URL



تشخیص تركیبات جدید آرسنیك در شالیزارها

تشخیص تركیبات جدید آرسنیك در شالیزارها

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران دانشگاه ˮبایروثˮ موفق به توسعه یك روش اندازه گیری جدید برای تشخیص تركیبات مضر آرسنیك در شالیزارها شده اند كه با توجه به این كه قوت غالب نیمی از جمعیت جهان، برنج است، می تواند به سلامت جهانی كمك شایانی كند.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، محققان دانشگاه بایروث(Bayreuth) آلمان، به همراه دانشمندانی از ایتالیا و چین برای نخستین بار بطور سیستماتیك تحقیق كرده اند كه تحت چه شرایط و تا چه میزان، تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد در خاك شالیزارهای برنج شكل می گیرد. تا به امروز در ارزیابی اثرات سلامتی مصرف برنج این مسئله در نظر گرفته نشده است.
دانشمندان نتایج خودرا در ژورنال Nature Geoscience عرضه كرده و نیاز فوری به تحقیقات را با هدف محافظت از مصرف كنندگان برنج در مقابل خطرات سلامتی تركیبات آرسنیك در مزارع برنج موسوم به "تیوآرسنات ها"(thioarsenates) اعلام نمودند.
تیم تحقیق به سرپرستی پروفسور "بریتا پلنر فردریش" ژئوشیمیدان زیست محیطی دانشگاه بایروث یك روش اندازه گیری را تهیه كرده است كه با استفاده از آن می توان این تركیبات را در خاك های شالیزار برنج با اطمینان تشخیص داد.
بنظر می رسد تابحال روش هایی كه بطور معمول برای نظارت بر آرسنیك در مزارع برنج مورد استفاده قرار می گرفت، برای این منظور كافی نبوده است. این امر به این علت است كه این روش ها قادر به شناسایی تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد نیستند و یا آنها را از تركیبات آرسنیك حاوی اكسیژن متمایز می كنند.
این در خالی است كه این مساله از نظر خطرات احتمالی سلامتی بسیار مشكل ساز است. حداقل یك تركیب آرسنیك حاوی گوگرد كشف شده در شالیزارهای برنج قبلاً سرطان زا شناخته شده است. این امر موجب می شود كه بطور خاص تشخیص تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد آلی و بررسی سمیت آنها از اهمیت بیشتری برخوردار شود. احتمالاً این تركیبات به سبب روش های اندازه گیری ناكافی و نادقیق، تابحال با تركیبات آرسنیك آلی اكسیژن غیر سمی اشتباه گرفته شده اند.
"فردریش" می گوید: جذب "تیوآرسنات ها" در گیاهان برنج و خطرات احتمالی برای سلامتی انسان ناشی از مصرف آنها فوراً نیاز به تحقیقات بیشتر دارد. برنج مهم ترین ماده غذایی جهان است و پایه غذایی را برای بیشتر از نیمی از جمعیت جهان تشكیل می دهد.
وی خواهان تعیین محدودیت های قانونی برای همه تركیبات سمی آرسنیك در آینده شده است و اضافه كرد: روش های تحلیلی برای نظارت بر میزان این تركیبات كه به درستی همه این تركیبات را تشخیص دهد، باید یك روال قانونی شود.


پژوهشگران با استفاده از یك روش جدید اندازه گیری، تشكیل تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد را برای مدت طولانی در مزارع برنج در ایتالیا و چین مشاهده كرده اند. بنظر می رسد مقادیر "تیوآرسنات ها" به میزان قابل توجهی با pH خاك و سایر پارامترهای به راحتی قابل اندازه گیری ارتباط دارد. این یافته ها حاوی نقاط شروع ارزشمندی برای توسعه روش های پیش بینی هستند. اگر در آینده بتوانیم بدون تلاش فنی زیاد پیش بینی نماییم كه در مزارع برنج به خصوص شالیزارهای بزرگ چه میزان تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد وجود دارد، می توان انتظار داشت نقش مهمی در ارزیابی خطرات سلامتی آن و كمك به سلامتی مردم داشته باشیم.
نویسندگان این مطالعه جدید، تحقیقات و اقدامات لازم را ضروری می دانند تا بتوانند بطور علمی خطرات سلامتی ناشی از این تركیبات را ارزیابی كنند.
مطالعات انجام شده در آزمایشگاه های بایروث قبلاً تأیید كرده است كه تركیبات آرسنیك حاوی گوگرد می توانند وارد گیاه برنج شوند و حتی به دانه برنج نیز برسند. با این وجود برمبنای دانش فعلی ما، نمی توان اظهار داشت كه آلودگی آرسنیك در برنج تماما در خاك انجام می شود.
پژوهشگران می گویند مطالعات بعدی ما نشان خواهد داد كه آیا "تیوآرسنات ها" بعنوان یك خطر كلی یا فرصتی برای تولید برنج حاوی كمترین مقدار ممكن آرسنیك است كه برای سلامتی خطرناك نباشد. در این صورت می توان دستورالعمل های بیشتری برای مدیریت آب یا خاك در مزارع برنج و پرورش هدفمند انواع جدید برنج توسعه داد.




منبع:

1398/11/23
20:30:05
5.0 / 5
1974
تگهای خبر: آزمایش , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک