URL



سازمان جهانی مالكیت فكری اعلام كرد؛

جهش ۱۰ پله ­ای ایران در رتبه بندی جهانی نوآوری

جهش ۱۰ پله ­ای ایران در رتبه بندی جهانی نوآوری

كوتاه كننده لینك: برپایه تازه ترین گزارش سازمان جهانی مالكیت فكری (WIPO) برای رتبه بندی كشورها در شاخص جهانی نوآوری،  ایران در سال جدید میلادی، جهش ۱۰ پله ای داشته است.



به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رتبه ­بندی شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۱۸ منتشر گردید. بر همین اساس، جمهوری اسلامی ایران با جهشی قابل توجه از رتبه ۷۵ در سال ۲۰۱۷ به جایگاه ۶۵ در سال ۲۰۱۸ رسیده است. این در شرایطی است كه رتبه ایران در این شاخص در سال ۲۰۱۵، ۱۰۶ بوده است.
شاخص جهانی نوآوری نام گزارشی است كه هر ساله توسط سازمان جهانی مالكیت فكری (WIPO) منتشر می ­شود و در آن به رتبه بندی كشورها از منظر نوآوری می­ پردازد.
نقش زیست بوم نوآوری و كارآفرینی و توسعه استارتاپ ها
این رشد قابل توجه مرهون رشد در ابعادی همچون خروجی­ های دانش و فناوری (از جایگاه ۹۰ در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۴۱ در سال ۲۰۱۸) و خروجی­ های خلاق (از جایگاه ۱۱۶ در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۵۹ در سال ۲۰۱۸) است كه بی ­شك توسعه زیست بوم نوآوری و كارآفرینی و همینطور توسعه استارتاپ های فعال در بخش های مختلف اقتصادی نقش بی بدیلی در كسب این جایگاه داشته است.
ارائه خروجی های نوآورانه مطلوب
بر اساس گزارش سال ۲۰۱۸ سازمان جهانی مالكیت فكری، ایران با رشد ۱۰ پله­ ای یكی از بیشترین رشدها را در بین كشورهای همتراز خود داشته است. نكته قابل توجه اینكه جایگاه كشورمان در شاخص كارایی نوآوری (Innovation Efficiency Ratio)، از رتبه ۵۶ در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۱۱ در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
این امر بیشتر مرهون وضعیت مناسب شاخص ­های مربوط به ابعاد خروجی است و نشان از این مورد دارد كه ایران توانسته است باوجود ضعف در بعضی شاخص های مربوط به ورودی­ ها، خروجی­ های نوآوارنه بسیار مطلوبی را عرضه نماید.
بر اساس گزارش مذكور، ایران در بین ۳۴ كشور با درآمد متوسط به بالا (upper-middle-income countries) در رتبه ۱۶ و در بین ۹ كشور آسیای مركزی و جنوب غربی آسیا در رتبه دوم قرار دارد.
رشد قابل اعتنای سرمایه انسانی و پژوهش در ایران
براساس جدولی كه در آن، جایگاه كشورها در رتبه بندی كلی شاخص جهانی نوآوری عرضه شده است، رتبه كشورمان از جایگاه ۱۰۶ در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۶۵ در سال ۲۰۱۸ رسیده است كه در مقایسه با گزارش سال ۲۰۱۷، بعد سرمایه انسانی و پژوهش هم همانند سال­های قبل رتبه قابل اعتنایی داشته است و در رتبه ۴۵ بین كشورهای مورد بررسی قرار دارد.
بعد زیرساخت با ۱۲ رتبه بهبود از جایگاه ۹۹ به جایگاه ۸۷، پیچیدگی كسب و كار با ۷ پله بهبود از رتبه ۱۱۵ به رتبه ۱۰۸، پیچیدگی بازار با ۶ پله بهبود رتبه از جایگاه ۱۱۲ به جایگاه ۱۰۶، در آخر بعد نهادها با ۴ رتبه تنزل، از جایگاه ۱۰۶ به جایگاه ۱۱۰ در میان كشورهای مورد بررسی رسیده است.
لزوم توجه جدی تر به ورودی های نوآوری
یكی از خصوصیت ­های گزارش شاخص جهانی نوآوری، نگاه همه جانبه و متوازن به همه ابعاد اثرگذار بر نوآوری است و مرور داده ­های جدول جدید رتبه بندی كشورها در سازمان جهانی مالكیت فكری نشان از این دارد كه رشد شاخص ­های كشور، چه در بازه ­های چهار ساله (از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸) و چه در مقایسه با سال گذشته، در اغلب قریب به اتفاق ابعاد، با رشد همراه بوده است.
اما نكته قابل توجه اینكه باوجود رشد رتبه كلی كشور در سال­های اخیر، بعضی از ابعاد كه به ورودی­ های نوآوری برمی­ گردد رتبه مطلوبی ندارند و این ضعف و عدم توازن در رتبه ابعاد، نباید با رشد قابل توجه و رتبه خیلی خوب ابعاد دیگر كه منتج به بهبود در رتبه كلی شده است، نادیده گرفته شود.

1397/04/20
14:33:56
5.0 / 5
1348
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک