولویت ها ضروری می باشد. با سركوب مدیودورسال تالاموس در طول آزمایش، تاثیری در عملكرد مشاهده نشد اما هنگامی كه این كار هنگام تغییر مفاهیم صورت گرفت، موش ها به زمان بیشتری برای تغییر اولویت نیاز داشتند.
هالاسا و همكارانش امیدوارند كه بتوانند یافته های این پژوهش را در بهبود توانایی شبكه عصبی مغز به كار گیرند تا به ذخیره وظایف پیشین پیش از اجرای وظایف جدید كمك كنند.
این پژوهش، در مجله "Nature Neuroscience" به چاپ رسید.



1397/08/29
14:33:04
5.0 / 5
1239
تگهای خبر: آزمایش , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک