معاون وزیر نفت در بازدید از دانشگاه شریف:
دانشگاه ها شرکای راهبردی وزارت نفت در راه توسعه فناوری و خودکفایی هستند
به گزارش کوتاه کننده لینک، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت رابطه دانشگاه و صنعت را به «پیوندی زیستی و پایدار» تشبیه کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها امروز نه فقط مجری پروژه ها، بلکه شرکای راهبردی وزارت نفت در راه توسعه فناوری و خودکفایی هستند.
به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا، در راستای تقویت پیوند راهبردی دانشگاه و صنعت، دکتر امید شاکری معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت بهمراه تعدادی از مدیران ارشد این وزارت خانه، با حاضرشدن در دانشگاه صنعتی شریف از جدیدترین دستیافته های پژوهشی و زیرساختی این دانشگاه در حوزه صنعت نفت بازدید کردند.
این بازدید به دعوت ریاست دانشگاه شریف و با میزبانی اعضاء هیات علمی برجسته، خصوصاً در حوزه های مهندسی شیمی و مهندسی نفت برگزار شد و طی آن، مجموعه ای از تجهیزات بومی سازی شده و لابراتوار های مرجع که با حمایت وزارت نفت راه اندازی شده اند، رونمایی گردید.
در جریان این بازدید طی نشستی، با حضور معاون وزیر نفت و هیات همراه، دکتر تجریشی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی با اشاره به پیشینه موفق همکاریهای مشترک، بر ظرفیت بالای این دانشگاه در پاسخ گویی به نیازهای فناورانه صنعت نفت تاکید کرد و توسعه همکاریهای ساختاریافته و بلند مدت را از اولویت های اصلی دانشگاه برشمرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده دانشگاه در همکاری با صنعت نفت اظهار داشت: در سالهای اخیر، قسمتی از این ظرفیت ها به شکل هدفمند و مهندسی شده در دانشکده مهندسی شیمی و سایر حوزه های مرتبط به کار گرفته شده و زمینه توسعه همکاریهای علمی و فناورانه فراهم گشته است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به تنوع و پیچیدگی مسایل صنعت نفت خاطرنشان کرد: نفت فقط استخراج نیست. در وضعیت بحران اقتصادی کشور که درآمد نفت می تواند خیلی اثرگذار باشد باید برای این صنعت بزرگ و اثرگذاری بیشتر آن در کشور تدابیری اندیشیده شود. وی ادامه داد: دانشگاه از توان علمی، نیروی انسانی نخبه و ظرفیتهای پژوهشی موردنیاز برای پاسخ گویی به این نیازها برخوردارست و می تواند نقش مؤثری در حل چالش های راهبردی این صنعت ایفا کند و این توانائیها را بالاتر از پیش در خدمت توسعه صنعت نفت قرار دهد.
سپس دکتر شاکری معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در سخنانی با اشاره به نتایج همکاریهای اخیر، رابطه دانشگاه و صنعت را به «پیوندی زیستی و پایدار» تشبیه کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها امروز نه تنها مجری پروژه ها، بلکه شرکای راهبردی وزارت نفت در راه توسعه فناوری و خودکفایی هستند.
وی همین طور با تاکید بر ایفای نقش بخش خصوصی و شرکتهای اکتشاف و تولید، اشاره کرد: چابکی این شرکتها زمینه بهره برداری گسترده تر از ظرفیتهای علمی دانشگاه شریف را فراهم خواهد نمود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، در ادامه، دکتر احمدخان بیگی مدیرکل امور پژوهش و فناوری وزارت نفت با تحسین عملکرد دانشگاه صنعتی شریف در پروژه های ملی، این دانشگاه را «دانشگاهی سیستم ساز» توصیف کرد که فراتر از اجرای پروژه ها، در طراحی و راهبری طرح های کلان و حاکمیتی ایفای نقش می کند.
وی مشارکت دانشگاه شریف در تدوین نقشه راه توسعه فناوری صنعت نفت، ارایه پروژه های اولویت دار بالادستی و طراحی الگوهای همکاری زیست بوم پژوهش و فناوری را از نمونه های موفق این تعامل دانست.
تخصیص بودجه، دغدغه ها و چالش های موجود، قراردادهای پژوهشی با نگاه مساله محور، سنجش فناوری های مورد نیاز، مدلهای توسعه کسب و کار و نحوه اتصال صنعت و دانشگاه، همچون محورهای مطرح شده در این نشست بود که توسط اعضا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رونمایی از زیرساخت های پیشرفته و لابراتوار های مرجع
در قسمت فنی این بازدید، مسئولان وزارت نفت از مجموعه ای از دستیافته های زیرساختی دانشگاه صنعتی شریف بازدید کردند که نقش مؤثری در ارتقاء توان داخلی صنعت نفت ایفا می کند. همچون این دستاوردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آزمایشگاه حفاری: رونمایی از دستگاه پیشرفته «کیفیت سنجی سیمان کاری چاه» که برای اولین بار در کشور طراحی و تولید شده و با شکستن انحصار خارجی، در دانشگاه صنعتی شریف به بهره برداری رسیده است.
آزمایشگاه بهینه سازی انرژی: تجهیز این مرکز به سامانه های نوین در حوزه گوگردزدایی از فرآورده های نفتی که آنرا به یکی از لابراتوار های مرجع صنعت نفت مبدل کرده است.
آزمایشگاه انگیزش چاه: توسعه این مرکز با بالاتر از ۱۰ سال سابقه فعالیت در آزمون های اسیدکاری که از جانب شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان لابراتوار مرجع اسیدکاری شناخته شده و اخیراً بخش تخصصی «شکاف هیدرولیکی» نیز به قابلیتهای آن افزوده شده است.
خلاصه اینکه در وضعیت بحران اقتصادی کشور که درآمد نفت می تواند خیلی اثرگذار باشد باید برای این صنعت بزرگ و اثرگذاری بیشتر آن در کشور تدابیری اندیشیده شود. تخصیص بودجه، دغدغه ها و چالش های موجود، قراردادهای پژوهشی با نگاه مسئله محور، سنجش فناوری های مورد نیاز، مدل های توسعه کسب وکار و نحوه اتصال صنعت و دانشگاه، همچون محورهای مطرح شده در این جلسه بود که توسط اعضا مورد بحث و بررسی قرار گرفت. لابراتوار انگیزش چاه: توسعه این مرکز با بیشتر از ۱۰ سال سابقه فعالیت در آزمون های اسیدکاری که از جانب شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان آزمایشگاه مرجع اسیدکاری شناخته شده و اخیراً بخش تخصصی شکاف هیدرولیکی هم به قابلیتهای آن افزوده شده است.
منبع: كوتاه كننده لینك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب