URL



پیشگیری از گسترش کووید-19 با مسدود کردن مسیر سوخت وساز سلولی

پیشگیری از گسترش کووید-19 با مسدود کردن مسیر سوخت وساز سلولی

در همه گیری کووید-۱۹ مشخص شد که مبتلایان به بیماری های قلبی-عروقی و چاقی بیشتر در خطر نوع شدید بیماری قرار دارند. حالا محققان موسسه کارولینسکا(Karolinska) بعضی از فرآیندهای سوخت و ساز را که ویروس سارس-کوو-۲ از آنها برای حمله به ریه استفاده می نماید، یافته اند.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، نتایج تحقیقات آنها که در مجله ی "Molecular & Cellular Proteomics" انتشار یافته است می تواند روزی برای درمان کووید-۱۹ و سایر ویروس ها مانند تب کریمه کنگو و HIV-۱ مورد استفاده قرار گیرد.
همه گیری کرونا که توسط ویروس سارس -کوو-۲ بوجود آمده سبب بحرانی جدی در جهان شده است. اغلب افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند علایم خفیف تا متوسط نشان می دهند اما بعضی از بیماران بخصوص کسانی که گرفتار دیابت، بیماری های قلبی-عروقی و چاقی هستند نوع شدید بیماری را تجربه می کنند.
مطالعات انجام شده روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ارتباطی میان شدت بیماری و اختلال سوخت و ساز همراه با سطوح بالای چربی(لیپید) در خون را نشان داده است.
حالا محققان موسسه "کارولینسکا" آزمایش کردند که کدام بخش از منبع انرژی سلول برای ویروس سارس-کوو-۲ اهمیت دارد و می تواند بر شدت بیماری اثر بگذارد.
هم اکنون مشخص شده که ویروس کووید از مسیر سوخت و ساز "AKT/mTOR/HIF-۱" استفاده می نماید و این مطالعات جدید به درک بهتر این مورد کمک می نماید.
محققان دریافتند که قندکافت(glycolysis) و گلوتامینولیز(glutaminolysis) دو مسیری هستند که ویروس ترجیح می دهد برای حمله به ریه از آنها استفاده نماید. هر دوی آنها فرآیندهای اساسی در تأمین انرژی سلول هستند.
"یوجوال نیوگی"(Ujjwal Neogi)، محقق دپارتمان پزشکی موسسه کارولینسکا و از نویسندگان این مقاله می گوید: تحقیقات نشان می دهد که وقتی سارس-کوو-۲ سلول های ریه را آلوده می کند، قندکافت و گلوتامینولیز نقش مهمی در گسترش و رشد آن ایفا می کنند. با مسدود کردن این مسیرهای سوخت و ساز میتوان از گسترش ویروس جلوگیری کرد. ما همینطور شاهد فرآورده های جانبی سمی مثل اسید لاکتیک و گلوتامات(glutamate) در خون اغلب بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید بودیم.
یکی از یافته های قابل توجه این مطالعه نشانگرهای زیستی برای نوع شدید بیماری است.
"شوبا کریشنان"(Shuba Krishnan) می گوید: ما کربوهیدرات و مانوزها(mannose) را بعنوان نشانگر زیستی نوع شدید بیماری شناسایی کرده ایم.
محققان می گویند، هم اکنون به اطلاعات بیشتری در مورد افزایش فرآورده های سمی در خون نیاز داریم.
"کارل یوهان ترویتگر"(Carl Johan Treutiger)، محقق دپارتمان پزشکی موسسه کارولینسکا می گوید: تغییر در این فرآورده ها می تواند اثراتی طولانی مدت بر مقاومت در مقابل انسولین، اختلال عصبی شناختی و نارسایی اندام ها داشته باشد. افزایش سطح مانوز با خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دوم بعد از مبتلا شدن به کووید-۱۹ همراه می باشد.
روش درمانی بالقوه برای پیشگیری از انتشار ویروس می تواند برای درمان ویروس تب کریمه کنگو و HIV-۱ هم موثر باشد.
نتایج این تحقیقات از بررسی نمونه ی خون ۴۱ فرد مبتلا به کووید-۱۹ به دست آمده است. محققان همینطور مسیر مولکولی که سارس-کوو-۲ به وسیله آن وارد بافت ریه می شود را مورد بررسی قرار داده اند.




منبع:

1400/07/18
11:56:50
5.0 / 5
557
تگهای خبر: آزمایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک