URL



چالش غذا در عمق فضا

جایزه ۱ میلیون دلاری ناسا برای حل مشکل غذای فضانوردان

جایزه ۱ میلیون دلاری ناسا برای حل مشکل غذای فضانوردان

اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا(ناسا) همیشه درحال کوشش برای ارتقا فناوری های خود و ارسال هر چه بیشتر فضانوردان به فضا است اما باید گفت یکی از چالش های بزرگی که این سازمان با آن مواجه می باشد، تامین غذای فضانوردان در فضا است که حال برای حل این مشکل مبلغ یک میلیون دلار برای توسعه سیستم های نوآورانه برای تغذیه فضانوردانی که در آینده به فضا خواهند رفت، مختص کرده است.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، از مزایای بی شمار آن که بگذریم، فضانورد بودن کار ساده ای نیست و اساسا برای کسانی که بیش از اندازه به غذا علاقه دارند، حتی کمی دشوار است، چونکه منوی غذایی فضانوردان خیلی جامع نیست و خیلی از غذاها را نمی توان در آن یافت. همانطور که ناسا آماده می شود تا بیشتر از هر زمان دیگری فضانوردان را به فضا بفرستد، این آژانس فضایی می خواهد سیستم منبع سوخت حیاتی آنها یعنی غذا را نیز ارتقا دهد. در دسترس قرار دادن غذاهای مغذی، خوشمزه و رضایت بخش در اختیار فضانوردان طی ماموریت های فضایی طولانی مدت، انرژی لازم برای کشف ناشناخته ها را به آنها می دهد.
ناسا با هماهنگی آژانس فضایی کانادا از افراد خواسته است که با توسعه فناوری ها یا سیستم های تولید مواد غذایی نوآورانه و پایدار که به حداقل منابع برای تولید نیاز دارند و حداقل زباله را تولید می کنند، در این مسابقه شرکت کرده و سهم شایان توجهی در حل این چالش بزرگ داشته باشند.
در این مسابقه که "چالش غذایی فضای عمیق"(Deep Space Food Challenge) نامیده می شود، از گروههای شرکت کننده خواسته شده تا نمونه های اولیه فناوری های تولید مواد غذایی خودرا طراحی و ساخته و به نمایش بگذارند.
غذا، با گذشت زمان ارزش غذایی خودرا از دست می دهد. این بدان معناست که برای یک ماموریت چند ساله به مریخ، آوردن مواد غذایی از پیش بسته بندی شده، تمام نیازهای حفظ سلامت فضانوردان را برآورده نخواهد کرد. علاوه بر این، ناامنی غذایی یک مشکل مهم و مزمن حتی در زمین و در جوامع شهری و روستایی شمرده می شود. ناامنی غذایی بلایایی است که زنجیره تامین را مختل کرده و کمبود مواد غذایی را تشدید می کند.


توسعه راهکارهای سیستم غذایی پیشرفته فشرده و نوآورانه بوسیله طرح هایی مانند "چالش غذایی فضای عمیق" می تواند در تولید غذای مناسب، ارائه راهکارهای جدید برای پاسخ های بشردوستانه به سیل و خشکسالی و توسعه تکنولوژیهای جدید برای مساعدت با افراد بعد از وقوع بلایا کاربرد داشته باشد.
"جیم رویتر"(Jim Reuter) مدیر ماموریت فناوری فضایی ناسا در مقر این آژانس در واشنگتن اظهار داشت: تغذیه فضانوردان در ماموریت های طولانی در قالب محدودیت های سفر فضایی به راهکارهای نوآورانه نیاز دارد. حل این مشکل با کمک ایده های نوین، جسم فضانوردانی که در آینده به فضا سفر خواهند کرد را سالم نگه می دارد و حتی می تواند چاره ای مناسب برای افراد ساکن زمین نیز باشد.
در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، فاز اول این چالش تکمیل شد و ناسا به ۱۸ تیم شرکت کننده در این مسابقه در مجموع ۴۵۰ هزار دلار برای طرح های آنها در حوزه تولید فناوری نوآورانه تولید مواد غذایی که محصولات غذایی ایمن، قابل قبول، خوش طعم و مغذی را که پایدار و باکیفیت هستند و در عین حال از منابع کمی برای تولید آنها استفاده می شود، اعطا کرد.
ناسا و آژانس فضایی کانادا از میان گروههای مذکور بطور مشترک ۱۰ تیم بین المللی را برای ثبت آثارشان انتخاب کردند. شریک ناسا در این چالش، بنیاد "Methuselah" نیز دو جایزه ۲۵ هزار دلاری را به تیم های بین المللی برای نوآوری برجسته آنها اعطا کرد. آژانس فضایی کانادا نیز به هر یک از ۱۰ تیم برنده ۳۰ هزار دلار کانادا اهدا کرد.
در فاز اول چالش، ناسا از آشپزها، مشاغل کوچک و دانش آموزان دعوت کرد تا ایده هایشان را در مورد تولید غذا برای فضانوردان به اشتراک گذارند و برای گروههای برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری در نظر گرفته شد.


تعدادی از ایده های برگزیده شامل مواردی چون: رشد ریزجلبک در فضا و خشک کردن آنها و استفاده بعنوان اسنک های ترد، تولید غذا از سلول حشرات بجای استفاده از گوشت، ایجاد یک سیستم همزیستی از جلبک، مخمر، قارچ و گیاهانی که در خاک مصنوعی چاپ سه بعدی شده رشد می کنند، سیستم فتوسنتز مصنوعی و سیستمی که از پلاستیک و ضایعات زیستی بعنوان منبع کربن برای تولید محصول استفاده می نمایند، بود.
بااینکه تعدادی از این ایده ها عجیب و ناخوشایند به نظر می رسند اما استفاده از منابع غذایی مختلف برای حفظ سلامت روانی و جسمی فضانوردان در مامورت های طولانی اهمیت زیادی دارد.
ناسا حالا از تیم های جدید و فعلی دعوت به عمل آورده تا وارد فاز ۲ شوند و طی آن از گروه ها خواسته است تا نمونه های اولیه طرح های خودرا تولید و نشان دهند و به صورتی آنرا برای بخش داوری آماده کنند. شرکت کنندگان علاقمند از ایالات متحده نیز می توانند در فاز ۲ این چالش و برای به دست آوردن قسمتی از جایزه نقدی ناسا تا سقف یک میلیون دلار رقابت کنند.
رویتر در ادامه اضافه کرد: ما از ادامه همکاری با آژانس فضایی کانادا برای انجام مرحله بعدی این چالش و شناسایی راهکارهای نوین دیگر از سراسر جهان هیجان زده هستیم.



نکاتی درباره این مسابقه
چالش غذایی فضای عمیق از شرکت کنندها می خواهد که یک فناوری، سیستم یا رویکرد تولید غذا ایجاد کنند که بطور بالقوه بتواند در یک سیستم غذایی کامل ادغام شود و غذای یک گروه متشکل از خدمه چهار نفره طی یک ماموریت سه ساله در اعماق فضا را پشتیبانی کنند.
شرکت کنندگان باید تمامی موارد شامل نحوه نگهداری، تهیه و شرایط ارسال غذا به خدمه همچون تولید، پردازش، حمل و نقل، مصرف و دفع زباله را نیز در نظر بگیرند. فناوری های پیشنهادی مانند سیستم های رشد گیاهان، محصولات غذایی تولید شده و راهکارهای تولید مواد غذایی آماده می تواند گزینه های متنوعی را در اختیار خدمه ای که در آینده به فضا سفر خواهند کرد، قرار دهد.
در فاز ۱، داوران ناسا، موارد ارسالی ایالات متحده را برمبنای مواد غذایی که اظهار کرده بودند مناسب می باشد، گروه بندی کردند. در بین طرح ها، سیستم های مختلفی وجود داشت که از پیچیده تا بسیار ساده را شامل می شد. در آن مرحله گروه ها، فناوری هایی را برای تولید غذاهای آماده مانند نان و همین طور پودرهای کم آبی که می توانند به محصولات غذایی تبدیل شوند، پیشنهاد کرده بودند. سایر فناوری ها شامل گیاهان و قارچ های کشت شده یا مواد غذایی مهندسی شده مانند سلول های گوشتی کشت شده بودند که همه آنها می توانند توسط خدمه در ماموریت های فضایی عمیق رشد کرده یا تولید شوند. جزییات مربوط به این مسابقه مانند گزینه های ارسالی و تیم های برنده را می توانید در این وب سایت مشاهده کنید.
همه تیم های شرکت کننده در فاز ۱ چالش شرایط ثبت نام برای ورود به فاز ۲ را دارند. از ثبت نام تیم های جدید نیز استقبال می شود. گفتنی است افراد جدید می توانند تا تاریخ ۲۸ فوریه اطلاعات مورد نیاز را برای ثبت نام تکمیل و در این مسابقه شرکت نمایند.
شرکت کنندگان علاقمند از ایالات متحده می توانند برای قسمتی از مسابقه و دریافت جایزه نقدی تا یک میلیون دلار از ناسا شرکت نمایند. آژانس فضایی کانادا نیز میزبان یک مسابقه موازی با درخواست و پروسه داوری جداگانه و همین طور جایزه نقدی خود برای تیم های شرکت کننده کانادایی است. تیم های واجد شرایط از کشورهای دیگر ممکنست در مسابقه شرکت نمایند اما واجد شرایط دریافت جوایز نقدی نخواهند بود.
چالش غذایی فضای عمیق یک "چالش صد ساله ناسا"(NASA Centennial Challenge) است. چالش های صد ساله قسمتی از جوایز، چالش ها و برنامه جمع سپاری اداره ماموریت فناوری فضایی ناسا در مقر آژانس در واشنگتن است و در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل، آلاباما مدیریت می شود.
جمع سپاری(Crowdsourcing) آمیخته از دو واژه جمعیت و برون سپاری به مفهوم برون سپاری یک پروژه به انبوه مردم است. جمع سپاری نوعی برون سپاری است ولی نه به شرکتها یا سازمان های خاص بلکه به گروه فراوانی از افراد ناشناخته. ناشناخته به این معنا که یک شرکت نمی تواند جمعیت خویش را بسازد. این جمعیت هم شامل افراد کارآمد و هم بی تجربه می شود.
کارشناسان متخصص موضوعی مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون و مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا از این رقابت حمایت می کنند. ناسا با مشارکت بنیاد Methuselah، رقابت چالش غذایی فضای عمیق را مدیریت می کند.



1400/11/04
10:36:50
2.5 / 5
621
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
Abas:
گوشت گوسفند را در آفتاب خشک کنید اینجوری کپک نمیزنه حتی چند سال هم نگهداری بشه بعلاوه میوه خشک . پودرهای مغزی و خشکبار مانند آجیل در جای خنک نگهداری شود روغن زرد ماست چکیده سه شیره و ارده کنسروجات مانند گوشت قرمه . بذر قارچ و میوه جات که تازه خوری باشد . سردخانه ای داشته باشند که شرایط آن طوری باشد که میوه جات در آن عمر طولانی داشته باشند . نان در فریزر گذاشته شود . ذرت کنسرو و... . امیدوارم راهنمایی به جایی کرده باشم ممنون
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک