بهبود ماندگاری محصولات با فناوری نوین پرتودهی
به گزارش کوتاه کننده لینک، بازرس انجمن حبوبات کشور با بیان اینکه فناوری نوین پرتودهی می تواند به بهبود کیفیت و ماندگاری محصولات کمک نماید، اظهار داشت: به عنوان اولین دریافت کننده خدمات از مرکز پرتوفرایند اصفهان، بیشتر از ۱۲۰ تن لوبیا به این مرکز ارسال کردیم که شاهد نتایج بسیار مطلوبی بودیم و امیدواریم با امضای تفاهم نامه ای با سازمان انرژی اتمی ایران، تمامی فعالان صنعت حبوبات با این تکنولوژی آشنا شده و محصولاتشان را به روز و سالم نگه دارند.
«ارشاد طالبی»، بازرس و رئیس کمیته فنی انجمن حبوبات کشور در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: سال ها شاهد بودیم که محصولات وارداتی، عمر و ماندگاری طولانی تری نسبت به محصولات داخلی دارند. در گذشته، برای حفظ ماندگاری محصولات خود از سموم و گازهای آفت زدایی استفاده می کردیم، اما در دنیاروش پرتودهی رایج شده بود و ما از وجود آن در ایرانبی اطلاع بودیم.
وی ادامه داد: با انجام تحقیقات و آشنایی با مرکز پرتودهی، اولین محصولی که به این شیوه پرتودهی شد، لوبیا چشم بلبلی بود. نتایج این فرآیند خیلی رضایت بخش بود، چونکه علاوه بر افزایش ماندگاری محصول، ما مطمئن بودیم که در بسته بندی ها؛ آفت زدایی محصولات به صورت کامل انجام شده است. با استفاده از این تکنولوژی، شاهد بودیم که بار میکروبی و لارو موجود در محصول از بین رفته است. با عنایت به این نتایج همکاران فعال در این حوزه از تکنولوژی و فناوری پرتودهی محصولات کشاورزی بهره مند شدند.
طالبی بیان نمود: استفاده از پرتودهی چندین مزیت برای ما داشته است. یکی از مهم ترین مزایای آن، حذف بار میکروبی محصولات است. اگر محصولات پرتودهی نمی شدند، حداکثر تا پایان فروردین ماه قابلیت نگهداری داشتند و از نیمه دوم اردیبهشت ماه، احتمال آفت زدگی آنها خیلی افزایش می یافت اما حالا که در آبان ماه هستیم، هیچ یک از محصولات ما گرفتار آفت نشده است و کیفیت آنها به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
بازرس انجمن حبوبات کشور افزود: با عنایت به این که این فناوری، یک فناوری جدید و پیشرفته شمرده می شود، ممکنست خیلی از همکاران ما نسبت به وجود این فناوری در کشور بی خبر باشند. اما به همه سفارش می نماییم که از فناوری پرتودهی بهره برداری کنند.
وی اشاره کرد: ان شاءالله در آینده ای نزدیک، بتوانیم قرارداد و تفاهم نامه ای با سازمان انرژی اتمی ایران امضا نماییم تا تمامی همکاران ما با این فناوری آشنا گردند و محصولاتشان را به روز و سالم نگه دارند.
بازرس انجمن حبوبات کشور با اشاره به مشکل آفت زدگی محصولات اظهار داشت: متاسفانه به علت نبود آمایش و آمارهای دقیق، در تعدادی نقاط کشور، کالاها و محصولات گرفتار آفات می شوند به صورتی که سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از محصولات به این مشکل گرفتار می شوند که امیدواریم با استفاده از این فناوری و تکنولوژی، بتوانیم حجم محصولات لطمه دیده را کاهش دهیم و همینطور شرایطکشور به شکلی پیش رود که امکان صادرات بیشترمحصولات کشاورزی خصوصاً حبوبات فراهم گردد.
طالبی اظهار داشت: استان کرمانشاه به عنوان قطب تولید نخودجزو یکی از مناطقی است که باید بتوانیم صادرات محصول آنرا توسعه دهیم. هرچند در سالهای قبل به علت آلودگی میکروبی و وجود سموم، خیلی از محصولات بعد از صادرات، بازگشت داده می شدند اما با استفاده از تکنولوژی پرتودهی، ان شاءالله چنین مشکلاتی حل خواهد شد و شاهد افزایش میزان صادرات از این استان خواهیم بود.
رئیس کمیته فنی انجمن حبوبات کشور به نگرش برخیکشاورزان اشاره نمود و اظهار داشت: به طور معمول برخی کشاورزان تا آن زمان که مشکل جدی پیش نیاید، به فکر آفت زدایی نمی افتند. در حالیکه باید محصولات پرخطر را قبل از وقوع مشکل، با روش پرتودهی درمان نماییم ازاین رو امیدواریم که چنین سامانه هائی در کشور گسترش یابند.
وی ادامه داد: هرچقدر که بتوانیم در مراکز تولید، خصوصاً برای محصولاتی که آفت پذیری بالایی دارند، از فناوری پرتودهی استفاده نمائیم، بهتر قادریم کشاورزان را به استفاده از این تکنولوژی ترغیب نماییم. اگر در استان هایی که قطب تولید محصولات خاص هستند، پرتودهی به صورت گسترده صورت گیرد، شاهد کاهش هزینه های حمل و نقل و نیز انبارداری خواهیم بود.
طالبی در انتها اشاره کرد: فناوری پرتودهی پیشرفته ترین تکنولوژی این حوزه است به شکلی که حتی لاروی که در داخل محصول زنده باقیمانده باشد را از بین می برد. بعد از ورود ما به این حوزه، سایر همکاران نیز به این استفاده از فناوری پیوستند. این مساله که ما از کاربردهای فناوری هسته ای برایارتقای سلامت جامعه و بهبود کسب و کار خود استفاده نمائیم، خیلی حائز اهمیت می باشد چونکه هنگامی که محصول سالم به دست مصرف کننده می رسد، نه تنها دعای خیر، بلکه اطمینان خاطر نیز به همراه دارد.
حرف آخر اینکه اگر محصولات پرتودهی نمی شدند، حداکثر تا پایان فروردین ماه قابلیت نگهداری داشتند و از نیمه دوم اردیبهشت ماه، احتمال آفت زدگی آنها خیلی افزایش می یافت ولی اکنون که در آبان ماه هستیم، هیچ یک از محصولات ما گرفتار آفت نشده است و کیفیت آنها به شکل قابل توجهی افزوده شده است. بازرس انجمن حبوبات کشور با اشاره به مشکل آفت زدگی محصولات گفت: متاسفانه به سبب نبود آمایش و آمارهای دقیق، در تعدادی نقاط کشور، کالاها و محصولات گرفتار آفات می شوند به صورتی که سالانه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از محصولات به این مشکل گرفتار می شوند که امیدواریم با استفاده از این فناوری و تکنولوژی، بتوانیم حجم محصولات لطمه دیده را کاهش دهیم و همین طور شرایطکشور بشکلی پیش رود که امکان صادرات بیشترمحصولات کشاورزی بویژه حبوبات فراهم شود. هرچند در سال های قبل به سبب آلودگی میکروبی و وجود سموم، بسیاری از محصولات پس از صادرات، برگشت داده می شدند اما با استفاده از تکنولوژی پرتودهی، ان شاءالله چنین مشکلاتی حل خواهد شد و شاهد افزایش میزان صادرات از این استان خواهیم بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب